Sök
Sony DAV-S880

Sony DAV-S880

Vettig startup

2003-04-30

Ett snyggt, homogent och futuristiskt hemmabiopaket med allt som behövs för att komma igång. Lätt att installera och med bra ljud, delade meningar om bildkvaliteten råder dock.
Testkälla Betyg Kommentar
Home Entertainment 4/5 ”Subtle but effective”
Audiovision ”Ansprechendes Design”
Video 67/100 ”Mit musikalischem Feinsinn”

Vad tycker testarna?

Sony DAV-S880 får varierande omdömen för bildkvaliteten där testarna är oense då någon menar att rörliga objekt återges illa. Ljudmässigt är alla överens om att det låter bra och vissa tycker till och med att det låter väldigt bra. Det som saknas inom detta område är starkare bas. Den maximala ljudnivån är inte heller så hög, vilket resulterar i ytterligare minuspoäng. Något alla är överens om är att systemet är väldigt snyggt och att installationen är smidig. Det blir hyfsade betyg rakt igenom, men de flesta hittar konkurrenter man tycker bättre om.

Home Entertainment

”Subtle but effective”

Home Entertainment testar fem allt-i-ett paket, Samsung HT-DM550, Panasonic SC-DT300, JVC TH-V70R, Yamaha DVX-S100 och Sony DAV-S880. Sony anses erbjuda bäst ljud, skillnaden är framförallt märkbar när det gäller CD och SACD. Minuspoäng delas ut för att systemet inte kan spela riktigt lika högt som vissa konkurrenter och för att ljudeffekter med mycket bas blir lite klena. Alla maskiner ger mycket underhållning per krona men vinner gör Yamaha DVX-S100 medan DAV-S880 hamnar på delad tredjeplats.

Källa: Home Entertainment, Nov. 2002
Audiovision, Nr 3 2003
Video, Nr 4 2003

Audiovision

”Ansprechendes Design”

Audiovision menar att hela systemet ger ett mycket bra visuellt intryck då det är snyggt och enhetligt. Det går snabbt att montera ihop anläggningen och det faktum att Sony bjuder på ordentligt långa högtalarkablar ger pluspoäng. Funktionsmässigt saknar testaren bara RGB Scart. DVD-spelaren får bra betyg och bilden är skarp och brusfri oavsett vilken utgång som används vilket är ovanligt i allt-i-ett anläggningar. Ljudmässigt gläds testaren åt en klar och lättuppfattad dialog som i viss mån kompenserar brister i basen. På det stora hela en positiv upplevelse och ”en riktig hit” för dem som köper surroundanläggning för första gången.

Video

”Mit musikalischem Feinsinn”

Video delar liksom övriga ut pluspoäng för design och layout. Ljudet får bra betyg och sången återges med värme och känsla. Även Video saknar dock något i basen och subwoofern räcker inte riktigt till. Resultatet blir djupa men ganska lågmälda och aningen fördröjda effekter. Den största bristen är dock DVD-spelaren. Statiska scener återges bra med naturliga färger men snabbrörliga scener hanteras sämre med synbart fransiga kanter. I detta test ingår sex andra system där Pioneer NS-DV1000 (78 av 100) anses bäst och Sony får sistaplatsen.

Cirkapris: 10900 kronor

Produktfakta: Sony DAV-S880 är ett allt-i-ett system med DVD, surroundreciever och högtalare som klarar SACD, CD-R/RW, MP3 och VCD. Vidare ingår fem högtalare och en subwoofer. Effekten uppgår till 5x100 W till satellithögtalarna och 100 W till subwoofer. Systemet klarar ProLogic II, Dolby Digital och DTS. 1 optisk digitalingång, kompositvideo, S-video, komponentvideo. Fjärrkontroll och högtalarkabel ingår. Mått huvudenhet 355x60x323 mm, vikt 20 kg. Färg silver.

Modell: Sony DAV-S880