Sök
Sharp SD-AT50

Sharp SD-AT50

Lyxig men svag

2003-04-30

Sharp SD-AT50 är liten och väldesignad. Bildkvaliteten är god men en musikälskare kan bli besviken på CD-ljudet i detta hemmabiopaket.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video & TV 4/5 “Overall, a very impressive package”
Cnet 7,3/10 “Minimalist yet elegant”
Video 66/100 “Gute Bildqualitet”

Vad tycker testarna?

Alla är överens om att SD-AT50 har mycket att erbjuda för att vara så liten. Delarna är snygga att se på och bildkvaliteten lever upp till förväntningarna. Ljudet är bra, så länge det inte skruvas upp för högt.

What Video & TV

“Overall, a very impressive package”

What Video & TV är imponerade av utseendet och storleken. Displayen är föredömligt återhållsam och fjärrkontrollen lättförståelig, även om den har många knappar. Högtalarna är lätta att sätta ihop eftersom kablarna är färgkoordinerade. Förutom att produkten är snygg tycker testaren att bildkvaliteten är mycket god i S-video läge, men ifrågasätter varför det inte finns en Scartingång. Ljudet får godkänt så länge det rör sig om hemmabio. När det gäller CD anmärks på den högljudda basen som har en tendens att överrösta resten av ljudupplevelsen. Ljudet lever inte upp till musikälskarens krav, enligt testaren.

Källa: What Video & TV, mars 2003
Till Cnets hemsida
Video, december 2002

Cnet

“Minimalist yet elegant”

Cnet gillar den digitala 1-bit förstärkaren och den silvriga formgivningen på det kompakta hemmabiosystemet. SD-AT50DV har lyckats med konststycket att få med mycket på litet utrymme. Testaren är imponerad av ljudet ur de små högtalarna som dock låter bäst i mindre rum. DVD-film ger verklighetstrogna ljud. Vissa filmer gick dock inte att spela på hög volym. Testaren jämför med Sonys Dream-system som till skillnad mot Sharp har DVD-växlare och SACD men testaren tycker att Sharp låter bättre.

Video

“Gute Bildqualitet”

Tyska Video har testat Sharp SD-AT50 tillsammans med 9 andra hemmabiosystem. ”Var för sig marscherar de, tillsammans musicerar de” beskriver man systemets olika delar som bara fungerar tillsammans. Systemet är föredömligt litet och testare gillar att man kan ställa det lodrätt för att få mer plats, synd dock att displayen inte hänger med. Testaren tycker att bilden är kontrastrik och färgstark och gillar basljudet men ljudet i övrigt får bara godkänt. Detta är inte något lätt system för nybörjare eftersom både display och fjärrkontroll är oklara. I testet placerade sig Sharp SD-At 50 näst sist av 10 system. Vann gjorde Onkyo/Jamo DR-L 50/A210.

Cirkapris: 10500 kronor

Produktfakta: Sharp SD-AT50 är ett 5.1-kanals hemmabiopaket som klarar CDR-RW och Mp3. Dolby Digital, DTS och Pro-Logic II samt RDS-radio med 40 snabbval. 5 Högtalare och aktiv subwoofer ingår. 1-bits förstärkare på 6x50 W. Anslutningar för komponentvideo, S-video, koaxial digitalutgång. Receiver och DVD-spelare kan ställas på högkant. Mått och vikt 215(W)x58(H)x257(D) mm och 2 kg för DVD, 215x58x261 mm och 1,3 kg för receiver. 95x114x104 mm samt 0,7 kg per högtalare, för subwoofer 260x373x421 mm och vikt 10,3 kg.

Modell: Sharp SD-AT50