Sök
LG J10HD

LG J10HD

Kanske inte helt bra

2007-10-26

LG J10HD är ett hemmabiosystem med hårddisk, två högtalare och subwoofer. Testarna kom fram till helt olika resultat vad gäller kvaliteten på såväl bild som ljud, men alla gillar designen.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 65/100 ”Seine Bilder gereiten etwas matschig und flach.”
What hifi 3/5 ”Not a bad system by any means.”
M3 6/10 ”Bildmässigt placerar sig J10HD någonstans i medelklassen.”
Register hardware 80/100 ”Playback is lively, fun and engaging.”
Hemmabio ”Ljudbilden som presenteras är både stor och luftig.”

Vad tycker testarna?

Testarna har ganska skilda åsikter om LG J10HD, det man är eniga om är att designen är läcker. Däremot varierar omdömena om bildkvaliteten från oskarp med urvattnade färger via medelmåttig till riktigt bra. Även om ljudet tycker man olika. Från musik-cd är ljudet bra, medan omdömena om filmljudet skiljer sig åt ganska ordentligt. Det flera påpekar att dialogen ibland inte låter som om den kommer från bilden utan från sidan någonstans. Flera av testarna har också anmärkningar på användarvänligheten.

Video

”Seine Bilder gereiten etwas matschig und flach.”

Tyska tidskriften Video har testat fyra hemmabiosystem i helt olika prisklasser. Systemet från Bose fick högsta betyget, men blev ej testvinnare på grund av det höga priset på 6850€. Första platsen belades i stället av Panasonic SC-PTX7. LG bedömdes som det mest prisvärda systemet, eftersom det var det billigaste. J10HD får också beröm för sin design, det beskrivs som litet och smäckert och mycket användarvänligt. Ljudet får godkänt även om mellanregistret kunde vara lite bättre, medan det som drar ner helhetsomdömet är bildkvaliteten. Bilden är oskarp och färgerna lite urvattnade, dessutom uppträder ibland en störning i form av en svart linje som blixtrar till på skärmen.

Källa: Video (DE) nr 8 2007

What hifi

”Not a bad system by any means.”

Brittiska What hifi anser att huvudenheten är elegant. Testaren är dock inte helt nöjd med hanterandet av systemet, menyerna är klumpiga och inte speciellt intuitiva, fjärrkontrollen är också lite bökig att använda. Ljud och bild anses vara medelmåttig. Det är visserligen inte ett dåligt system, men det finns många andra som man tycker är bättre.

Källa: What hifi (GB) oktober 2007

M3

”Bildmässigt placerar sig J10HD någonstans i medelklassen.”

M3 konstaterar att J10Hd är ett alternativ för alla som inte vill ha kablar överallt i vardagsrummet. Huvudenheten får beröm för sin design och hårddisken gör systemet än mer intressant. Testaren blev dock besviken då det saknas videoingång, vilket omöjliggör inspelning från tv. Det man kan spela in på hårddisken är radioprogram, dessutom kan man överföra material från skivor eller via usb från datorn, men kopieringen är långsam. Den skalar upp materialet till 1080i via hdmi. För att undvika att bilden blir orolig valde testaren istället 720p och fick då en neutral bild som inte utmärker sig på något sätt. Ljudet är mycket bra när man lyssnar på musik, men filmljudet är lite tunt och någon riktig surroundkänsla får man inte trots det virtuella surroundsystemet.

Källa: M3 (SE) nr 8 2007

Register hardware

”Playback is lively, fun and engaging.”

Brittiska Register hardware konstaterar att det finns många hemmabiosystem av den här typen. Testaren säger att det är enkelt att sätta ihop systemet, ett litet plus ges för att det levereras ordentligt med högtalarkabel. Kontrollen som sitter på huvudenheten är beröringskänslig, knacka på den för att sätta igång den och glid sedan med fingret för att navigera i menyerna. Testaren undrar vem som kommer att använda den då fjärrkontrollen är så mycket enklare och snabbare. Den inbyggda hårddisken fungerar bra, även om den inte är så stor. 80 gigabyte tillåter inte att man lagrar alltför mycket. Det är helt ok att spela dvd och cd på systemet. Både ljud och bild återges riktigt bra, även på äldre crt-tv, även om en del dialog kommer en bit från sidan i stället för från bilden. Även musik-skivor låter bra.

Källa: www.reghardware.co.uk (GB)

Hemmabio

”Ljudbilden som presenteras är både stor och luftig.”

Svenska Hemmabio har testat fem hemmabiosystem i 5000-kronorsklassen. De har dock inte betygsatt eller rangordnat dem eftersom man säger att det är fem olika system som passar fem olika konsumenter. Om LGJ10D säger man att designen är futuristisk, ytskiktet är högblankt, svart, reptåligt och snyggt. Det är också det enda systemet med hårddisk. Både ljud och bild får med beröm godkänt, om man undviker komponentutgången då testaren tycker att bilden blir dämpad och kontrastfattig. En sak man inte gillar är att divx och xvid alltid visas i 4:3 format, även om man ansluter det till en bredbilds-tv. Användarvänligheten är det också lite si och så med. Det tar lång tid att mata in en skiva i huvudenheten och att displayen sitter på enhetens ovansida verkar lite korkat, då den inte är synlig från lyssnarplats. Fjärrkontrollen bedöms också vara lite för riktningskänslig, det gäller att sikta bra.

Källa: Hemmabio (SE) nr 5 2007

Cirkapris: 6000 kronor

Produktfakta: LG J10HD är ett hemmabiosystem med två högtalare och subwoofer. Huvudenheten innehåller en hårddisk på 80 gigabyte. Bland de ljudformat som stöds märks dts, dd, dd pl II. För bild stöds dvd +-r/w, s/vcd, mp3 cd, wma, jpeg och xvid. Måtten för huvudenheten är 326(b)x55(h)x215(d) mm och den väger 3,1 kg. Enheten har hdmi 1080i uppkonvertering och usb 2.0-portar för anslutning av exempelvis mp3-spelare. Högtalarna är 104(b)x328(h)x216(d) mm och väger 2,9 kg. Subwoofern är 216(b)x328(h)x317(d)mm och väger 8,3 kg.

Tillverkare: LG