Sök
Samsung HT-XQ100

Samsung HT-XQ100

Prisvärt ljud

2006-12-07

Samsung HT-XQ100 passar dig som bor lite mindre, men som ändå söker ett hemmabiosystem med bra ljud, storlek och bra pris.
Testkälla Betyg Kommentar
Ljud & bild - "Elegant ljud"
M3 8/10 "Mäktigt filmljud för pengarna"
Hemmabio - "Underhållande"
Hjemmekino - "Design anläggning"

Vad tycker testarna?

Testarna är överraskade av det här systemet. Det levererar bra ljud och bra bild. Designen står ut vilket uppskattas, men det poängteras också att XQ100 inte passar överallt. Systemet är ganska litet, vilket passar de som bor lite mindre. Anläggningen rekommenderas av många testare eftersom det presterar bra, är snyggt och samtidigt prisvärt.

Ljud & bild

"Elegant ljud"

Svenska Ljud & bild (Elektronikvärlden) har gjort ett stort test med fyra hemmabiosystem från Philips, Pioneer, Samsung och Kef. Samsung bidrar med ett elegant men traditionellt 5.1 system. Spelaren är intererad i en enhet där allt styrs. Systemet känns som något av ett "billighetssystem" tycker testarna. När det gäller ljudet är basen passiv och levererar mindre ljud än övriga system. Satellithögtalarna ger dock ett behagligt ljud men när systemet får spela svårare musik märks svagheterna. Toppar och bottnar kapas och erfarna lyssnare känner av detta direkt. Designen bedöms också som speciell på gott och ont. Systemets lägre prestanda kompenseras av ett billigt pris och det passar för en mindre lägenhet där man inte behöver spela så högt. Testvinnaren är Kef, som har ett mycket bra ljud.

Källa: Ljud & bild (SE) nr 9 2006

M3

"Mäktigt filmljud för pengarna"

M3 har gjort ett test med fem olika system från Samsung, LG, Sony, Pioneer och Panasonic utan att utse testvinnare eftersom paketen skiljer sig en hel del från varandra. Testarna gillar designen på Samsungs system, bortsett från basenheten som ser ut som en förvuxen centerhögtalare. Ljudet håller hög klass med fläskig bas och skönt surroundljud. De tycker att ljudresurserna är ordentliga och ljudet är behagligt. Det testarna saknar är klarare diskant och mer dynamik. Det finns bra utgångar för dig som vill ha bra bild. Det finns dock ingen möjlighet att sitta och finlira i bild- och ljudmenyer. Kontrollen är också användarvänlig och elegant. Testarna rekommenderar detta system som lätt att använda och med mäktigt filmljud.

Källa: M3 (SE) nr 9 2006

Hemmabio

"Underhållande"

Hemmabio har testat 3 paket, de andra från LG och Sony. Samsung har en originell design som står ut. Finishen på systemet är en aning plastig, men på håll ser den ganska läcker ut. Ljudmässigt har Samsung testets bästa diskant, och att klangmatchningen blir väldigt bra. Men basen har svårt att gömma sig i ljudbilden ibland. Helhetsljudet upplevs väldigt bra, men konkurrenternas ljud har en större ljudscen än Samsungs system. Basen är testets tyngsta fastän systemet är testets minsta i omfång. Systemet har ett underhållande och trevligt ljud. Designen får också ett plus. Dock är ljudbilden ganska liten. Testarna väljer Samsung eftersom detta system har ett underhållande ljud och är prisvärt.

Källa: Hemmabio (SE) nr 8 2006

Hjemmekino

"Design anläggning"

Hjemmekino tycker att Samsungs anläggning är diskret och enkelt att installera. Det är positivt att de bakre högtalarna går att uppgradera till trådlösa dito. Testarna tycker den här anläggningen fungerar överraskande bra både till musik och film. Musikmässigt klarar den testet med glans. Detaljerna kommer tydligt fram, det är även god bredd och djup i ljudet. När det gäller bilden så tycker testarna att spelaren återger god dynamik och sammansättning. Vid en monolog får ljudet närmast fysisk prägel och ljudet från bakhögtalarna är bra avvägt.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 5 2006

Cirkapris: 6000 kronor

Produktfakta: Samsung HT-XQ100 är en hemmabioanläggning med dvd-spelare och receiver i ett 5.1 system med högtalare. Den klarar formaten dvd, vcd, mp3 och divx. Utgångarna är hdmi, komposit- och komponentvideo. Ingångar usb, optisk digital och rca. Måtten på huvudenheten är 521x320x178 mm och den väger 5 kilo. Totalt sex högtalare följer med: två front- och två bakhögtalare, centerhögtalare och subwoofer.

Tillverkare: Samsung