Sök
Sony DAV-F200

Sony DAV-F200

Stilrent för det lilla vardagsrummet

2008-09-16

Sony DAV-F200 är ett kompakt hemmabiosystem med dvd-spelare som enligt testarna är mycket stilrent, har bra anslutningsmöjligheter, snabbt och intuitivt menysystem och mycket bra ljudkvalitet.
Testkälla Betyg Kommentar
Trusted reviews 8/10 “An excellent alternative”
Hd review 5/6 “Plenty of substance”
01net “Large compatibilité”

Vad tycker testarna?

Testarna finner att Sony DAV-F200 är ett litet och kompakt system. Ljudkvaliteten är riktigt bra med tydlig bas. Designen är stilren och snygg. De anslutningar som finns beröms och de många funktioner och finesser som finns är välkomna, där fm-radio och dmporten är två exempel. Systemet anses vara snabbt och ha ett bra menysystem. Testarna har överlag väldigt lite negativt att säga.

Trusted reviews

“An excellent alternative”

Trusted reviews skriver att hemmabiosystemet passar utmärkt för de som vill ha bioljud men inte har ett stort vardagsrum och plats för massa högtalare och kablar. Designen är minimalistisk och läcker med en snygg finish, även om subwoofern är något klumpig. De anslutningar som behövs finns, både för video och ljud. Att en dm-port finns anses vara mycket användbart. Systemet är användarvänligt och lätt att få igång. Menysystemet beskrivs som snabbt och logiskt och fjärrkontrollen är bra utformad, om än något stor. Prestandan är hög och basen levererar med styrka. Ljudet fyller rummet och ger bra känsla och intensitet. Även de två mindre högtalarna levererar och röster låter verklighetstrogna. Systemet har både snyggt utseende och bra innehåll och funktioner till ett attraktivt pris.

Källa: http://www.trustedreviews.com (GB)

Hd review

“Plenty of substance”

Hd review konstaterar att Sony satsat på både design och prestanda. Utformningen av DAV-F200 anses vara stilrent och tilltalande. Det finns många bra anslutningsmöjligheter. Även denna testare ger pluspoäng för tillgången till dm-port. Ljudkvaliteten vid filmvisning är imponerande med stark bas och realistiska ljud. Effekter framkommer väl, men frontljudet kunde varit bättre. Bildmässigt ger systemet klar bild utan brus. Överlag är testaren imponerad.

Källa: Hd review (GB) nr 9 2008

01net

“Large compatibilité”

Enligt 01net har detta hemmabiosystem en hel del fördelar, däribland dess anslutningsmöjligheter, surroundsystem och hdmi. Uppskalningen fungerar inte riktigt som den ska och att det påverkar bilden negativt. Systemet är stilrent, snyggt och kompakt. Tillgången till usb beröms. Systemet har många användbara funktioner och finesser. Det är bra att dvd-spelaren hanterar flertalet format som exempelvis divx liksom att det finns fm-radio. Ett bra system till ett bra pris, men F200 kan inte konkurrera med ett riktigt 5.1-system när det gäller surroundljud.

Källa: http://www.01net.com (FR)

Cirkapris: 4700 kronor

Produktfakta: Sony DAV-F200 är ett 2.1-hemmabiosystem. Huvudenheten har en dvd-spelare och radio. Systemet har fronthögtalare och en subwoofer på vardera 135 watt. Det finns en Sony dm-port som gör att det går att ansluta och föra över musik från exempelvis mp3-spelare. Usb-anslutning finns. F-200 har inbyggd uppskalning som genererar en 1080p-signal via hdmi. Det finns både komponent- och kompositutgång. Systemet har även fm-radio med rds. Dolby digital prologic II och dts är inbyggt. Enheten stöder bland annat uppspelning av dvd, cd, mp3, divx och jpeg. Anslutning sker via optisk eller koaxial ingång. Systemet kan väggmonteras. Huvudenheten väger 3,6 kg och har måtten 434x78x185 mm. Fronthögtalarna väger 0,85 kg och mäter 95x80x185 mm, subwoofern väger 13 kg och har måtten 205x475x460 mm.

Tillverkare: Sony