Sök
Pioneer RCS-77H

Pioneer RCS-77H

Prisvärt allt-i-ett paket

2006-03-17

RCS-77H är ett hemmabiopaket bestående av dvd-inspelare med 160 GB hårddisk samt ett komplett högtalarsystem. Dvd-spelaren får genomgående bra omdömen men högtalarna får en del kritik.
Testkälla Betyg Kommentar
What video 4/5 "Average sound"
What hifi 5/5 "Offers good value"
What home cinema 5/5 "Flexible home cinema"
Bild & ljud hemma 7/10 "Hög bildkvalitet"

Vad tycker testarna?

Testarna skriver att bildkvaliteten är utomordentlig med bra svärta och fina detaljer. Färgbalansen är utmärkt och även kontrasten är klart godkänd. Inspelningsfunktionen fungerar bra så länge man inte går ner på allt för låg inspelningskvalitet. Ett plus är att det finns en scart- ingång med rgb som bidrar till att insignalen håller hög kvalitet. Två testare anser att ljudet är bra medan de andra två anser att detta inte kan matcha resten av komponenterna. Helhetsintrycket blir därför något obalanserat. Sammanfattningsvis är ändå RCS-77H ett klart godkänt paket som kan vara prisvärt för den som vill ha inspelningsmöjligheter.

What video

"Average sound"

What video gillar designen på enheten och högtalarna men anser att fjärrkontrollen är knepig. Inspelningsfunktionen fungerar bra men man rekommenderas att använda bra kvalitet. Bildkvaliteten vid filmuppspelning är utmärkt och spelaren har även många användbara funktioner. Sorgligt nog kan ljudet inte riktigt matcha resten av helheten. Ljudbilden känns något instängd och speciellt märks det i filmer då framförallt tal blir lidande. Sammanfattningsvis blir omdömet ändå väl godkänt om än något obalanserat.

Källa: What video (GB), mar 2006

What hifi

"Offers good value"

PioneerWhat hifi har testat en mängd kompletta hemmabiopaket i ungefär samma prisklass. Pioneer RCS-77H är det paket som kostar mest av alla men testaren anser ändå att paketet är prisvärt. Man får en utmärkt dvd-spelare och Pioneers produkt är den ända som har möjlighet till hårddiskinspelning. Bildkvaliteten är riktigt bra och framförallt utmärker den sig i mörka scener med fin svärta och hög detaljnivå. Ljudkvaliteten är klart godkänd men basen kunde ha varit något bättre balanserad anser testaren. Negativt är också att kablarna inte är speciellt diskreta och svåra att gömma. RCS-77H är ett prisvärt paket men räcker inte riktigt till för att vinna. Bäst i test blev istället DAV-DZ500F från Sony.

Källa: What hifi (GB), mar 2006

What home cinema

"Flexible home cinema"

What home cinema skriver att bildkvaliteten hos RCS-77H är utomordentlig. Färgerna är naturliga och balansen mellan ljusstyrka och kontrast är riktigt bra. Ljudet är lika imponerande och det fungerar bra att använda Pioneers 3-vägsuppställning för att simulera surround. Detta sparar dessutom plats och gör paketet klart mer flexibelt. Ljudet passar dock bättre för film än för musik. Hårddiskinspelning fungerar bra och en scart/rgb ingång försäkrar att signalen håller hög kvalitet. Negativt är att fjärrkontrollen inte har den bästa utformningen. Sammanfattningsvis är detta ett prisvärt hemmabiopaket som bjuder på stor flexibilitet avslutar testaren.

Källa: What home cinema (GB), nov 2005

Bild & ljud hemma

"Hög bildkvalitet"

Bild & Ljud Hemma har testat några olika flerkanalsanläggningar. Dessa är Yamaha HTiB3300, JVC THR3, Sony DAV-DZ700FW och RCS-77H från Pioneer. Bildkvaliteten hos Pioneer är överlag riktigt bra med hög svärta och fin färgbalans. Högtalarpaketet har dock en del brister. Detta märks speciellt vid musikuppspelning då ljudet får en tillbakadragen och matt ljudbild. Vid filmuppspelning är ljudbilden godkänd men basen saknar lite kraft och centerhögtalaren har ett relativt dåligt omfång. Dessutom är Pioneers trick med att ha bakhögtalarna placerade längst fram och simulera surround bara att glömma anser testaren. Trots detta är RCS-77H ett godkänt paket som kan vara intressant för den som vill ha möjlighet till inspelning. Vinnare av testet blev JVC TH-R3. Pioneer hamnade på en delad tredjeplats.

Källa: Bild & ljud hemma (SE), nr 12 2005

Cirkapris: 9000 kronor

Produktfakta: RCS-77H från Pioneer är ett hemmabiopaket med en kombinerad dvd-inspelare samt en komplett 5.1 högtalaruppsättning. Man kan även spela in upp till 455 timmar på den 160 GB stora hårddisken och bränna direkt på dvd-r/rw skivor. Förstärkaren har en effekt på 5x60 watt vid 6 ohm och stöder dolby digital, dolby pro logic 2 och dts. Paketet är dessutom utrustat med rds-radio och tv-tuner. Spelaren stöder progressive scan och kan spela upp bland annat mp3, wma och jpeg. Bland ingångarna finns scart, komposit och s-video. Bland utgångarna noteras scart, komponent, komposit och s-video.

Modell: Pioneer RCS-77H