Sök
Philips HTS8000S

Philips HTS8000S

Prisvärd hemmabio format mindre

2006-02-10

En prisvärd och smakfull, liten hemmabioanläggning från Philips med dvd-spelare, subwoofer och två satellithögtalare. Testarna tycker att den håller överraskande hög kvalitet, trots att den saknar riktigt surroundljud.
Testkälla Betyg Kommentar
Home Cinema Choice 4/5 “Eminently enjoyable on a day-to-day basis”
What Hifi 5/5 “Sturdy, well built and very stylish”
T3 4/5 “Reasonable picture and sound”
Cnet 7/10 ”Good value for money”

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att Philips HTS8000S är en designmässigt innovativ och smakfull hemmabioanläggning. Den håller överraskande hög bild- och ljudkvalitet och är i testarnas mening väl värd sitt pris. Den kan inte mäta sig med ett ordentligt 5.1-system ifråga om surroundljud, men i rätt rum med exakt placerade högtalare kan surroundeffekterna ändå bli riktigt bra. Några av testarna är starkt kritiska till bashögtalarens ovanliga utformning. I övrigt är de överlag mycket nöjda med anläggningen.

Home Cinema Choice

“Eminently enjoyable on a day-to-day basis”

Home Cinema Choice beskriver Philips HTS8000S som en snygg, välutrustad och lättanvänd hemmabioanläggning. Den holländska designen i vitt och silver sticker ut ur mängden och ger en modern känsla. Anläggningen använder sig inte av den smartaste tekniken för surroundljud men enligt testaren borde den ändå åstadkomma ett fint rymligt ljud, i ett hyggligt symmetriskt rum. Dessutom är den ganska enkel att installera. Den skarpa och dynamiska bildkvaliteten står sig väl i konkurrensen. Ljudkvaliteten inte heller dålig, med tanke på att anläggningens högtalare är i plast, är ljudet överraskande robust och detaljerat. Bashögtalaren låter lika raffinerad som den ser ut. Överlag är ljudbilden överraskande omfångsrik, även om surroundeffekterna varierar beroende på rummets form och var i rummet man sitter.

Källa: Home Cinema Choice, feb. 2006

What Hifi

“Sturdy, well built and very stylish”

Philips HTS8000S close upWhat Hifi är också nöjda med anläggningens snyggt vita, robusta design. Bashögtalaren är ovanligt liten och diskret i sin utformning, medan huvudenheten är både funktionell och stilfull. Anläggningens anslutningsanordning är en smula okonventionell, men ändå effektiv. Enligt testaren kommer den att tilltala alla som vill ha ordning och reda hemma. De främsta förtjänsterna med anläggningen är emellertid av ett helt annat slag. För det första presterar den överraskande bra, både ljud- och bildmässigt. Basen kan vara både känslig och robust. Mellanregistret återger också röster på ett bra sätt. Ett prisvärt system och har man överseende med att anläggningen inte erbjuder äkta surroundljud är det i testarens mening ett bra köp.

Källa: What Hifi, nr 2 2006

T3

“Reasonable picture and sound”

T3 menar att Philips HTS8000S är ett fullgott budgetalternativ, även om anläggningen inte har det allra bästa 2.1-surroundljudet på marknaden. Testaren gillar anläggningens annorlunda design i vitt, men är inte alls förtjust i bashögtalarens utformning. Såväl bild- som ljudkvaliteten bedöms som klart godkänd i relation till priset. Eftersom anläggningen inte tillhandahåller riktigt surroundljud, måste högtalarnas placering vara exakt för att surroundeffekter ska uppnås. Anläggningen kan inte mäta sig med ett riktigt 5.1-system, men är enligt testaren ett bra val om pengarna tryter.

Källa: T3, feb. 2006

Cnet

”Good value for money”

Cnet tycker att hemmabiosystemet från Philips är ett prisvärt alternativ för den som varken har plats eller intresse för riktigt surroundljud. Anläggningens utformning är liten och behändig. Enligt testaren är den tänkt för sovrummet tillsammans med en platt tv. För detta ändamål fungerar den bra. Philips HTS8000S kan givetvis inte mäta sig med ett 5.1-system. Den har inget egentligt surroundljud, utan använder en teknologi som lurar öronen genom att låta ljudet studsa mellan väggarna. Detta fungerar väl i rätt typ av rum. Testaren noterar en okonventionell design och anslutningsanordning. Den ovanligt diskreta bashögtalaren ses dock som ett misslyckat experiment. Anläggningen erbjuder utmärkt videokvalitet, då den stöder progressiv scan. Dessutom stödjer den divx och sacd, vilket är ovanligt för hemmabiosystem i den aktuella prisklassen.

Källa: Till Cnet

Cirkapris: 7000 kronor

Produktfakta: Philips HTS8000S är en hemmabioanläggning som rymmer en dvd-spelare, subwoofer och två satellithögtalare, det vill säga ett 2.1-system. Dvd-spelaren hanterar bland annat skivor i formaten dvd-video, dvd-r/rw, cd, cd-r/rw, mp3, sacd och divx. Den totala uteffekten är på 550 watt. Den klarar av att avkoda dolby digital, dts och dolby prologic II. Anläggningen har progressiv avsökning, fm-stereo med 40 snabbval och kan dessutom visa bilder i jpeg-format. Det finns en scartanslutning, en progressiv komponentvideoutgång, en analog ljudingång vänster/höger samt en digital koaxial ingång. Dvd-spelaren mäter 251x277x134 mm och väger 2,8 kg. Bashögtalaren har måtten 600x411x216 mm och en vikt på 9 kg. Måtten för de två satelliterna är 350x140x134 mm och de väger 1,15 kg vardera.

Modell: Philips HTS8000S