Sök
Mirage MX 5.1

Mirage MX 5.1

Storleken har betydelse

2010-06-18

Mindre högtalarsystem än detta får du leta efter. Lättplacerade högtalarsatelliter, med en ljudkvalitet som visserligen inte kan konkurrera med normalstora högtalare, men som levererar förvånansvärt bra ljud för sin storlek.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 3/5 ”Far from the complete package but its dimensions mean it will apeal to plenty”
Ljud & bild - ”Får plats i handflatan”
Cnet 4/5 ”Innovative engineering solutions”

Vad tycker testarna?

Att storleken har betydelse blir tydligt när det kommer till Mirage MX 5.1. Ljudkvaliteten förvånar visserligen testarna, för att komma från så små högtalare är ljudet riktigt fylligt och bra. Men i jämförelse med ”normalstora” system, så kan det här systemet inte riktigt konkurrera. Om du vill koppla systemet till en receiver, tänk på att de flesta sådana kräver en annan delningsfrekvens.

What hifi

”Far from the complete package but its dimensions mean it will apeal to plenty”

MirageMX_1
De minsta högtalarna från Mirage hittills. Det skriver What hifi. Teknologin i systemet går ut på att ljudet reflekteras mot rummets väggar, tak och andra ytor. Den minimala storleken gör högtalarna lättplacerade. Satelliterna samarbetar på ett bra sätt och ljudet är förvånansvärt fylligt. Testaren saknar dock precision i ljudet, och ur den aspekten kan MX 5.1 inte riktigt tävla med sina ”normalstora” konkurrenter.

Källa: What hifi (GB) oktober 2009

Ljud & bild

”Får plats i handflatan”

MirageMX_2
Dessa högtalare är så små att Ljud & bild kände sig osäkra på om de kunde prestera något ljud över huvud taget. Men jo, det kan de, och de levererar ett förvånansvärt bra ljud för sin storlek. De ger bra kvalitet både på diskant- och mellantonåtergivning. Akilleshälen är att systemet inte bekymmersfritt kan kopplas samman med en receiver, då de flesta sådana kräver en annan delningsfrekvens. Det är dock inget problem som inte kan lösas. Ljudet är långt ifrån lika bra som från ett högtalarsystem i ”normalstorlek”, och testaren ifrågasätter därför meningen med den pyttelilla storleken, men gott nog om du har utrymmesbrist.

Källa: Ljud & bild (SE) nr 4 april 2010

Cnet

”Innovative engineering solutions”

MirageMX_3
Ett oväntat fylligt ljud levereras från Mirage MX högtalarsystem. Satelliterna samarbetar bra, och i ett mörkt rum är det svårt att lokalisera från vilken högtalare ljudet kommer ifrån. Subwoofern förvånar. Testaren vill påstå att den levererar ett betydligt bättre och klarare ljud än vad du vanligtvis kan förvänta dig från en subwoofer i den här storleken. Överlag så presterar hela systemet bättre ljud än väntat, de facto levereras det bästa ljudet bland mini-högtalarsystem på marknaden just nu.

Källa: www.reviews.cnet.com (US)

Cirkapris: 9000 kronor

Produktfakta: Typ: Högtalare front/center/bak Diskant: 16 mm titandiskant Mellanregister: 64 mm Subwoofer: Element 16,5 mm, passiva element 2x16,5 mm, effekt 800 W