Sök
Sony BDV-IT1000

Sony BDV-IT1000

Blålasersystem med trådlös bak

2009-03-10

Sony BDV-IT1000 har en speciell design, som tilltalar testarna. Bilden från blu-rayenheten imponerar och ljudet är tillfredsställande även om det finns bättre på marknaden. Överlag ett trevligt system för hemmabion.
Testkälla Kommentar
Hemmabio “Fullt fungerande bioljud”
Home cinema choice “Almost impossible size”
Hjemmekino “Lydmessige kompromisser”

Vad tycker testarna?

Testarna menar att BDV-IT1000 har många fördelar där den snygga designen är det som syns mest. Högtalarna tar tid att sätta ihop men i övrigt anses systemet vara lättanvänt och ha ett bra menysystem. Bilden från blu-rayspelaren får beröm då den är skarp och detaljrik med fina färger. Ljudet är bra och fungerar fint för hemmabion men är inte det mest kraftfulla testarna har hört. Ett trevligt system där utseendet är det bästa.

Hemmabio

“Fullt fungerande bioljud”

Hemmabio tilltalas av den annorlunda designen men skriver att högtalarna är något krångliga att montera ihop. Installationen är i övrigt enkel och smidig. Systemet är inte det mest kraftfulla på marknaden och för att få till ett bra ljud måste subbasen placeras korrekt. Testaren skriver dock att det är systemets enda nackdel. Ljudet vid uppspelning av en blu-ray beskrivs som fantastiskt, det känns starkt och sammanhållet även om musik kunde låta bättre. Med allt placerat på ett korrekt sätt blir resultatet jättebra.

Källa: Hemmabio (SE) februari 2009

Home cinema choice

“Almost impossible size”

Home cinema choice säger att det är designen som är det mest iögonfallande med Sony BDV-IT1000. Konstruktionen är smart och möjliggör olika placeringar, vilket uppskattas. Subbasen måste dock placeras rätt för att ljudbilden ska bli så bra som möjligt. Ljudet är bra och starkt, men något smalt. Anordningen passar bättre för film än för musik och blu-rayspelaren levererar fin bild med mycket detaljer och god skärpa. Systemet är lättanvänt och testaren anser att det har många fördelar, där designen är den största.

Källa: www.homecinemachoice.com (GB)

Hjemmekino

“Lydmessige kompromisser”

Hjemmekino konstaterar att det tar sin tid att sätta ihop högtalarna. Det är dock bra att det finns möjlighet att montera på olika sätt, exempelvis på golv och bord. Anläggningen är snygg och tilltalande när den väl är på plats. Menysystemet beskrivs som väldesignat och användarvänligt. Det är positivt att BDV-IT1000 går att bygga ut genom köp av fler högtalare. Vid uppspelning av blu-ray blir bilden mycket bra med fina färger och detaljer. Fördelen med dessa system är att man får allt i ett men testaren säger att det också blir en del kompromisser där dynamiken och kraften i ljudet lämnar lite mer att önska. Ljudet är bra men det är ingen perfekt anordning. Priset är exempelvis i högsta laget.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 2 2009

Cirkapris: 19500 kronor

Produktfakta:

Sony BDV-IT1000
Effekt: 5x100 watt + 200 watt subwoofer
Formatstöd urval: Blu-ray, dvd, cd, jpeg, dts hd ma bitstream, dolby digital plus bitstream
Anslutningar urval: 2xhdmi (1xhdmi ut), komponent, optisk digital, elektrisk digital, dmport, lan
Övrigt: Går att montera på vägg, bord eller golv, fm-radio, trådlösa bakhögtalare
Mått: 430x125x355 mm (huvudenhet), 19,5x560x30,5 mm (högtalare), 540x19,5x30 mm (centerhögtalare)
Vikt: Huvudenhet 10 kg, högtalare 1,8 kg, centerhögtalare 0,4 kg, subwoofer 10,5 kg

Tillverkare: Sony