Sök
Onkyo HTX-22HD

Onkyo HTX-22HD

Hembio för finsmakare

2010-08-09

Detta hemmabiosystem är litet och kompakt, enkelt att installera och hantera och erbjuder bra ljudkvalitet. Testarna har inte mycket att klaga på.
Testkälla Betyg Kommentar
Trusted Reviews 9/10 "The level of codec support is incredible given the price"
Cnet 4/5 "Strong performance"
Hifitest 5/5 "Ein sehr kompaktes und flexibles System"

Vad tycker testarna?

Testarna uppskattar systemet och tycker att det är prisvärt eftersom det är litet och kompakt samtidigt som det erbjuder bra ljud. Installationen är föredömligt enkel och hanteringen likaså. Ljudkvaliteten är även den mycket bra även om en testare menar att de låga frekvenserna inte riktigt kommer till sin rätt. En annan testare tycker att utbudet av bifogade kablar är något snålt. Överlag är dock testarna mycket nöjda och anser att systemet är något dyrt, men prisvärt.

Trusted Reviews

"The level of codec support is incredible given the price"

Onkyo-HTX22HD-1
Trusted Reviews påpekar att subwooferna har en relativt kraftig processor vilket gör att man inte behöver en separat processor. Man får tillgång till alla anslutningsmöjligheter man kan önska sig, vilket är bra. Testaren menar att installationen är något av det enklaste man upplevt hos ett högtalarsystem, och systemet är även betydligt mer kompakt än man kanske väntar sig. Ljudet saknar en del närvaro hos låga frekvenser, något som egentligen märks mest vid lägre bakgrundsljud. Ljudet i stort är dock riktigt bra och systemet är prisvärt.

Källa: www.trustedreviews.com (US)

Cnet

"Strong performance"

Onkyo-HTX22HD-2
Cnet menar att man utan att tveka kan rekommendera detta högtalarpaket. Det är inte direkt det billigaste på marknaden men prestandan är klart prisvärd. Det är enkelt att koppla samman och installera hela paketet och systemet är även enkelt att använda, bland annat tack vare en liten och översiktlig fjärrkontroll. Ljudkvaliteten är generellt sett utmärkt, dialog är klar och tydlig och basen kraftfull. Anslutningsmöjligheterna är bra men testaren tycker att tillverkaren varit något snål med antalet bifogade kablar, bland annat hade man gärna sett ytterligare av- och hdmi-kablar.

Källa: http://reviews.cnet.co.uk (GB)

Hifitest

"Ein sehr kompaktes und flexibles System"

Onkyo-HTX22HD-3
Hifitest menar att det är en klar fördel att detta system är kompatibelt med de senaste ljudformaten från Dolby. Ljudkvaliteten är bra och känns "vuxen", surroundeffekten gör sitt jobba bra även om det finns konkurrenter som är strået vassare. Testaren menar att detta är ett prisvärt system på grund av bland annat sin flexibilitet och kompakthet. Man har tillgång till ett antal olika anslutningsmöjligheter, vilket är ett klart plus. Testaren önskar dock att man kunde haft tillgång till en bildskärmsmeny för att kunna styra anläggningen.

Källa: www.hifitest.de (DE)

Cirkapris: 4500 kronor

Produktfakta: Formatstöd: Dolby Digital, DTS, Dolby TrueHD, DTS-HD Uteffekt: 40 watt Anslutningar: hdmi, analoga ljudutgångar samt digitala ljudingångar (optisk/koaxial) Mått: 207x325x327 mm