Sök
LG HT902TB

LG HT902TB

Väldesignad budgetlösning

2007-12-13

Ett kompakt och väldesignat hemmabiosystem som presterar bra. LG HT902TB får goda omdömen och är mycket prisvärt.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 5/5 “Performance is excellent”
Din teknik 3/5 “Stort och snyggt”
Pocket lint 8/10 ”Impressive performance”
Cnet 7,6/10 "Movie performance was excellent"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att LG HT902TB är ett hemmabiosystem med tilltalande design. Systemet är kompakt och gör sig bra i det lilla vardagsrummet. Testarna är överens om att systemet är mycket prisvärt och presterar bra. Ljudkvalitén är god med bra surround och kraftig bas även om en testare tyckte ljudet överlag kunde vara bättre. Flera testare klagade på att det var krångligt att ställa in ljudet eftersom varje högtalare justeras enskilt. Dvd-spelaren får bra kritik och möjligheten till usb-anslutning uppskattades även om en testare hade problem med att spela upp filer från usb.

What hifi

“Performance is excellent”

What hifi skriver att LG HT902TB ger intryck av att kosta mycket mer än vad det faktiskt gör. Även om satellithögtalarna mestadels består av plast ser de bra ut på håll och designen får övergripande bra omdöme. Surroundljudet är detaljrikt men basen skulle kunna vara bättre. Testaren hade problem med installationen eftersom det var knepigt att ställa in högtalarna eftersom de skulle justeras var för sig. Dvd-spelaren får bra betyg och ger god bildkvalitet. LG HT902TB bedöms vara ett mycket prisvärt och väldesignat hemmabiosystem.

Källa: What hifi (GB) awards 2007

Din teknik

“Stort och snyggt”

Din teknik anser att LG HT902TB är väldesignat hemmabiosystem som gör sig bra i vardagsrummet. Ljudet är kraftigt och håller hög volym men trots det anser testaren att det är något som inte stämmer i ljudbilden. Dvd-spelaren ger god bildkvalitet. Testaren plussar för möjligheten att ansluta en extern hårddisk via usb-porten. Ett minus gällande anslutningar är att enbart en optisk ingång finns. Menysystemet är komplicerat och den svenska översättningen kunde ha gjorts bättre.

Källa: Din teknik (SE) nr 6 2007

Pocket lint

”Impressive performance”

Pocket-lint skriver att LG HT902TB är ett hemmabiosystem som ger bra prestanda med hänsyn till det låga priset. Systemet är ganska enkelt att montera upp men testaren är lite bekymrad över att högtalarna inte går att väggmontera. Att ställa in ljudet är ganska krångligt eftersom man måste in i menysystemet och ställa in varje högtalare för sig. LG HT902TB har bra surroundljud och ljudkvalitén är överlag tillfredställande. Systemet har en bra uppsättning anslutningar vilket ger god kompatibilitet med andra enheter och bland annat kan usb anslutas.

Källa: www.pocket-lint.co.uk (GB)

Cnet

"Movie performance was excellent"

LG HT902TB är ett fullt utrustat hemmabiosystem för den prismedvetne konsumenten menar Cnet. Systemet är kompakt och väldesignat med förstärkaren inbyggd i dvd-enheten. Monteringen är ganska enkel. Basljudet har djup och styrka utan att ta över för mycket. Det är möjligt att spela upp musik i surroundljud vilket testaren var mycket nöjd med. LG HT902TB passar väldigt bra för ett litet vardagsrum och är ett färdigt hemmabiopaket till lågt pris med bra ljud och en dvd-spelare som presterar mycket bra. Att spela upp film via usb-ingången fungerade inte så bra i testet.

Källa: www.cnet.co.uk (GB)

Cirkapris: 4400 kronor

Produktfakta: LG HT902TB är ett komplett hemmabiosystem med fem högtalare, subwoofer och huvudenhet (receiver, förstärkare och dvd-spelare). Den totala effekten är 1000 watt. Bland anslutningarna finns hdmi in och hdmi ut med linjedubblare upp till 1080p, utgångar för komponentvideo. Usb kan anslutas och ett flertal filformat spelas upp, bland annat xvid, divx, mp3, wma samt jpeg. Systemet stöder dolby prologic, dolby prologic 2 och dts. Högtalarna står på stativ.

Tillverkare: LG