Sök
Samsung HT-BD7200

Samsung HT-BD7200

Utmärkt bild men kraftfattigt ljud

2009-09-09

Samsung HT-BD7200 är ett 2.1-kanaligt hemmabiopaket med blu-ray som perfekt matchar tillverkarens skärmar. Ljudmässigt är det inte kraftigt nog men bildkvaliteten och multimedia-egenskaperna får beröm.
Testkälla Betyg Kommentar
Hemmabio - "Platt och tråkigt ljud"
Home cinema choice 3/5 "This system simply doesn't have any muscle"
Area dvd 8/10 "Extrem reichhaltigen Multimedia-Möglichkeiten"
Computer bild 2,78/5 "Eine sinnvolle Ergänzung zum Flachbildfernseher"

Vad tycker testarna?

Testarna berömmer alla detta 2.1-system för den läckra designen som fint smälter ihop med tillverkarens tv-apparater. Det blir också beröm för de omfattande multimediaegenskaperna som uppnås med nätverksstöd, usb-port och docka för iPod. Den integrerade blu-ray spelaren får utmärkta omdömen för bildkvaliteten som den matar ut med både högupplöst format och med uppskalade dvd-filmer. Men på ljudsidan är inte alla nöjda, det virtuella surroundläget uppges inte ge någon hemmabiokänsla och högtalarna upplevs som något för klena för att ge ordentligt med liv för en ordentlig filmkväll.

Hemmabio

"Platt och tråkigt ljud"

Hemmabio skriver att designen hos Samsung HT-BD7200 är riktigt läcker och går väl ihop med tillverkarens platta tv-apparater. Själva högtalarna är av samma höjd som en 32 tummare och går enkelt att väggmontera efter att stativen tagits bort. Kompakt subbas gör den enkel att placera på ett undangömt ställe. När det gäller själva huvudenheten gillar testaren att touchknapparna är osynliga tills apparaten slås på samt att blu-ray enheten är av slot-in typ. Att usb-porten är diskret placerat är också snyggt, vilket dock inte gäller lösningen med den externa ipod-dockan. Ljudmässigt imponerar inte systemet på testaren även om den är lätt att lyssna på. Subbasen är något för klen. Ett alternativ till ett mindre rum är omdömet.

Källa: Hemmabio (SE) augusti 2009

Home cinema choice

"This system simply doesn't have any muscle"

Även Home cinema choice berömmer utssendet. En hel del läckra funktioner finns som touch-knappar, bluetooth och nätverksstöd men det absolut bästa anses vara blu-ray spelaren. Även om ett 2.1-system inte kan återge formatets fulla ljudpotential har Samsung HT-BD7200 inga problem med att leverera en utmärkt bildupplevelse. Bilden blir knivskarp med utmärkta färger som nästan hoppar ur skärmen och svärtan är helt enkelt svart, skriver testaren. Dessutom är detaljeringen mycket god. Ljudmässigt är den inte lika duglig. Subbasen kan skaka om en hel del medan fronthögtalarna saknar muskelkraft och effekten är inte tillräcklig för varken blu-ray eller dvd. Och det virtuella surroundläget är inte heller mycket att hurra för, skriver Home cinema choice. Den som vill ha en fullfjädrad hemmabioupplevelse rekommenderas därför att titta på annat. Men den som vill ha en kapabel blu-ray spelare och nöjer sig med stereoljud bör titta närmare på Samsung HT-BD7200, främst för bildkvaliteten.

Källa: Home cinema choice (GB), nr 171

Area dvd

"Extrem reichhaltigen Multimedia-Möglichkeiten"

Area dvd gillar designen och finishen hos HT-BD7200 och menar att Samsung verkligen har öga för detaljer när det kommer till utförandet. Systemet får också beröm för alla funktioner och praktiska anslutningar. Att hantera enheten är enkelt tack vare ett logiskt menysystem även om texten är något liten och vissa av knapparna på fjärrkontrollen är på gränsen till att vara för små. Att spela upp media från iPod eller från en mobil via bluetooth uppges fungera hur smidigt som helst men testaren lyckas inte få produkten att samspela med datorerna över nätverket, något som tros bero på att testenheten inte kommer från serieproduktionen. Blu-ray spelaren ger en mycket bra bild för sin prisklass även vid vanliga dvd-filmer. Ljudmässigt är 2.1-ljudet helt okej men det gäller att inte använda sig av virtuella surround som enligt testaren drar ned lyssnarupplevelsen.

Källa: www.areadvd.de (DE)

Computer bild

"Eine sinnvolle Ergänzung zum Flachbildfernseher"

Även om Computer Bild noterar att det tar förargerliga 20 sekunder att läsa in en blu-ray skiva är det ett nöje att använda spelaren då den levererar en utmärkt bildkvalitet. Färgerna blir naturliga och skärpan är mycket hög samtidigt som rörelsehanteringen är mycket bra. Ljudet är samtidigt kraftfullt och välbalanserat även om fronthögtalarna är lite mjuka och dämpade i sin karaktär. Den medföljande iPod-dockan fungerar mycket bra. Det går att navigera i mediaspelarens menyer med systemets fjärrkontroll och albumomslag visas på skärmen. Det är bara tråkigt att tv:n måste vara på för att det ska fungera. Det går dessutom inte att spela upp filmer från Ipoden över hdmi utan enbart över komposit.

Källa: www.computerbild.de (DE)

Cirkapris: 8000 kronor

Produktfakta:

Samsung HT-BD7200
Effekt: 2x100 watt + 200 watt subwoofer
Formatstöd urval: Blu-ray, dvd, cd, divx, mp3, jpeg Dolby digital, dts, dolby truehd, dts-hd
Anslutningar urval: Hdmi, komponent, komposit, usb, optisk ingång, ethernet
Elförbrukning: i.u
Övrigt: bluetooth, rds radio, Ipod-docka, wlan via tillvalsadapter, dvd-uppskalning till 1080pMått: 256x256x298 mm (subwoofer), 185x627x185 mm (högtalare), 461x109x193 mm (huvudenhet)
Vikt: Huvudenhet 3,2 kg, fronthögtalare 1,8 kg, subwoofer 4,4 kg

Tillverkare: Samsung