Sök
Panasonic SC-PTX7

Panasonic SC-PTX7

Användarvänlig anläggning

2008-02-26

Såväl bild som ljud presenteras på ett bra sätt av detta 3.1-system. Den största fördelen är att man kan skapa ett eget musikbibliotek med hjälp av den rejält tilltagna hårddisken.
Testkälla Betyg Kommentar
Home cinema choice 3/5 "Non-existent surround sound"
Hifi choice 5/5 "Wide range of features"
What video 4/5 "Crisp picture, clear sound"

Vad tycker testarna?

Testarnas åsikter delar sig en aning. Några menar att såväl bild- som ljudkvalitet är strålande. Anläggningen anses klara såväl dvd- som hd-material med glans och dessutom har den ett riktigt bra användargränssnitt. Den tredje testaren menar att bilden visserligen är bra men att ljudet är en besvikelse. Basen är för tjock och mittpartiet anses aldrig öppna upp ordentligt. Två testare anser därmed att anläggningen är riktigt prisvärd, medan en testare är tveksam. Möjligheten att skapa ett eget musikbibliotek med hjälp av den 80 GB stora hårddisken är dock riktigt bra och man har ett brett utbud av anslutningsmöjligheter till förfogande.

Home cinema choice

"Non-existent surround sound"

Home cinema choice jämför Panasonic SC-PTX7 med Samsung HT TXQ120, Philips HTS8100, JVC TH-D7 och LG J10HD. Testvinnare är Samsung medan Panasonic hamnar på femte och sista plats. Testaren menar att Panasonic SC-PTX7 är riktigt snygg. Utbudet av anslutningar är bra men testaren saknar ändå en hdmi-ingång. Med dvd får man ett rent och snyggt resultat och uppskalade 1080p-bilder hanteras bra. Ljudmässigt är systemet dock en besvikelse. Basen är tjock och mittpartiet öppnar aldrig upp ordentligt. Testaren tycker inte att systemet lever upp till förväntningarna, bland annat är inte användargränssnittet så bra som det skulle kunna vara.

Källa: www.homecinemachoice.com (GB)

Hifi choice

"Wide range of features"

Hifi choice menar att SC-PTX7 är ett hemmabiosystem där man lagt mer kraft än vanligt på bra musikhantering. Det finns en imponerande uppsättning anslutningar. Nätverksanslutningen gör att man via internet kan få tillgång till extra funktioner. Systemet är enkelt att använda tack vare det överskådliga menysystemet. Oavsett material är bildkvaliteten imponerande. Bland annat är färgåtergivningen och detaljrikedomen utmärkt. Med musik så är ljudkvaliteten mycket bra. Priset är högt men man får så mycket funktionalitet för pengarna att det är värt det.

Källa: www.tech.co.uk (GB)

What video

"Crisp picture, clear sound"

What video finner att systemet är fokuserat på musik då man kan rippa cd-skivor och spara ned dem på hårddisken och skapa sitt eget musikbibliotek. Man har tillgång till en imponerande uppsättning anslutningsmöjligheter och funktioner. Trots detta är systemet relativt enkelt att använda tack vare ett pedagogiskt användargränssnitt. Bildkvaliteten är riktigt bra, tittar man på hd-material via hdmi så presenteras såväl text som fina detaljer med absolut precision. Färgåtergivningen är också riktigt bra. Uppspelningen av musik håller genomgående utmärkt kvalitet. Testaren ger anläggningen benämningen "best buy". Priset är högt, men å andra sidan får man rejält med prestanda för pengarna.

Källa: What video (GB) nr 330

Cirkapris: 7900 kronor

Produktfakta: Panasonic SC-PTX7 är en 3.1-kanals ljudanläggning som är försedd med en hårddisk på 80 GB. Effekten är totalt 330 watt. Dimensionerna är för huvudenheten 360x106x334 mm. Fronthögtalaren är 106x228x131 mm och subwoofern 137x403x437 mm. Anslutningarna utgörs av hdmi ut, lan ("wireless ready"), optisk in/ut, scart, usb, komponent och s-video som en port som betecknas som "ipod ready". Det finns 216 MHz/12 bit video d/a-omvandlare. Ljudmässigt stöds dd och dts samt pro logic II. Formatstödet innefattar förutom de vanliga dvd-skivorna även filformaten divx, wma och mp3.

Tillverkare: Panasonic