Sök
Philips HTS9800W

Philips HTS9800W

Snyggt och kompetent

2007-02-26

Philips har gjort ett system som imponerar ljud- och designmässigt. Ett hemmabiopaket väl värt att titta närmare på.
Testkälla Betyg Kommentar
Home cinema choice 4,5/5 "Best combination of style and performance"
Elektronikvärlden - "Otrolig närvarokänsla!"
Hjemmekino 4/6 "Velfungerende designanlegg."

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att Philips har gjort ett snyggt hemmabiopaket som är lätt att montera upp och koppla in. Högtalarna får högt betyg för ljudkvaliteten och för att de har trådlös överföring. De flesta testarna anmärker dock lite på diskanten i ljudet som upplevs en aning vass.

Home cinema choice

"Best combination of style and performance"

Home cinema choice har testat fem olika hemmabiosystem och utnämner Philips HTS9800W som vinnare. Det som framförallt prisas är att bakre högtalarna är sladdlösa, vilket innebär mindre stök i vardagsrummet. Designen är snygg och bland annat gillas de bakgrundsbelysta knapparna på pekskärmen. Bilden blir utmärkt, och även när den förstoras är den detaljrik och utan brus. Färgerna är solida och realistiska. Kontrasten är även den bra. Trots att högtalarna är små levererar de ett mycket imponerande ljud. Man kan också spela musik och ljud högt utan att få distortion. Sammanfattningsvis tycker de att paketet är snyggt, presterar väl och är anpassat för framtidens teknik. De andra systemen som också ingick i testet var Pioneer DCS-360, LG LHRH760IA, Denon och Panasonic SC-HT990.

Källa: Home cinema choice (GB) november 2006

Elektronikvärlden

"Otrolig närvarokänsla!"

Elektronikvärlden tycker Philips har skapat ett system som förmedlar känsla av exklusivitet. Systemet upplevdes gediget, och uppmonterat så kändes konstruktionen stabil. Det prisas för att vara enkelt att sätta ihop eftersom Philips har markerat hur sladdarna skall kopplas. Pekskärmen på fronten förhöjde helhetsintrycket såväl som de goda inställningsmöjligheterna. Högtalarna gav ett klart ljud. Diskanten upplevdes dock aning vass, men basen fick bättre betyg, speciellt när de spelade jazzmusik. Den kändes balanserad och aldrig överdimensionerad. Den totala ljudbilden gav en otrolig närvarokänsla. I testen ingick också ett antal andra biosystem, där Kef 3005 series ansågs ge det bästa ljudet totalt, även fast det inte var komplett med dvd och förstärkare. Andra system som ingick i testet var från Samsung och Pioneer.

Källa: Elektronikvärlden (SE) nr 9 2006

Hjemmekino

"Velfungerende designanlegg."

Hjemmekino tycker att Philips har gjort ett system som går smidigt att sätta upp, och de tycker även designen är läcker. Speciellt den blå lysande displayen och touchknapparna på pekskärmen. När de sedan lyssnar på ljudet anser testaren att det verkar som att Philips har haft film i fokus. Basen är hård, diskanten tar fram detaljerna och dialogen fungerar utmärkt. Diskanten upplevs dock som en aning aggressiv, särskilt vid spelning av musik. Sammanfattningsvis tycker Hjemmekino att Philips gjort en välfungerande designanläggning som ger en bra bild och ett bra ljud till film. Något de saknar är en usb-ingång.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 6 2006

Cirkapris: 8000 kronor

Produktfakta: Philips Cineos HTS9800W är ett hemmabiosystem med 6.1 kanaler. Systemet har trådlösa funktioner och kan monteras på väggen tack vare sin platta design. Enheten spelar de flesta video- och ljudformat. De anslutningar som finns är bland annat aux, analog ljudingång, digital koaxial, komponentvideo, hdmi, s-video och scart. Sammanlagt är det 7 högtalare och de väger tillsammans 4,74 kg. Subwoofern är på 12 kg och huvudenheten på 2,8 kg med måtten 273x284x144 mm.

Tillverkare: Philips