Sök
LG HT953TV

LG HT953TV

Läcker och välljudande hemmabio

2009-01-21

Testarna är eniga om att LG HT953TV är ett mycket kompetent hemmabiosystem med fantastisk design och ett ljud som levererar styrka och detaljer.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 5/5 “Striking and successful combination”
Home cinema choice 4/5 “Well-equipped and sonically-pleasing”
Trusted reviews 9/10 “Great performance”
Hemmabio “Mycket för pengarna”

Vad tycker testarna?

Testarna är överlag väldigt positiva till LG HT953TV som har en iögonfallande design och ett ljud som imponerar. Ljudet beskrivs som kraftigt, detaljerat och mjukt. Dvd-spelaren levererar bra bild. De många funktionerna och anslutningsmöjligheterna beröms, speciellt nämns usb-anslutningen och möjligheten att ansluta en Ipod. Priset är relativt lågt, den största nackdelen är storleken på systemet.

What hifi

“Striking and successful combination”

What hifi berömmer de många funktionerna och bildkvaliteten från dvd-spelaren. Egentligen har testaren mest positivt att säga om LG HT953TV. Ljudkvaliteten beskrivs som strålande, men de poängterar också att systemet är stort och tungt och behöver ett stort rum för att komma till sin rätt. Det tar tid att installera, men det är det värt. Designen är mycket snygg. Möjligheten att ansluta Ipod uppskattas. Ljudet är mjukt, detaljerat och följsamt och systemet har också bra styrka och bas. Ett system med både utseende och innehåll.

Källa: http://whathifi.com (GB)

Home cinema choice

“Well-equipped and sonically-pleasing”

Enligt Home cinema choice sticker hemmabiosystemet ut i mängden tack vare sitt konkurrenskraftiga pris och underbara design, som uppges passa perfekt ihop med en stor platt-tv. Anslutningsmöjligheter och funktioner är många, bland annat nämns usb- och ipodanslutningen i positiva ordalag. Installationen går bra, men det kräver en del finjusteringar, även om det mesta är mycket välgjort från start. Subwoofern har bra styrka och ljudet är kraftfullt och detaljerat. Basen fyller ett större rum utan problem och vidare är ljudet klart och tydligt. Bilden från dvd-spelaren är skarp och klar. Ett mycket bra val.

Källa: Home cinema choice (GB) januari 2009

Trusted reviews

“Great performance”

Trusted reviews säger att systemet onekligen ger valuta för pengarna. Designen beskrivs som tilltalande och väl genomtänkt. Systemet tar plats i vardagsrummet men gör det på ett mycket elegant sätt. Även denna testare uppskattar anslutningsmöjligheterna. Ljudet är fantastiskt och väldigt dynamiskt. Det är ett av de bästa ljud testaren hört från liknande system.

Källa: http://www.trustedreviews.com (GB)

Hemmabio

“Mycket för pengarna”

Hemmabio tycker att systemet är mycket snyggt och har en läcker finish även om de olika delarna är stora och tunga. Huvudenhetens lysande display och att den står på en kromfot ger ett läckert intryck. Manualen borde vara bättre utformad och med tydligare instruktioner. Ljudet anses vara riktigt tillfredsställande med en bra ljudbild, kraftig bas och fina detaljer. Det gäller att få till det så att alla högtalare står på rätt plats för att ljudet ska kännas korrekt. Dvd-spelaren i huvudenheten fungerar utmärkt och ger en bra bild. Sammanfattningsvis ett bra hemmabiosystem till ett konkurrenskraftigt pris.

Källa: Hemmabio (SE) december 2008.

Cirkapris: 10000 kronor

Produktfakta:

Produkt: LG HT953TV
Effekt: 5x155 watt + 225 watt
Formatstöd (exempel): Divx, dvdr/w, audio, mp3, wma, jpg
Anslutningar (exempel): Hdmi in, hdmi ut, usb
Övrigt: Ipod-anslutning
Mått: Huvudenhet 380x1022x331 mm, satellit 300x1260x285 mm, center 400x100x95 mm, subbas 245x415x435 mm
Vikt: Huvudenhet 10,6 kg, satellit 6,5 kg, center 2,3 kg, subbas 13,2 kg

Tillverkare: LG