Sök
Samsung HT-BD1255

Samsung HT-BD1255

Design behöver inte kosta skjortan

2010-02-23

Med Samsung HT-BD1255 får du ett bra hemmabiosystem, med bra bild- och ljudkvalitet och dessutom snygg design. Allt till ett klart överkomligt pris.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 4/5 ”Creates a seamless surround field”
Pc advisor 4/5 ”Possesses good audio quality”
Smarthouse "Great Value Samsung Blu-ray Home Theatre"

Vad tycker testarna?

Det testarna lovordar Samsung HT-BD1255 mest för är den stilfulla designen. Priset är överkomligt, speciellt med tanke på vad du får för pengarna för förutom att systemet pryder sin plats i vardagsrummet får du bra ljud- och bildkvalitet. Uppskattas gör också de trådlösa högtalarna. Installationen går smidigt, men kanske inte blixtsnabbt. Både dvd och blu-rayfilmer hanteras bra, även om uppskalningen av dvd kunde varit ännu bättre.

What hifi

”Creates a seamless surround field”

What hifi har gjort ett jämförande test mellan fyra stycken blu-ray system. Med i testet var förutom Samsung HT-BD1255 även JVC TH-BD50, Panasonic SC-BT200 samt Sony BDV-E300. Som testvinnare utsågs Sony BDV-E300. Samsung HT-BD1255 blir omnämnd som stiligast av de testade systemen. Installationen gick inte lika snabbt som med de andra testdeltagarna, men ljudet är fylligt och briljant. Bildkvaliteten är också den mycket bra.

Källa: What hifi (GB) januari 2010

Pc advisor

”Possesses good audio quality”

 Pc advisor skriver att Samsung HT-BD1255 är ett väldesignat system med bra ljudkvalitet med tanke på det relativt låga priset. De trådlösa högtalarna gör att du slipper dra kablar runt hela rummet, vilket testaren tycker om. Installationen är relativt enkel, mycket tack vare, eller på grund av, att det inte finns så mycket anslutningsmöjligheter. Sammantaget ett stilfullt hemmabiosystem, med stor kapacitet och utan större brister.

Källa: www.pcadvisor.co.uk (GB)

Smarthouse

"Great Value Samsung Blu-ray Home Theatre"

_1 Enligt Smarthouse är det relativt enkelt att installera Samsung HT-BD1255. Instruktionerna är tydliga och kablarna färgmärkta. Systemet är stilfullt med sin svarta, glansiga finish. Ljudkvaliteten är bra, om än inte perfekt. Lite kvalitetssänkning sker vid riktigt hög volym. Subwoofern producerar fylligt basljud, och överlag är basen allt annat än ett problem i det här systemet. Både dvd och blu-ray film hanteras bra, även om uppskalningen av dvd till full hd kunde varit bättre. Sammantaget bra ljud- och bildkvalitet till ett hyfsat pris. Du hittar andra system med samma kvaliteter och till ungefär samma pris men kanske inte samma snygga design.

Källa: smarthouse.com.au (AU)

Cirkapris: 7500 kronor

Produktfakta: Typ: Hemmabiopaket med fem högtalare och en subwoofer
Effekt: sammanlagd uteffekt 1000 watt
Formatstöd urval: Blu-ray, divx, jpeg, mp3
Anslutningar urval: Hdmi, usb, komposit, komponent
Elförbrukning: Iu
Övrigt: Fm/rds-tuner, separat dockningsstation för ipod
Mått:
440x345x65 mm (huvudenhet), 300x48x57 mm (center), 260x1202x260 mm (front, bak), 201x403x410 mm (subwoofer)
Vikt: Bruttovikt 23 kg