Sök
NAD L70

NAD L70

Två i en av fint märke

2003-09-22

För den som vill slippa allt tekniskt trassel med separat DVD och Receiver kan NAD L70 vara ett alternativ. Detta är en DVD-receiver som får mycket beröm för ljud och bild.
Testkälla Kommentar
HemmaBio "Kompakt, lättanvänd och välbyggd"
DVD & Hjemmekino "Griselekker sølvekledd prisbombe"
What Home Cinema "Stunning combi"

Vad tycker testarna?

NAD L70 får mycket beröm. Generellt brukar man få ge avkall på kvalitet när det gäller kombimaskiner, men inte här menar testarna. Både bild och ljud är påtagligt bra. Färg, kontrast och skärpa blir goda trots jämförelsevis låg uteffekt. Den kritiska lyssnaren behöver puffa upp ljudet med externa högtalare av bra kvalitet. Detta är en snygg receiver kombinerat med DVD med en snygg oval display. L70 är bra utrustad utan onödiga detaljer. Även den otekniske kan följa instruktionerna i manualen, men en testare tycker det är klurigt att installera till TV.

HemmaBio

"Kompakt, lättanvänd och välbyggd"

Det är skönt att slippa bygga ihop en massa tekniska prylar, tycker HemmaBio och berömmer NAD L70 för sin snygga kombinationslösning. Inte alla vill sätta sig in i denna tekniska djungel av apparater och L70 har bra med funktioner och ljudkvalitet, men inga "onödiga" finesser. Bilagt finns en handledning som de flesta skulle klara sig igenom på några minuter. Kvaliteten på bilden och ljudet är utmärkt. En färgstark bild produceras, med mycket kontrast och skärpa och trots den relativt låga uteffekten är ljudet helt acceptabelt. Sammanfattningsvis är testaren mycket imponerad av L70 och anser att den är ett mycket prisvärt alternativ.

Källa: HemmaBio nr 4, 2003
DVD & Hjemmekino nr 3, 2003
What Home Cinema september 2003

DVD & Hjemmekino

"Griselekker sølvekledd prisbombe"

Norska DVD & Hjemmekino tycker att L70 är "griselekker" i designen. Den är sparsmakad och ren med matchande display och passar var som helst. Fjärrkontrollen är mycket greppvänlig. Tittar man baktill på receivern finns samtliga kopplingar man bör ha för att få det att fungera med kringutrustning. CD-ljudet är luftigt och klart och inte heller med actionfilmer blir man besviken. Bilden är skarp och trovärdig och har fin färgmättnad. L70 är ett plausibelt och prisvärt alternativ för den som sätter en kompakt kombispelare i främsta rummet och inte önskar en massa komplicerad utrustning.

What Home Cinema

"Stunning combi"

What Home Cinema uppfattar L70 som en pärla för ögat. Detta är verkligen en snygg kombimaskin och visst är det en bra idé att slå ihop receiver och spelare. Det hela blir så lätt att sköta och allt man behöver är ett par bra högtalare. Tillverkaren har inte gjort avkall på kvaliteten men maskinen är för den skull inte helt lätt att installera. Bra att det finns upplysta knappar på fjärrkontrollen. L70 kan visserligen inte mäta sig med högkvalitativa komponenter men DVD-bilden blir frasig och ren med bra färgskala och detaljrikedom även i mörka partier. Diskanten är aningen hård men ljudet är kraftfullt särskilt tillsammans med kvalitetshögtalare.

Cirkapris: 8000 kronor

Produktfakta: NAD L70 är både en receiver och en DVD-/CD-spelare i ett med en uteffekt på 5x45 watt i 8 ohm samt 2x60 watt stereo, inbyggd RDS-radio och EARS 5-kanals stereo. Spelaren klarar CDR/RW, VCD, SVCD och MP3. Den är utrustad med dekoder för Dolby Digital, DTS samt Prologic II. Förstärkaren har en D/A-omvandlare på 24 bitar/96 kHz. Bland in- och utgångarna märks Scart med RGB, 5.1, digital optisk och koaxial, optisk/ut och subwoofer/ut. Fjärrkontrollen är programmerbar och modellen är i titanfärgad metall. 435x133x375 mm, vikt 14,5 kg.

Modell: NAD L70