Sök
Sony DAV-S800

Sony DAV-S800

Vass & Vacker

2002-01-09

Sony DAV-S800 får höga betyg både för sin fina bildkvalitet och utmärkta ljudkvalitet. Systemet med integrerad DVD och receiver är också moderiktigt designat och tar liten plats i hemmet.
Testkälla Betyg Kommentar
Essential Home Cinema 5/5 "Great performance"
What Hifi 4/5 "Excellent picture quality"
Home Entertainment 5/5 "Stylish design"

Vad tycker testarna?

 Testarna är överens om att Sony DAV-S800 är ett mycket snyggt designat system som får höga betyg för bild och ljud. Ett plus är att enheten klarar SACD-formatet. Det saknas dock en SCART-kontakt. Hela systemet är dock lätt att installera men det råder delade meningar om systemets prisvärdhet.

Essential Home Cinema

"Great performance"

 Essential Home Cinema skriver att Sony DAV-S800 är ett mycket stilfullt designat multisystem. Både centerhögtalaren och subwoofern är små och smidiga och systemet är mycket enkelt att installera. Alla högtalarkablar är markerade med färgkoder så det är bara att plugga in och spela på en gång. DVD-spelaren återger skarpa och färgstarka bilder men det som saknas är en SCART-kontakt. DAV-S800 håller annars hög ljudkvalitet även på CD, så testaren menar att det är lika bra att kasta bort det gamla hifi-systemet. Med tanke på priset är systemet oslagbart, menar testaren.

Källa: Essential Home Cinema, nr 8 2001
What Hifi, dec 2001
Home Entertainment, sep 2001

What Hifi

"Excellent picture quality"

 What Hifi tycker i likhet med föregående testare att enheten presterar bra och ser bra ut. Det enda som fallerar lite är basgången, som ibland kan uppfattas något separerad från den övriga musiken. Det är också orsaken till att systemet inte erhåller full poäng, skriver testaren. Prismässigt så tycker testaren att Sony DAV-S800 ligger något högt.

Home Entertainment

"Stylish design"

 Home Entertainment anser att enheten är en av de mest slimmade man har sett. Installationen är mycket enkel och spelaren återger bra bilder med fina färger och hög detaljrikedom. Att spelaren också klarar av att spela SACD-formatet i både stereo och multikanalsljud, innebär nya höjder för en musikälskare. Ljudet är ”lika imponerande som utseendet”. Den utsökt vackra centerhögtalaren kan ibland låta lite nasal, men mestadels är ljudet klart och detaljerat. Om systemet är rätt placerat får man en riktigt bra surroundupplevelse, menar testaren. Övriga testade produkter är LG-DA3520, Philips FW-D5, Panasonic SC-HT70, JVC TH-A9R samt Denon AV-F100. DAV-S800 utsågs till bästa köp, medan Denons paket utsågs till bästa produkt oberoende av pris.

Cirkapris: 12000 kronor

Produktfakta:  Sony DAV-S800 är en integrerad DVD-spelare och multikanal-förstärkare. Den är kompatibel med DVD/CD/SACD/VCD/CD-R och CD-RW. DAV-S800 är utrustad med Dolby Digital/DTS playback och FM-tuner. De kontakter som finns inkluderar S-Video, Composite video, 6 st högtalarkontakter och  AM/FM antenn. Förstärkaren ger 5x50 Watt samt 100 Watt för subwoofer. Storleken är 355x70x370 mm. Satellithögtalare har dimensionerna 68x83x1053 mm, centerhögtalaren 260x83x84 mm.

Modell: Sony DAV-S800