Sök
Sony AVD-S50

Sony AVD-S50

Den gyllene medelvägen

2003-04-25

En DVD-spelare med förstärkare till hemmabion, utan högtalare. En lyckad kombination menar testarna.
Testkälla Betyg Kommentar
Home Cinema Choice 4/5 ”A DVD receiver with a difference”
What Video 5/5 “Best Buy”
Video 63/100 ”Mässiger DVD-Spieler”

Vad tycker testarna?

Testarna imponeras av bild och ljud samtidigt som alla är positiva till enhetens utseende. Två av dem påpekar att fjärrkontrollen är svåranvänd och användargränssnittet som helhet kritiseras för att vara inkonsekvent. Kombinationen DVD-spelare och förstärkare rekommenderas dock.

Home Cinema Choice

”A DVD receiver with a difference”

Home Cinema Choice är mycket positiva till vad som hörs från Sony AVD-S50. Spelaren imponerar både med filmljud och bildkvalitet, men även genom att se riktigt prydlig ut på stereobänken. Just det faktum att man själv får välja sina högtalare innebär att man får ett ljud och en prestanda som slår färdigpaketerade system. Tyvärr är användargränssnittet inte konsekvent vilket försvårar installation och konfigurering. DVD-relaterade inställningar görs med onscreen menyer medan ljudrelaterade inställningar måste göras från frontpanelen. Att fjärrkontrollen dessutom inte alltid vill reagera på knapptryckningar ger ytterligare ett minus i protokollet.

Källa: Home Cinema Choice april 2003
What Video april 2003
Video nr 3 2003

What Video

“Best Buy”

What Video skriver att AVD-S50 är en väldigt kapabel anläggning för hemmabioändamål. Utseendemässigt lämnar den inte mycket att önska och prestandan är av tillräckligt hög klass för att användaren ska vara nöjd en längre tid. Testaren skriver att det lockar att köpa en enhet som kombinerar DVD-spelare med förstärkare och att detta exempel är ett riktigt fynd. Både ljud- och bildkvalitet imponerar stort och om det finns några nackdelar är det i så fall att fjärrkontrollen är lite svåranvänd samt att bildsökningsfunktionen lämnar lite att önska.

Video

”Mässiger DVD-Spieler”

Video uppskattar att Sony AVD-S50 bjuder på surroundmöjligheter även i hörlurarna, att det går att lyssna på SACD samt att prestandan överlag är hög. Det blir dock ett minus för att DVD-spelaren i testarens ögon inte är mer än medelmåttig. I ett jämförande test ställs Sony AVD-S50 mot fem andra DVD-förstärkare. AVD-S50 kvalar in på delad femteplats tillsammans med Sharp S-SH111H. Vinnare blir JVC RX-DV5R tillsammans med Onkyo DR-S med 70 av 100 poäng.

Cirkapris: 10900 kronor

Produktfakta: Sony AVD-S50 är en kombinerad DVD-spelare och receiver som stödjer SACD, MP3, CD-R/RW och VCD. Formaten är AC3, DTS, Dolby Prologic II. Förstärkaren är på 5x100 W vid 8 Ohm. Det finns 2 scart (RGB), två digitala optiska, en elektrisk samt en optisk digital kontakt. RDS-radio med 30 förval. Storleksmässigt mäter enheten 430(B)x90(H)x455(D) mm. Färg silver.

Modell: Sony AVD-S50