Sök
Philips HTS8140

Philips HTS8140

Spela film i soundbaren

2009-01-23

Testarna ser designen som oslagbar och är imponerade av ljud- och bildkvaliteten på Philips HTS8140.
Testkälla Betyg Kommentar
Home cinema choice 4/5 “A technically fine product”
What hifi 4/5 “Good with movies”
Cnet 8,5/10 “Overall, we were impressed”
Trusted reviews 9/10 “Great visuals and really clever audio”

Vad tycker testarna?

Det framgår klart att alla testare gillar den läckra designen hos Philips HTS8140. De är alla även imponerade av ljud- och bildkvalitet. Överlag uppskattas prestationen vid film. Det blir meningsskiljaktigheter testarna emellan när det gäller ljudkvalitet på musikuppspelning. Överlag ett bra budgetalternativ om man får tro testarna.

Home cinema choice

“A technically fine product”

Brittiska Home cinema choice har testat fem olika ljudsystem för hemmabio och första platsen intar Onkyo HT C5115, andraplatsen tilldelas Samsung HT-X715, fjärdeplatsen går till Sony F200 och sist hamnar Sharp ANPR1500H. Detta lämnar tredjeplatsen till Philips HTS8140 och testaren ger systemet ett bra omdöme. Den är stilfull och smart med sin ”lilla” storlek vilket gör den utmärkt även för en mindre lägenhet. Det här ljudsystemet kombinerar alla högtalare och all elektronik som behövs för en god hemmabioupplevelse. Det är inte fy skam att den även har en Ipod-anslutning och snygg fjärrkontroll, skriver testaren. Systemet är också användarvänligt och på bildkvaliteten att döma ser man att den har en högkvalitativ dvd-spelare. Ljudkvaliteten varierar dock och övertygar därför inte helt. Är man en hemmabioentusiast har man nog större krav.

Källa: Home cinema choice (GB) December 2008

What hifi

“Good with movies”

What hifi tycker att det är ett bra system som klarar sitt jobb hyfsat bra, men man bör inte ha för höga förväntningar på dess prestation. Som dvd-spelare är den utomordentlig och ger filmen fin skärpa, starka färger med imponerande detaljåtergivning. Ljudet är också bra om man bortser från att det känns aningen trångt, menar testaren. Röster hörs klart och detaljerat medan explosioner och action förhöjs av en kraftfull presentation. Systemet passar bäst till film och mindre bra till musik. Det är ett nätt och kompetent litet ljudsystem men söker man ett helgjutet och storslaget ljud får man leta vidare, tror What hifi.

Källa: www.whathifi.co.uk (GB)

Cnet

“Overall, we were impressed”

Asiatiska Cnet gillar Philips HTS8140 och menar att det gör sitt jobb riktigt bra även om det saknas några teknikaliteter. Ljudsystemet är bra för musik, utmärkt för dvd samt otroligt stiligt. Det krävs dock lite justering av basen om man tänker använda systemet till musikuppspelning. Testaren tycker även att det är lite synd att det inte finns en trådlös nätverksanslutning. Letar man efter ett diskret budgetljudsystem så anser Cnet att detta kan rekommenderas. Det finns egentligen inget ljudsystem som kan kombinera kvalitet och en billig prislapp så bra som Philips HTS8140, menar testaren.

Källa: asia.cnet.com

Trusted reviews

“Great visuals and really clever audio”

Trusted reviews är till en början skeptiskt inställd till Philips budgetljudssystem. Efter testomgången konstateras att HTS8140 utseendemässigt matchar bra med tillverkarens egna tv-apparater. Den har också goda anslutningsmöjligheter och den inbyggda Ipod-stationen är ett härligt tillskott. Kräver man inte ett kraftfullt surroundsystem så kan HTS8140 rekommenderas.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cirkapris: 10000 kronor

Produktfakta:

Produkt: Philips HTS8140
Element: 2x1 tum, 1x6,5 tum subwoofer
Anslutningar (exempel): Hdmi, component, scart, usb, mp3, dockningsanslutning
Övrigt: Ipod-anslutning
Mått: 1047x174x154 mm, subbas: 322x425x322 mm
Vikt: 8,9 kg, subbas: 12,7 kg

Tillverkare: Philips