Sök
Philips LX8000 SA

Philips LX8000 SA

Enkelhet och klangfullhet

2003-04-07

Philips LX8000 SA tål att granskas för den som inte vill kompromissa med ljud och bild när budgeten är snäv.
Testkälla Betyg Kommentar
Home Entertainment 4/5 "Attractive piece of kit"
What Home Cinema 9/10 "Respectable system"
HemmaBio "Hemmabio den enkla vägen"
Ljud & Bild "Kan spela SACD"

Vad tycker testarna?

De flesta är riktigt nöjda med LX8000. Det här är ett snyggt hemmabiopaket som platsar nästan var som helst. Lätt att installera på grund av att alla kopplingar är märkta med färgkoder. Även finjusteringar görs enkelt och fjärrkontrollen är en bekväm pryl som sköter det mesta. För ljudet ger man betyget klart och detaljrikt i mellantonläget, medan det kan rassla till en del i de små högtalarna vid kraftiga bastoner. En fördel är att det går att spela SACD, vilket verkligen får ljudet att stråla. Bilderna är också realistiska och rena med bra färgbalans, men ibland kan konturer dyka upp i svarta bildpartier. Sammantaget en bra hemmaanläggning till ett juste pris.

Home Entertainment

"Attractive piece of kit"

Home Entertainment tycker att Philips LX8000 är en attraktiv anläggning. De långa och smala högtalarna gör det enkelt att placera systemet och allt monteras på en timme. Installationen är mycket enkel tack vare de färgade koderna. Displayen på receivern är rund, en trevlig detalj som skiljer sig från den reguljära normen. LX8000 är rik på inställningar och högtalarna är bra. Den enda bristen är centerhögtalaren som inte verkar lika kapabel, en vanlig svaghet hos dessa system. Ljudet är oerhört klart och detaljrikt, lite svagare i mellanregistret. Bildkvaliteten är bra och realistisk med starka, rena färger. Detta är ett mycket bra hemmabiosystem anser testaren.

Källa: Home Entertainment feb. 2003
What Home Cinema feb. 2003
HemmaBio nr 3, 2003
Ljud & Bild nr 3, 2003

What Home Cinema

"Respectable system"

What Home Cinema ser som den främsta fördelen att LX8000 spelar SACD och är imponerade av hela systemets utseende, en snygg anläggning som har lite science fiction över sig. Modellen har en av de bästa menyerna testaren sett. Kanske inte den lättaste att förstå, men när man väl blivit van vid systemet är det enkelt att ställa in och finjustera. Ljudmässigt inget fenomenalt men SACD fördjupar definitivt ljudupplevelsen och det blir ett väldigt nyanserat ljud. Bildkvaliteten är desto mer imponerande. Naturliga hudtoner kombineras med bra färgbalans och dessutom kan man välja mellan många inställningar och får en bild som man vill ha utan att behöva förändra något på TV:n. Ibland kan man dock skönja konturer i svarta partier i bilden.

HemmaBio

"Hemmabio den enkla vägen"

HemmaBio konstaterar att LX8000 trots sitt låga pris klarar SACD. Ett överkomligt paket för nästan alla fantaster. Bra också att den klarar Mp3, även om kvaliteten är diskutabel. Utseendemässigt skiljer sig inte detta system från så värst många andra. Enkelt sköter man alla kommandon från en bekväm fjärrkontroll och anläggningen har stora, tydliga displayer som gör den enkel att hantera. Ljudet låter väldigt bra och filmljudet är realistiskt. En svaghet i större rum är att de små högtalarna gör ett försök att spela en kraftig bas som låter mer som rassel. Det är därför extra viktigt med placeringen i rummet. I övrigt finns inget alls att anmärka på.

Ljud & Bild

"Kan spela SACD"

Ljud & Bild tycker att den genomgående runda designen på högtalare och display är annorlunda och trevlig. Detta är ett mycket flexibelt system som är lätt att placera ihop med övrig möblering och det är valfritt om man vill använda högtalarstativen eller inte. Fjärrkontrollen är liten och överskådlig. En säker fördel med LX8000 är att den spelar SACD som ger ljudet en ansenlig dynamik. Även vanlig CD-musik klingar angenämt och högtalarna har en mycket god diskant. Totalt sett är detta ändå inte en anläggning som sticker ut ljudmässigt. Ljudet har sina begränsningar i mellantoner och bas och kan tidvis framkalla en del skrammel.

Cirkapris: 8000 kronor

Produktfakta: Philips LX8000SA är en kompaktanläggning för hemmabio och musik. I paketet finns fyra front- och satellithögtalare, centerhögtalare, subwoofer och DVD/SACD receiver. Anläggningen stöder SACD, DVD, VCD, CD-R/RW samt Mp3. Dolby Digital, ProLogic samt DTS. Uteffekt 4x35 W, bas 100 W. Komposit- och komponentvideo, S-video och digital elektrisk samt digital optisk utgång. Anläggningen är kompatibel med PAL samt NTSC. Den inbyggda radiodelen lagrar 40 kanaler. Storleken är 390x73x360 mm med en vikt på 5,8 kg. Hela systemet har en silverfärgad finish.

Modell: Philips LX8000 SA