Sök
Panasonic SC-BT330

Panasonic SC-BT330

Ljudet är mycket underlägset bilden

2010-07-16

Testarna imponeras av bildkvaliteten hos Panasonic SC-BT330. Även användarvänlighet och multimediehantering övertygar, men ljudet är klart underlägset bildens nivå.
Testkälla Betyg Kommentar
Trusted reviews 7/10 "more pros than cons"
Cnet UK 7,3/10 "No sonic star"
Techradar 4/5 "good-looking, but lacks grunt"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att Panasonic SC-BT330 är ett hemmabiosystem med mycket övertygande bildkvalitet. Blu-raybilden övertygar verkligen med detaljer och färger. Dock är de lika överens om att ljudet inte håller samma kvalitet utan endast är godkänt. Svaghet i basen, raspighet på högre volymer och undermåliga högtalarterminaler är några av de saker som talar emot systemet. Användarvänlighet, bra hantering av multimedia och ett antal av trevliga funktioner är annat som talar för ett köp av SC-BT330, medan det finns vissa klagomål på byggkvaliteten, menysystemet och värdet för pengarna.

Trusted reviews

"more pros than cons"

Trusted reviews skriver att SC-BT330 är ett bra paket även om det inte på något sätt är det perfekta hemmabiosystemet. Listan på vad som har inkluderats imponerar dock rejält med mediastreamande, Viera Cast och inbyggd Ipoddocka. Hdmi-returkanalen för ljud kommer också att vara en trevlig funktion för dem med en kompatibel tv. Bildprocessandet fungerar fantastiskt bra och visar upp riktigt imponerande resultat. Ljudet är godkänt, trots vissa svagheter, bland annat i subbasen. Byggkvaliteten är också en svaghet hos systemet. Det största problemet är dock att värdet för pengarna inte är särskilt högt. Extraprodukter måste köpas för att kunna ta del av de trådlösa funktionerna och med dem inräknade blir priset till och med högre än på vissa andra, klart överlägsna, rivaliserande modeller.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cnet UK

"No sonic star"

Cnet UK anser att det kvardröjande intrycket av Panasonic SC-BT330 är att systemet fastnar i den vanliga fällan att antingen bilden eller ljudet inte håller måttet. Hos denna modell är det ljudet. SC-BT330 uppvisar en mycket imponerande blu-raybild, men ljudet når inte de höjderna och vid högre volymer raspar det tyvärr betänkligt. På minussidan måste också nämnas att menygrafiken är tämligen föråldrad. Dock är det övergripande intrycket ändå fullt godkänt. Förutom den fina bilden är enkelheten i användningen en av de stora styrkorna, liksom de goda valmöjligheterna ifråga om uppspelning av multimedia.

Källa: reviews.cnet.co.uk (GB)

Techradar

"good-looking, but lacks grunt"

Techradar sammanfattar Panasonic SC-BT330 som att det är ett giftermål mellan en utomordentlig blu-rayspelare och ett medelmåttigt ljudsystem. Blu-rayspelaren är verkligen mycket bra och levererar övertygande bilder med många detaljer och precisa färger. Andra styrkor hos modellen inkluderar en hög användarvänlighet och fina kvaliteter i hanteringen av multimedia. Högtalarkablar och -terminaler imponerar däremot inte utan ger ett tydligt intryck av låg kvalitet. Ljudet är överlag bara godkänt, men gör ganska bra ifrån sig i högupplösningsläge. En annan tveksamhet med systemet är att det inte hanterar att bli kört hårt särskilt väl.

Källa: www.techradar.com (GB)

Cirkapris: 7000 kronor

Produktfakta: Effekt: 4x125 watt + 2x250 watt (total uteffekt 1000 watt) Formatstöd urval: Dolby digital, DTS, MP3, Blu-ray, JPEG, Divx Anslutningar urval: Hdmi, komposit, USB, optiskt ljud, stereoljud Övrigt: Fjärrkontroll och Ipod-dockstation Elförbrukning: 90 wattMått: 406x278x51 mm (huvudenhet) Vikt: Huvudenhet 3,2 kg, subbas 4,5 kg