Sök
Pioneer NS-DV88

Pioneer NS-DV88

Snygging med begränsningar

2002-01-24

Pioneer NS-DV88 kombinerar funktionalitet med stil och innehåller det mesta som behövs för hemmabion, förutom TV. Utsidan hyllas dock mer än insidan av systemet.
Testkälla Betyg Kommentar
What Hifi 3/5 "Hugely stylish"
Ljud & Bild "Lätt att placera"
Video das Testmagazin 77/100 "Sehr gut"

Vad tycker testarna?

Pioneer NS-DV88 är efterföljaren till Pioneers succé NS-DV55. Samtliga testare anser att den nya modellen är stilfull och passar in i de flesta miljöer. När det gäller ljud och bild går meningarna isär. Två testare anser att man inte når ett ljud- och bildmässigt toppresultat. Men Pioneer NS-DV88 väljs också av en testare till bästa anläggning just med avseende på ljud- och bildkvalitet.

What Hifi

"Hugely stylish"

What Hifi anser att Pioneer NS-DV88 kombinerar både stil och funktionalitet. Designen är riktigt snygg i träfinish. Fjärrkontrollen håller inte samma mått och känns plastig i förhållande till spelaren i övrigt. Testaren är imponerad av att ljudkvaliteten slår igenom så pass starkt i de små högtalarna. Tyvärr är ljudet lite andefattigt när det gäller dialoger, men bra i höga toner och basläge.

Källa:

What Hifi, dec 2001
Ljud och Bild, nr 12 2001
Video, nr 1 2002

Ljud & Bild

"Lätt att placera"

Ljud & Bild testar totalt fem olika anläggningar och förutom Pioneer NS-DV88 tittar man närmare på JVD CP-100AL, Panasonic SC-HT70, Sony DAV-S800 samt Yamaha DVD-S520 tillsammans med radio och högtalare från samma fabrikant. Pioneer NS-D88 har lyckats rätt bra med lösningen för anläggningen. Systemet är lätt placerat och designen passar in överallt. Eftersom det enbart finns digitala utgångar är systemet rätt oflexibelt. En fördel är att du kan spela Mp3 och nackdelen är att den inte klarar SACD eller DVD-Audio. Samtliga inställningsmöjligheter när det gäller skärpa, kontrast och färgton är man belåten med. Ljudet är mjukt men samtidigt fylligt och homogent. Bäst ljud anser man att Yamaha ger. Den har dessutom en flexibel lösning och spelar också Mp3.

Video das Testmagazin

"Sehr gut"

Tyska Video jämför åtta DVD-system, däribland Pioneer NS-DV88 som väljs till segrare i testet. Video är imponerade av systemet och Pioneer får en eloge för ljudet som är det bästa bland testade modeller. Bilden är mycket bra, särskilt färgkontrast, harmoni och färger. Mindre nackdelar är att modellen saknar scart-anslutningar. Förutom Pioneer NS-DV88 framhäver testaren också Panasonic SC-HT70 som en utmärkt modell med hänsyn till priset.

Cirkapris: 11000 kronor

Produktfakta: Pioneer NS-DV88 är ett färdigt system för hemmabio som innehåller kombinerad spelare och radio, fem små högtalare och subwoofer, samt en stor fristående informationsenhet som ansluts till huvudenheten och kan placeras var som helst. Enheten har också en universal fjärrkontroll som styr hela systemet. Bilden återger DVD, VCD och samtliga CD-format. Pioneer NS-DV88 har S-video samt kompositutgång och avkodare för Dolby Digital, DTS och Mp3. Scartkontakter saknas helt. Inläsningstiden är 8 sek och menyn visar titel, kapitel, speltid och resterande tid kvar. Spelaren mäter 220x65x320 mm, subwoofern 190x420x420 mm och satelliterna 122x144x77 mm.

Modell: Pioneer NS-DV88