Sök
LG HT762

LG HT762

Glassigt hemmabiosystem

2008-01-28

Hemmabiosystemet LG HT 762 ingår i tillverkarens koncept ”Design Art”. Testarna uppskattar formgivningen men upptäcker också att ljudet inte går av för hackor.
Testkälla Betyg Kommentar
T3 4/5 "Inspired by champagne glasses"
What hifi 4/5 "Well drink to this cinema system"
M3 Hemmabio 6/10 "Glassig design"
Pocket lint 9/10 "This is an extremely impressive home cinema"
Prylportalen - "Champagne ska vara kall, torr och gratis..eller från Korea"

Vad tycker testarna?

Det som imponerar mest på testarna vad gäller LG HT762 är dess stilfulla och eleganta designlösning. När det gäller ljudkvaliteten finns det inte mycket att gnälla om, ljudet från samtliga enheter bedöms arbeta i samförstånd ge ett precist ljud. Det brister dock i basen vid vissa situationer. Bildkvaliteten håller hög klass. I övrigt tycker de flesta testkällorna att det är ett mycket prisvärt hemmabiosystem.

T3

"Inspired by champagne glasses"

T3 tycker att LG HT762 är ett mycket attraktivt hemmabiosystem där designen har låtit sig inspireras av champagneglas. Vad gäller ljudkvaliteten finns det inte mycket att bråka om, vid filmvisning är kvaliteten alldeles förträfflig. Testaren anser att ljudeffekter återges bra. Musikuppspelning beskrivs som klart och omfångsrikt. Vid högre volymer brister dock kvaliteten något. Diskanten blir skvalpig och basen beskrivs låta som en man med strupkatarr. Vidare håller bildkvaliteten hög klass, med både hdmi-utgång samt möjligheten till en bra upplösning.

Källa: T3 (GB) januari 2008

What hifi

"Well drink to this cinema system"

What hifi menar att LG HT762 är mycket mer uppstylat jämfört med föregångaren HT902. Prisnivån är dock nästan det dubbla, men detta uppvägs dels av den snyggare designen samt av fler tekniska finesser. Den champagneglasinfluerade designen är både prisvärd och behaglig för ögat. Inställningarna och menysystemet anses vara lättskötta. Det finns dock inte några manuella inställningar för bilden, vilket är standard för de flesta system i denna klass. Den största förbättringen i förhållande till föregångaren är möjligheten att skicka 1080p signaler via hdmi. Bildkvaliteten i sig är bra, hudfärgerna kan dock ibland tendera att gå i en rosenröd färg. Centerhögtalaren och basen ger bra ljud, diskanten är dock inte lika bra.

Källa: What hifi (GB) januari 2008

M3 Hemmabio

"Glassig design"

M3 Hemmabio har jämfört fem system i prisklassen 5000-10000 kronor. Förutom LG testas även Samsung TXQ120, Pioneer RCS515H, Sony DAV-IS10, Panasonic SC-PT850. LG anses erbjuda stilfull och elegant design. Bildkvaliteten är bra men med en hdmi-anslutning kan man dock kräva mera. Hudfärger tenderar ofta att övergå i en gulare ton. Detta går dock att justera via bildinställningarna. Ljudkvaliteten är överlag bra. Basen är emellertid svag vilket är något av en besvikelse, centerhögtalaren är desto kraftfullare. I sin helhet anses LG vara ett prisvärt system, även om det finns brister i användarvänlighet och där anslutningarna inte upplevs som fullständiga.

Källa: M3 Hemmabio (SE) nr 4 2007

Pocket lint

"This is an extremely impressive home cinema"

Pocket lint tycker att LG HT762 är ett tilltalande paket både vad gäller design och prestanda. Testaren uppskattar bland annat att LG har valt att inkludera en hdmi-utgång för bildsignalerna. Inställningarna är lättskötta men finjustering av ljudkvaliteten upplevs som desto svårare. Tonerna är överlag välbalanserade, basen anses dock inte lika kraftfull som man kan önska.

Källa: www.pocket-lint.co.uk (GB)

Prylportalen

"Champagne ska vara kall, torr och gratis..eller från Korea"

Prylportalen har synat LG HT762 i sömmarna. Testaren noterar att tillverkaren har lagt stort krut på färg och form. På det hela taget upplevs HT762 som ett trendigt system som ligger mycket väl i tiden. Designen tilltalar testaren och funktionsutbudet är också bra, menyerna beskrivs som enkla och inställningarna tillräckliga. Avsaknaden av autokalibrering är dock stor. Bildkvaliteten anses vara briljant och bilduppskalningen fungerar bra. Ljudmässigt får systemet också beröm. Högtalarna ger ett kompakt och trivsamt ljud. Priset är relativt ganska högt, men avskräcker inte.

Källa: www.prylportalen.se (SE)

Cirkapris: 7000 kronor

Produktfakta: LG HT762 är ett hemmabiosystem bestående av fyra stycken satellithögtalare, en center samt subwoofer. Uteffekten är totalt 700 watt. Bland formaten som stöds märks divx, dvd+-r/w, wma, mp3 och jpeg. Bland anslutningarna finns usb, hdmi samt komponent.

Tillverkare: LG