Sök
Pioneer NS-DV990

Pioneer NS-DV990

Spelar ej DVD+RW

2004-02-19

En gnistrande pärlvit hemmabioanläggning med ett ljud som får öronen att vika sig till leenden.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video 4/5 "A dazzling deluxe system"
T3 4/5 "Not quite perfect sonically"
Audio 68/100 "Schwacher Subwoofer"

Vad tycker testarna?

En testare är mäkta imponerad av ljudet, men inte alla. Gemensamma åsikten är att det här verkligen är ett hemmabiopaket med klass. Utseendet faller samtliga testare i smaken och både ljud- och bildkvalitet är i övre skalan. En testare anser att delar av fjärrkontrollen kanske är lite väl avancerade och förvånas över avsaknad av stöd för DVD+RW.

What Video

"A dazzling deluxe system"

What Video skriver att även om NS-DV990 inte är riktigt lika estetiskt tilltalande som föregångaren DV1000, överstiger prestandan testarens förväntningar. Nu ska det tilläggas att DV 1000 är väldigt tilltalande utseendemässigt och även om NS-DV990 inte är riktigt lika vass på det området är pärlemorfinishen och underredet i silver ändå väldigt tilltalande. Testaren blir positivt överraskad av att hitta en optisk digital ingång, men klagar över att det inte finns några utgångar för komponentvideo. Fjärrkontrollens nedre del är lite väl komplicerad, varje knapp kan ha tre funktioner beroende på i vilket läge en switch står. Märkligast av allt i testarens ögon är att NS-DV990 inte spelar DVD+R eller DVD+RW-skivor. Kvaliteten på ljudet från Super Audio CD och DVD Audio är i absolut toppklass. Vi talar nålskärpa och varma synttoner, rika klanger och en väldig rymd. Ljudet från DVD-filmer är mycket njutningsbart och tonerna från vanliga CD-skivor är av extra hög kvalitet. Bildkvaliteten är mycket skarp och enligt testaren tillräckligt bra för att man ska tro att man är på plats. Detta är ett av de mest imponerande hemmabiosystem som testats. Belönas med Best Buy.

Källa: What Video februari 2004
T3 december 2003
Audio februari 2004

T3

"Not quite perfect sonically"

T3 är lika förtjusta i utseendet som i storleken och påpekar också att detta är ett exempel på att det sistnämnda inte har någon betydelse, i ljudsammanhang. Själva pärlfinishen får NS-DV990 att sticka ut från mängden tillsammans med NXT SurfaceSound-elementen i högtalaren, helt i silver. Testaren uppskattar att man kan välja sin rumsstorlek och lyssningsposition och att enheten därefter anpassar ljudet. Underbart och enkelt. DVD-prestandan är utmärkt med en rik och väldefinierad bild, men tyvärr låter det inte riktigt så kraftfullt om anläggningen som testaren hoppats. Dynamiken i ljudet försvinner ibland och enstaka högtalare kan försvinna i ljudbilden. Trots detta är ljudet klart och krispigt, så det är ingen risk att man tröttnar på det vid längre lyssningar. För priset är detta helt rätt. Belönas med T3 Exclusive.

Audio

"Schwacher Subwoofer"

Audio korar NS-DV990 till testsegrare i ett omfattande test med sex inblandade utmanare. Detta är den ideala blandningen mellan kult, design, praxis och ljud menar tyska Audio. Både öga och öra får sitt när testaren vrider upp volymen. Pioneer har verkligen lyckats med att integrera NXT med resten av systemet. Resultatet är en vacker klang. Kvaliteten på grejerna är mycket hög och testaren uppskattar speciellt känslan av att man befinner sig mitt i ljudbilden. Tråkigt att subwoofern inte är riktigt så kraftfull som den hade kunnat vara. Pioneer NS-DV990 delar förstaplatsen med Sony DAV-SC8 med 68 poäng av 100, följda av Marantz Hollywood med 65 poäng och Denon ADV-M 17 HP som kniper tredjeplatsen med 58 poäng.

Cirkapris: 12500 kronor

Produktfakta: Pioneer NV-DV990 är en hemmabio med vit pärlfinish. Formaten som stöds är DVD-Audio, SACD, DVD-RW, CD-RW, SVCD, MP3, JPEG. Uteffekten är 6x75 Watt. Högtalarna är magnetiskt avskärmade och utrustade med NXT SurfaceSound. Dolby Digital, DTS och Pro Logic II finns. Enheten har en 30-preset RDS FM/AM radio. Video Adjust (kontrast, ljusstyrka och färg), Advanced Surround Modes, 5-kanalig stereo, Surround, Virtual Surround back, dialogförstärkare, tre olika baslägen, olika lyssningslägen, utgång för PAL/NTSC och JPEG. I kontaktväg finns en SCART (RGB), S-video, kompositvideo, stereoutgångar för ljud samt tre stereoingångar för ljud. Det finns även en optisk digital ljudingång. DVD-enheten väger 3,2 kg och subwoofern 12,5 kg.

Modell: Pioneer NS-DV990