Sök
Panasonic SC-DT100

Panasonic SC-DT100

Välformat och välljudande

2002-09-02

Panasonic SC-DT100 är ett hemmabiosystem med DVD-spelare, högtalare och receiver i ett. Testarna ger tummen upp för detta vackra system som t.o.m. levererar mer än det lovar.
Testkälla Betyg Kommentar
Essential Home Cinema 4/5 "Sounds impressive"
What Video & TV 4,5/5 "Best buy"
Home Cinema Choice 4,5/5 "Video playback is first-rate"

Vad tycker testarna?

Alla är överens om att Panasonic SC-DT100 är exemplariskt formgiven och att stereoljudet är alldeles ypperligt. Den enda negativa sida som testarna är eniga om är avsaknaden av stöd för RGB genom SCART, vilket tyvärr är vanligt på kompletta system som detta. Åsikterna är delade om fjärrkontrollens formgivning men i övrigt delar alla testkällor ut fina betyg till Panasonic.

Essential Home Cinema

"Sounds impressive"

Essential Home Cinemakonstaterar glatt att man som nybliven ägare till Panasonic SC-DT100 kan spendera mer tid att njuta av dess stilfulla yttre än att konfigurera systemet. Samtliga delar är väldesignade förutom fjärrkontrollen, som formgivarna uppenbarligen glömt bort. Den är kantig, ologisk i sin knappstruktur och lämnar mycket att önska. Men systemet i sig är ypperligt formgivet och på den tekniska sidan finns i stort sett endast en nackdel då det saknas en SCART-utgång med RGB. Finesserna är inte så många men de som finns fungerar mycket bra. Bild och ljud är bra, men för de som letar efter hög volym är det nog inte ett förstahandsval. Panasonic SC-DT100 är ett vackert exempel på väl genomförda kompromisser.

Källa: Essential Home Cinema, Nr 14 2002
What Video & TV, Aug 2002
Home Cinema Choice, Aug 2002

What Video & TV

"Best buy"

What Video & TVprisar också formgivningen av SC-DT100 men påpekar liksom övriga att det saknas utgång för SCART. Vidare saknas ingång för digitala ljudkällor vilket innebär att den där MP3-spelaren som du nyss köpt inte går att koppla in. Det var de mindre bra sidorna hos Panasonic SC-DT100 och det finns en hel del glädjeämnen som med lätthet uppväger dessa. Fjärrkontrollens knappar är tydligt märkta och layouten är välstrukturerad i en ergonomiskt korrekt formgivning. Samtliga finesser fungerar klanderfritt men centre focus är värd ett extra plus då den skapar känslan att ljudet kommer från TV:n vilket är bra under dialoger. Bildkvaliteten är mycket bra. Ljudet karaktäriseras av precision och klarhet där baslådan smälter fint in i ljudbilden. Även stereomässigt imponerar systemet med sitt tydliga mellanregister och mjuka bas från subben. Ljudet är utan tvekan bättre än prislappen anger.

Home Cinema Choice

"Video playback is first-rate"

Home Cinema Choicejämför JVC TH-V70R (4,5/5), Sanyo DC-AVD8501 (3,5/5), Panasonic SC-DT100 (4,5/5) och Samsung HT-DL100 (3/5). Även denna testare ger tummen upp för formgivningen. De främre sidohögtalarna är tvåvägs vilket ger ett väldefinierat mellanregister. I den här prisklassen tenderar andra tillverkare att använda envägsteknik vilket ger sämre ljud. Det märks att Panasonic lagt ner mycket tid på ljudets kvalitet som är mycket bra genom hela registret. Installation och konfiguration bör inte ställa till med några problem. I slutändan har Panasonic SC-DT100 endast ett fel och det är bristen på in- och utgångar. JVC:s system anses något för dyrt för det man får och därmed tar Panasonic hem vinsten i testet.

Cirkapris: 8000 kronor

Produktfakta: Panasonic SC-DT100 är ett komplett hemmabiosystem med stöd för CD-R/RW/DVD-R/DVD-Rw och MP3. Dolby Digital 5.1, DTS och Dolby Pro-Logic erbjuds och en 1-bits digital förstärkare till sex kanaler. Center 40 W, satelliter 4x35 W och subwoofer 40 W. Radiodelen har stöd för RDS. Övriga finesser är en funktion för att förbättra ljudet i dialoger och centre focus. Kompositvideo ut, S-Video ut, analog audio in/ut, FM/AM-ingång och sex högtalarkontakter. Måtten för DVD-spelaren separat är 190x73x335 mm med vikten 1,8 kg. Receiverdelen har måtten 190x73x360 mm och vikten 4 kg. Subwoofern väger också 4 kg och har måtten 200x260x294 mm.

Modell: Panasonic SC-DT100