Sök
Pioneer LX03BD

Pioneer LX03BD

Bild och ljud av hög klass

2009-09-08

Pioneer LX03BD är ett hemmabiosystem som uppskattas för dess design, byggkvalitet, bild och ljud. Vissa klagomål finns dock, bland annat på priset.
Testkälla Kommentar
Comon "En glimrende løsning når det kommer til design"
Area dvd "Kraftvoller, klarer und dynamischer Klang"
Video "Sehr gut"
Lyd og bilde "Bedre opplevelser koster"

Vad tycker testarna?

Testarna är nöjda med Pioneer LX03BD och tycker att designen är snygg, att byggkvaliteten är hög och att hemmabiosystemets utformning med fem högtalare som går att ställa samman för stereoljud är bra (även om en testare inte uppskattar den sistnämnda lösningen). De flesta testare tycker att det går fort och är enkelt att komma igång, men att detta uppnås på bekostnad av att lätt kunna byta till bättre kablar själv irriterar vissa. Åsikterna om gränssnittet går isär. Bilden får genomgående mycket goda betyg på alla punkter och likaså uppskalning och de-interlacing, även om vissa problem med det sistnämnda är ett klagomål från flera testare. Ljudet beskrivs som kraftfullt och starkt och endast vissa mindre invändningar reses. Den vanligaste är att subwoofern kunde ha presterat bättre. Flera testare påpekar att LX03BD kostar en hel del och att det är en viktig nackdel.

Comon

"En glimrende løsning når det kommer til design"

Comon tycker mycket om designen hos LX03BD, vilken har snygga linjer och stilfull metallfinish. Det är också bra att det finns autokalibrering, via den medföljande mikrofonen. Konceptet att ställa samman högtalarna för att ge 2.1 känns dock lite underligt. Ipod-integrationen och menysystemet är något av en besvikelse, då ingenting särskilt erbjuds vare sig i användarvänlighetsväg eller när det gäller extratillbehör. Uppskalningen från 576i till 1080p fungerar bra och ger bra bild, men bildkvaliteten blir faktiskt aningen bättre om man låter tv:n klara de-interlacingen själv. Ljudet är utmärkt och rymligt, även om vissa detaljer kunde ha varit bättre, främst subwoofern, som har svårt att leverera i klass med resten. Designen, materialet och prestationen är alltså bra, medan gränssnittet och subwoofern är punkter som kunde ha förbättrats.

Källa: gear.comon.dk (DK)

Area dvd

"Kraftvoller, klarer und dynamischer Klang"

Area dvd uppskattar att LX03BD erbjuder en kraftfull, klar och dynamisk ljudbild som man inte kan förvänta sig av systemet när man ser det. DSP-sektionen arbetar effektivt och stereoljudet är överraskande bra, med mycket kraft. 1080p-bilden är utmärkt och uppskalningen imponerar stort med god detaljåtergivning, bra färger, svärta och kontrast av hög klass. Vid återgivning av videomaterial finns vissa svagheter med de-interlacing, men det är egentligen den enda viktigare svagheten. Ipod-integrationen fungerar också mycket bra. Dessutom imponerar det yttre, både när det gäller byggkvaliteten och det eleganta intryck som utformningen ger. I rum mellan 12 och 25 kvadratmeter ger systemet ett mycket bra tryck. I stort är detta alltså ett komplett hemmabiosystem.

Källa: www.areadvd.de (DE)

Video

"Sehr gut"

Video tycker att installationen går snabbt och enkelt med LX03. Kablarna är enkla att stoppa in, men för den som vill byta ut kablarna blir det tyvärr svårare. Dvd avläses snabbt och spelas upp på mycket hög kvalitet. Bilden är skarp och störningsfri genom uppskalning och de-interlacing. Dvd kan knappast återges bättre. Ljudet är också det mycket bra och musik återges med tryck och kraft. I surround låter det än bättre och samspelet mellan ljud och bild ger ett mycket starkt intryck.

Källa: Video (DE) nr 9 2009

Lyd og bilde

"Bedre opplevelser koster"

Lyd og bilde är något tveksamma till att LX03BD kostar betydligt mer än konkurrenterna, även om den flexibla utformningen av systemet är bra. När det kommer till anslutningar finns ipod-ingången på plussidan, fler hdmi-anslutningar hade varit bra och det är problematiskt att byta kablar i systemet. Autokalibreringen bidrar till hög användarvänlighet men kalibreringen ger inte perfekt ljudresultat. Dock är både bruksanvisningen och menyer lätta att använda. Ljudmässigt slår LX03BD sina billigare konkurrenter. Den kan spela betydligt högre utan att ljudet spricker, vilket är bra till mycket film och musik och kan dessutom matcha en stor tv eller projektor med ett lika storslaget ljud. Dock går det att själv sätta samman klart bättre system, då det finns vissa brister, exempelvis är subwoofern lite monoton och diskanten lite dämpad. Dialog låter dock fyllig och bra. Blu-ray-bilden är bra, med utmärkt rörelseåtergivning, nyanserade färger och bra djup. Dvd-bilden är också ganska bra, men inte något särskilt. Det största problemet med LX03BD är att det, trots sin kvalitet, inte är speciellt prisvärt med tanke på konkurrensen.

Källa: www.lydogbilde.no (NO)

Cirkapris: 20000 kronor

Produktfakta:

Pioneer LX03BD
Effekt: 3x100 watt, 2x50 watt
D/a-omvandlare: 297 Mhz/12 bit (hd)
Formatstöd urval: bd, dvd, avchd, cd, divx, dolby true hd, dts hd ma
Anslutningar urval: Hdmi in och ut, 2xoptisk, koaxial, ipod via usb
Övrigt: Touch-knappar på front
Elförbrukning: Iu
Mått: 420x80x356 mm (bd-spelare), 420x80x364 mm (receiver)
Vikt: 6,5 kg (bd-spelare), 4,8 kg (receiver)

Tillverkare: Pioneer