Sök
Sharp SD-AT100H

Sharp SD-AT100H

Ett snyggt försök

2002-08-20

En kompakt hemmabioanläggning med fem högtalare samt subwoofer. Testarna är mycket oense om produktens kapacitet, varför betygen också varierar en hel del.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 6/10 "Sound quality is uninspired"
Essential Home Cinema 4/5 "Sound is genuinely top notch"
Home Entertainment 3/5 "Good looking and well-equipped"
Hemmabio 15/25 "Ska kunna begära mer än så här"
What Video & TV 4,5/5 "Stunning design"

Vad tycker testarna?

Alla är ense om att designen hos Sharp SD-AT100 kommer locka många. Sedan är vissa testare mycket nöjda med ljudkvaliteten medan andra tycker att högtalarna inte är kompetenta. Oenighet råder även kring bild, filmmusik och vanlig cd-musik. När det gäller användarvänlighet är däremot testarna ense om att produkten är bra konstruerad.

Cnet

"Sound quality is uninspired"

Cnet menar att Sharp SD-AT100 har en snygg design men mindre inspirerande ljud. Det finns många anslutningar och bra är att systemet kan ta emot många olika format. Fjärrkontrollen är välorganiserad men Cnet är missnöjda med ljudkvaliteten då ljudet känns platt och basen oengagerad. Detaljerna framhävs mindre bra och då man försöker spela högt låter musiken skorrande och illa, och det är främst högtalarna som inte klarar trycket anser Cnet.

Källa: Till Cnets hemsida
Essential Home Cinema, nr 14 2002
Home Entertainment, augusti 2002
Hemmabio, nr 4 2002
What Video & TV, juni 2002

Essential Home Cinema

"Sound is genuinely top notch"

Essential Home Cinema imponeras också av designen hos Sharp SD-AT100, ett system som dessutom tar lite plats. Det finns bra anslutningar att tillgå men det kan vara svårt att ställa in högtalarna rätt. Fjärrkontrollen är enkelt utformad men knapparna är små och vissa sitter fel. Bilden var tidvis suddig vid bilder med lite ljus och det saknas en del detaljer emellanåt, men under mer actionfyllda scener missar man ingenting. Ljudet är desto mer imponerande.

Home Entertainment

"Good looking and well-equipped"

Enligt Home Entertainment har Sharp SD-AT100 en mer kompakt och rättfram design än många andra och resultatet borde falla köparen i smaken. Att sätta ihop systemet och komma igång är relativt enkelt. Fjärrkontrollen är väluttänkt men svår att använda i praktiken. Musikaliskt sköter sig systemet väldigt bra men filmljudet är inte upplyftande då surround-ljudet inte är så bra. Men bilden är klar och detaljerad. Det är priset och designen som utmärker Sharp SD-AT100 från andra system i samma klass tycker testaren slutligen.

Hemmabio

"Ska kunna begära mer än så här"

Hemmabio tycker att Sharp SD-AT100 är en tjusig och kompakt allt-i-ett enhet. Instruktionsboken är genomtänkt och allt man behöver finns med i paketet. Fjärrkontrollen är praktiskt utformad och det finns en rad finesser för att justera in högtalarna, som är gjorda i plast och känns billiga. Bildmässigt fungerar anläggningen bra med stabil bild och fin skärpa. Musikljudet är mindre bra och det beror mest på högtalarna där ljudet blir burkigt och detaljfattigt. Filmljudet är dock okej med fina detaljer utom vid högre volymer tycker Hemmabio.

What Video & TV

"Stunning design"

What Video & TV anser att Sharp SD-AT100 är ett snyggt, smidigt och sexigt hemmabiosystem och man har packat mycket styrka i ett litet paket. Att komma igång är relativt enkelt även om vissa manuella inställningar kan vara nödvändiga. Det finns en rad dekoderprogram att använda sig av och många användbara funktioner. Ljudmässigt är systemet fullt av kraft med kontrollerat ljud från högtalarna. Ljudeffekter i filmer låter klara och ljusa och basen är bra. Musik låter bra med fin balans. Färgerna blir fina. Klart prisvärt system, anser testaren.

Cirkapris: 16000 kronor

Produktfakta: Sharp SD-AT100 är en kompakt hemmabioanläggning som kan erbjuda DVD, CD, RDS-radio och dekoder för AC3/Dolby Digital, DTS, Dolby Prologic II. DVD med dubbla laserpickuper för bästa CD-ljud. 1-bit teknologi på 6x25 watt. Fem högtalare samt subwoofer ingår. Anslutningar är 2x Scart, optisk och analog anslutning, sex högtalarutgångar, hörlursutgång liksom lågnivåutgång för aktiv subwoofer. Basstationen har måtten 450x152x118 mm medan surroundhögtalarna som till det yttre är identiska med fronthögtalarna har måtten 110x200x153 mm. Subwoofern är 164x360x153 mm stor och centerhögtalaren mäter 185x126x161 mm.

Modell: Sharp SD-AT100H