Sök
Panasonic SC-BTX70

Panasonic SC-BTX70

Bäst i tvåkanaligt

2009-09-04

Panasonic SC-BTX70 kommer med en mycket bra blu-rayspelare och multimediaegenskaper. Ljudet i stereo är riktigt bra men det virtuella surroundläget imponerar inte på alla.
Testkälla Betyg Kommentar
Hemmabio - "Bra och lättmöblerat hemmabiopaket"
What hifi 3/5 "A decent system"
Area dvd 9,5/10 "Überraschend hoher audiovisueller Leistungsfähigkeit"

Vad tycker testarna?

Alla testare menar att Panasonic SC-BTX70 får till en riktigt bra bild med både blu-ray och dvd. Multimediaegenskaperna uppskattas, speciellt med tanke på den ringa storleken. Ljudkvaliteten med stereoljud är det ingen som anmärker på, snarare tvärtom då den upplevs vara riktigt bra. Men när det kommer till det virtuella surroundljudet där systemet försöker efterlikna 5.1- och 7.1 ljud menar två av testarna att det helt enkelt inte är utförbart med ett 2.1-kanaligt system. Den tredje testaren skriver däremot att systemet gör ett riktigt bra jobb och delar ut höga omdömen.

Hemmabio

"Bra och lättmöblerat hemmabiopaket"

För den som inte har krav på ett fullfjädrat surroundsystem och knapert om utrymme för högtalarplacering är SC-BTX70 ett mycket bra alternativ, skriver Hemmabio. Huvudenheten är en nätt historia och erbjuder bara det minimala när det kommer till anslutningar. Ljudinställningarna har ett läge för surround men det är inget som direkt imponerar. Men det gör däremot återgivningen i två kanaler där ljudbilden blir stor och luftig. Detaljåtergivning är dessutom mycket hög och öppenheten är oklanderlig. Det gäller dock att inte montera högtalarna på väggen eller ställa dem för nära väggen då det kan påverka återgivningen. Anslutning av usb-enheter och sd-kortläsare är ett plus men wma-stöd saknas. Fjärrkontrollen är tydlig och alla funktioner styrs enkelt via den smidiga osd-menyn, avrundar Hemmabio.

Källa: Hemmabio (SE) augusti 2009

What hifi

"A decent system"

Blu-rayspelaren som sitter i Panasonic SC-BTX70 levererar enligt What hifi en ren, slagkraftig och brusfri bild som dessutom bjuder på väldefinierade kanter med både blu-ray som uppskalad dvd. Surroundegenskaperna blir lidande av att det rör sig om ett 2.1-system och det inbyggda läget för att efterlikna 5.1-ljud är allt annat än bra. Ljudet må få en gnutta extra bredd, men det blir samtidigt ljusare och förlorar en hel del utav sin sammanhållning. Därför menar testaren att det är ett renodlat 2.1-system och sådana finns det långt bättre och billigare ute på marknaden.

Källa: http://whathifi.com (GB)

Area dvd

"Überraschend hoher audiovisueller Leistungsfähigkeit"

Area dvd menar att Panasonic SC-BTX70 har mycket att erbjuda med sina omfattande multimediafunktioner, bekväm betjäning och delar som går mycket väl ihop. Bilden med blu-ray upplevs bli lika bra som hos tillverkarens separata spelare DMP-BD60 och DMP-BD80. Det är en homogen, ren och klar bild med ordentligt djup som presenteras, skriver testaren. Även dvd hanteras riktigt bra och uppskalningen till 1080p sköts med bravur. Testaren skriver vidare att surroundläget med blu-ray levererar en ljudbild med god detaljåtergivning, findynamik, klara stämmor och tryck i explosioner. Även med dvd så uppges de akustiska egenskaperna hålla hög kvalitet. Area dvd anser därför att detta är ett system som erbjuder enormt mycket för pengarna. Det enda som upplevs som direkt negativt är laddningstiderna för spelaren.

Källa: www.areadvd.de (DE)

Cirkapris: 9000 kronor

Produktfakta:

Panasonic SC-BTX70
Effekt: 2x125 watt + 125 watt subwoofer
Formatstöd urval: Dolby truehd, dolby digital, dts-hd ma, dts-hd, mp3, divx, jpeg, avchd
Anslutningar urval: Hdmi, komponent, komposit, usb, ethernet, optiskt ljud
Elförbrukning: Iu
Övrigt: dvd-uppskalning till 1080p, fm-radio med rds, youtube, 7.1 virtual surround
Mått: 500x200x100 mm (huvudenhet)
Vikt: Huvudenhet 3,0 kg, satellithögtalare 1,3 kg, subbas 4,7 kg

Tillverkare: Panasonic