Sök
Panasonic SC-BT100

Panasonic SC-BT100

Med utbyggnadsmöjligheter

2008-09-02

Panasonic SC-BT100 är ett 3.1-hemmabiosystem med blu-rayspelare som kan uppgraderas till 5.1 eller 7.1 via tillköp av extra högtalare. Bra bild, men testarna hade gärna sett fler högtalare i grundpaketet.
Testkälla Betyg Kommentar
Video - "Grossen Spa?"
Pocket lint 7/10 "Detail with pin-point accuracy"
Trusted reviews 8/10 "Blu-ray picture quality is immaculate"

Vad tycker testarna?

Alla testare konstaterar att blu-rayspelaren som sitter i Panasonic SC-BT100 är helt fenomenal. Det är en återgivning av absolut toppklass som visar allt det goda hos blu-rayformatet. Uppskalningen av vanliga dvd-filmer är minst lika bra. Ljudkvaliteten lyckas inte riktigt matcha bildintrycket vilket främst beror på att den inbyggda förstärkaren återger diskanten med viss strävhet. Testarna ogillar också att systemet kommer som en 3.1-konfiguration eftersom hd-ljudspår är i 7.1 och att köpa till de fyra extra högtalarna resulterar i en något häftigare slutnota.

Video

"Grossen Spa?"

Video skriver att det är enkelt att installera Panasonic SC-BT100 tack vare att systemet automatiskt känner igen vilka och hur många högtalare som är anslutna vilket är utmärkt för den som köper till de två eller fyra extra bakre högtalarna. Inte fullt lika bra dock är avsaknaden av automatisk rumskorrektion. Återgivningen från dvd-spår beskrivs som frisk med kraft i grundtonerna och en bra separation. Med okomprimerade hd-ljuspår så är upplösningen imponerande och uppspelningen inget annat än mjuk och ren. Bildkvaliteten med blu-ray beskrivs som utmärkt och testaren avslutar med att skriva att mer hd än så här går inte att få för under 10000 kronor.

Källa: Video (DE) nr 7 2008

Pocket lint

"Detail with pin-point accuracy"

Det bekväma med att köpa ett komplett blu-rayhemmabiosystem är enligt Pocket lint att konsumenten slipper bekymra sig så mycket om ljudformat och hdmi-versioner. Att inte alla högtalare följer med i grundpaketet gör dock att prisbilden blir helt annorlunda för den ultimata hd-upplevelsen. Men Panasonic SC-BT100 anses trots detta vara ett kraftfullt ljudsystem som spelar aggressivt och kan gå upp ordentligt i volym samtidigt som det inte har problem med att fylla ut ljudbilden. Men diskanten är något för sträv vilket drar ner helhetsintrycket. Bildmässigt så är det en helt annan historia. Blu-rayspelaren är en av de bästa på marknaden och levererar en klar och findetaljerad bild som dränks i levande färger samtidigt som rörelser och svarta områden hanteras med bravur. Uppskalning av dvd-filmer görs dessutom utmärkt. Det blir också pluspoäng för handhavande och goda anslutningsmöjligheter samt återgivning av divx.

Källa: www.pocket-lint.co.uk (GB)

Trusted reviews

"Blu-ray picture quality is immaculate"

Trusted reviews anser att SC-BT100 är ett kompakt alternativ till fullvuxna 5.1-system, för den som inte har plats eller pengar för de extra högtalarna. Funktions- och formatstödsmässigt saknas inget och den medföljande fjärrkontrollen upplevs vara mycket bra. Blu-rayuppspelning är oklanderlig och det som imponerar mest är den utmärkta detaljåtergivningen men även dvd-uppskalningen väcker stor beundran. Systemet producerar ett klart, ljuvligt och väl sammanhängande ljud men förstärkaren som sitter i gör dock att det stundtals kan låta något strävt. Kraften ur högtalarna är imponerande men det gäller ändå att inte spela för högt då basen kan ta över ljudbilden. När de trådlösa högtalarna ansluts så förmedlar de ljudeffekter och en surroundatmosfär med övertygande klarhet. Dessutom är den trådlösa anslutningen robust. Panasonic SC-BT100 ger enligt Trusted reviews en imponerande bildupplevelse tillsammans med en bra ljudupplevelse. Att inte 5.1 är standard är synd eftersom det är surt att behöva punga ut med mer pengar för de extra högtalarna.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cirkapris: 9000 kronor

Produktfakta: Panasonic SC-BT100 är ett hemmabiosystem bestående av blu-rayspelare, subwoofer och två satelliter med total uteffekt på 1000 watt. Det går att uppgradera till ett 5.1- eller 7.1-system via tillköp av extra, trådlösa satellithögtalare. Bland filformat som stöds märks mp3, divx, jpeg och avchd. Ljudformat som stöds omfattar bland annat dts-hd och truehd. Blu-ray återges i 1080p/24 med stöd för deep colour och profil 1.1. Dvd kan skalas upp till 1080p. Bland anslutningarna finns hdmi-ut, s-video ut, komponent ut och både in och ut för optisk digital. Huvudenheten väger 4,1 kg och har måtten 430x90x327 mm. Fronthögtalarna: 1,7 kg, 121x328x129 mm. Centerhögtalare: 1,6 kg, 301x111x134 mm och subwoofern: 4,7 kg, 181x361x315 mm.

Tillverkare: Panasonic