Sök
Panasonic SC-DM03

Panasonic SC-DM03

Liten och kaxig

2003-01-13

Litet hemmabiosystem som passar i sovrummet eller i den lilla lägenheten. Snygg och läcker design i ett system som enligt testarna presterar väldigt bra både vad gäller bild och ljud.
Testkälla Betyg Kommentar
Home Theater 85/100 "A great bedroom system"
What Video & TV 4,5/5 "Fantastic value for money"
What Home Cinema 10/10 "A great buy"
Cnet 7/10 "Pure and simple"

Vad tycker testarna?

Testarna är eniga om att SC-DM03 har en väldigt snygg design. Att hemmabiosystemet tar mycket liten plats och alltså passar utmärkt om man har lite utrymme är något samtliga är överens om. Dessutom menar flera av testarna att det är bra kvalitet och många funktioner för pengarna.

Home Theater

"A great bedroom system"

Home Theater tycker att det här systemet är ett riktigt fynd och den kromade designen är cool. Testaren noterar att det endast finns en analog stereoingång och två videoutgångar. Fjärrkontrollen är lätt att använda men volymknapparna är alldeles för små och skiljer sig inte från de övriga knapparna. SC-DM03 har enligt Home Theater kapaciteten för att passa ett sovrum eller en mindre lägenhet.

Källa: Home Theater nov 2002
What Video & TV dec 2002
What Home Cinema dec 2002
Till Cnets hemsida

What Video & TV

"Fantastic value for money"

SC-DM03 ger otroligt mycket för pengarna, konstaterar What Video & TV. Utseendet är överväldigande snyggt och stilrent. Testaren tycker att SC-DM03 är enkel att förstå sig på och fjärrkontrollen anses också smidig och lätthanterlig. Både ljud- och bildkvaliteten är beundransvärd i de flesta avseenden. What Video & TV hade dock gärna sett att det fanns RGB Scart och Dolby Pro-Logic II, men annars hittar man inte mycket att klaga på.

What Home Cinema

"A great buy"

What Home Cinema ger SC-DM03 högsta betyg. Huvudenheten kan placeras både vertikalt och horisontellt. Det märks ändå att det i grunden är designat för att stå upprätt och detta gör att SC-DM03 är perfekt när man har lite plats anser testaren. Designen är snygg och skinande blank. What Home Cinema tycker att systemet är väldigt användarvänligt. Bilden är klar och tydlig, en av de bästa testaren sett. Surroundljudet anses förvånansvärt bra med tanke på att högtalarna är små. Ljudet från CD är minst lika imponerande vilket gör att SC-DM03 även kan ersätta det befintliga mini hi-fi systemet.

Cnet

"Pure and simple"

Cnet menar att SC-DM03 sparar väldigt mycket plats då hemmabiosystemet med alla dess komponenter är så litet och smidigt att det får plats även i de mest trånga utrymmen. SC-DM03 presterar dessutom förvånansvärt bra. Ljudet är bra och tydligt men testaren önskar något fylligare ljud. Vidare anses vissa av fjärrkontrollens knappar vara alldeles för små.

Cirkapris: 6500 kronor

Produktfakta: Panasonic SC-DM03 är ett hemmabiosystem med förstärkare och DVD-spelare samt två fronthögtalare på 2x20 W, center på 50 W, två surroundhögtalare 2x25 W samt subwoofer på 60 W vid 8 ohm. Formaten som spelaren klarar är DVD-R, Video-CD, CD-R/RW med Mp3. Anslutningar är S-video och audioingång. AM/FM-tuner med 30 förvalda stationer. Inbyggd Dolby Digital och DTS-dekoder samt Dolby Pro Logic. LCD displayen anpassar sig efter om placeringen är vertikal eller horisontell. Vikten på satelliterna är 0,7 kg med måtten 83(B)x108(H)x99(D) mm. Subwoofern väger 3,7 kg och har måtten 164(B)x297(H)x320(D) mm. Måtten på huvudenheten är 292(B)x100(H)x390(D) mm.

Modell: Panasonic SC-DM03