Sök
Samsung HT-BD2

Samsung HT-BD2

Blå paketlösning

2008-05-30

Ett 7.1-hemmabiosystem med inbyggd blu-ray-spelare. Testarna menar att bildkvaliteten är av mycket hög klass samtidigt som ljudåtergivningen imponerar.
Testkälla Betyg Kommentar
Hjemmekino 5/6 "Ikke fullspekket hva funksjonalitet angår"
Bild & ljud hemma 6/6 "En fröjd för både ögon och öron"
Audio 70/100 "Hat & kann alles"
Cnet 6,8/10 "Speakers don't quite have the oomph"

Vad tycker testarna?

Blu-ray-spelaren i Samsung HT-BD2 gör ett mycket bra jobb. Men att det endast finns stöd för profil 1.0 innebär att extramaterial från kommande skivor inte kommer att kunna återges vilket är något som vissa testare stör sig på. Testarna menar att det gör att spelaren redan känns utdaterad. Bilden med dvd-skivor är mycket bra då den inbyggda videoskalaren gör ett bra jobb. Ljudmässigt så är det sammanlagda intrycket att enheten gör bra ifrån sig och att de nya hd-formaten stöds är idel positivt. Musik från cd-skivor återges respektabelt men hanteringen är inte den bästa då det tar tid att ladda dem samt att det kan ta ett tag att byta spår. Alla testare menar att produkten har sina små missar, som avsaknad av hdmi-ingång, men att den trots det bjuder på mycket med tanke på priset.

Hjemmekino

"Ikke fullspekket hva funksjonalitet angår"

Enligt Hjemmekino så är Samsungs HT-BD2 ett hemmabiopaket som kan mycket men som inte är helt optimalt. Det saknas bland annat ingång för hdmi och komponent vilket är dåligt för den som vill ansluta exempelvis en spelkonsol. Blu-ray-spelare finns men att den endast stöder profil 1.0 och att 1080p/24 inte hanteras vidare väl, samtidigt som menysystemet ibland inte har inställningsval som kan förväntas ger ett framstressat intryck. Nätverksingång och framtida uppdateringar kan dock komma att råda bot på detta. Återgivningen av blu-ray är annars mycket bra och begränsningen när det gäller bildkvalitet kommer att ligga i tv:n eller projektorn och inte i uppspelaren. Dvd-skivor hanteras bra tack vare en god uppskalning och musik-cd anges låta mycket bra vid återgivning. Men den är seg på att läsa cd-skivor och dessutom trög i navigeringen. Ett bra system som dock har några små missar. Fungerar för den som inte vill ansluta ytterligare enheter, summerar Hjemmekino.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 3 2008

Bild & ljud hemma

"En fröjd för både ögon och öron"

Trots att Samsung HT-BD2 är ett relativt billigt system så är prestationen av mycket hög klass. Det skriver Bild & ljud hemma som menar att blu-ray filmer återges knivskarpt och med hög detaljrikedom. Svärtan och färger är dessutom i klass med de dyraste stationära spelarna. Det är bara med uppspelning i 1080p24 som spelaren kan ha svårt att riktigt hänga med. Äldre film på dvd hanteras mycket bra med god detaljrikedom. Ljudet håller också hög klass men det gäller att ställa in avståndet rätt för att få ett bra resultat. Ljudbilden är stor och centern får fram röster ordentligt även vid låg volym. Den är inget direkt kraftpaket men har samtidigt inga problem med att fylla ett normalt vardagsrum. Musik i stereo återges också mycket bra. Med tanke på att högtalare följer med, den goda prestationen och det faktum att systemet har blu-ray så är det låga priset förvånande, avslutar Ljud & bild hemma som tror att köpare kommer att bli helnöjda.

Källa: Bild & ljud hemma (SE) nr 4 2008

Audio

"Hat & kann alles"

Tyska Audio tycker att det är mycket bra av Samsung att HT-BD2 har en fullfjädrad blu-ray-spelare med stöd för både 1080p24 och de nya hd-ljudspåren. Testaren tycker inte att det är ett problem att systemet saknar ingångar för video då det stöder majoriteten av format på marknaden. Den som använder sin spelkonsol eller digitalmottagare till tv:n kan fortfarande använda ljudingångarna och därför är det bra att Samsung valt att ha med en läppsynkroniseringsfunktion. Men några andra avancerade funktioner finns inte direkt och inställningsmöjligheterna är något begränsade. Systemet har bra grundinställningar så detta bör inte vara ett problem. Dessutom så upplevs det som mer lättbetjänt ju färre parametrar som måste justeras. Nackdelen är att placeringen av högtalarna blir något begränsad. Prestationen bildmässigt är utav mycket hög klass och ljudet bedöms som bra. För den som önskar ett komplett 7.1-system i ett snyggt paket så är Samsung HT-BD2 ett vettigt alternativ, avslutar Audio.

Källa: Audio (DE) nr 5 2008

Cnet

"Speakers don't quite have the oomph"

Australienska Cnet menar att Samsungs fokusering på designen resulterat i att högtalarna saknar det lilla extra ljudmässigt. Återgivningen är mjuk med bra känsla i basen men detaljåtergivningen är bara medelmåttig. Det blir dock en bra surroundeffekt. Huvudenheten uppges vara en Samsung BD-P1400 med tillagd receiver och presterar precis som den dedikerade motsvarigheten riktigt bra. Men den är seg på att läsa hd-skivor och att det aldrig kommer att gå att uppgradera spelaren till blu-ray profil 1.1 eller 2.0 gör att den redan känns lite gammal. Att anslutningsmöjligheterna är begränsade och att videoväxling saknas samtidigt som det förutom fm-radio är snålt om extrafunktioner, späder på intrycket att detta inte är en produkt som bjuder på det allra senaste.

Källa: www.cnet.com.au (AU)

Cirkapris: 13000 kronor

Produktfakta: Samsung HT-BD2 är ett 7.1-hemmabiopaket med blu-ray-spelare och uppskalning av dvd till 1080p. Den totala uteffekten från förstärkaren är på 1100 watt med 135 watt från vardera av de sju högtalarna och en subbas på 155 watt. Skivformat som hanteras är blu-ray, cd-r/-rw, dvd-+r/w. Ljudformat som stöds omfattar bland annat dts-hd och dolby true hd. Systemet kan också återge mp3 och jpeg från skiva. Dock omfattas inte divx och vmw/vma i specifikationen. Anslutningar omfattar en utgång vardera för hdmi, komponentvideo och kompositvideo. Dessutom så finns en analog ljudingång, två optiska digitala ljudingångar och ethernet för nedladdning av uppdateringar. Måtten på huvudenheten är 440x396x86 mm. Subbasen har måtten 310x380x443 mm, de fyra golvhögtalarna mäter 125x1311x89 mm, satelliterna har måtten 100x270x97 mm och centern är på 300x90x91mm. Hela paketet väger 60 kg.

Tillverkare: Samsung