Sök
LG HB954PB

LG HB954PB

Inte bara för blu-ray

2009-09-02

LG HB954PB är ett hemmabiosystem med blu-ray vars design genomgående uppskattas. Ljud- och bildkvaliteten får genomgående beröm och detsamma gäller de många anslutningsmöjligheterna och formatstöden.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 76/100 "Das harmonischste Rundum-Sorglos-Paket"
Hjemmekino 5/6 "Brukbar underholdning i stua"
Hemmabio - "Stiligt och välfungerande system"
Trusted reviews 9/10 "Immensely stylish and packed with features"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att LG HB954PB inte bara är ett snyggt hemmabiosystem utan också ett mycket komplett sådant. Detta då kärnan består av en blu-rayspelare samtidigt som det finns möjligheter att återge filer från usb-enheter, internetanslutning och integrerad Iphone-docka. Anslutbarheten i övrigt beskrivs också som mycket god och gränssnittet är användarvänligt. Ljudet får beröm för sitt omfång, dynamik och de mycket väl återgivna höga tonerna och mellanregistret. Det går också att spela väldigt högt innan systemet säger ifrån. Basen är systemets svaghet då den stundtals kan upplevas som både svag och burkig. Med film är det inte vidare påtagligt men vissa testare menar att det definitivt påverkar musikupplevelsen. Bildkvaliteten från blu-ray är riktigt bra med tanke på priset.

Video

"Das harmonischste Rundum-Sorglos-Paket"

Video menar att detta är ett riktigt snyggt hemmabiosystem som inte tar mer än 30 minuter att få på plats. Den slimmade utformningen uppskattas då det sparar plats och går väl ihop med en platt-tv. Att hd-ljudformaten stöds är en stor styrka och enheten gör fint om 7.1 ljud till 5.1-kanaligt utan minsta besvär. Att det går att docka såväl Ipod som Iphone och återge såväl musik som film från de bärbara enheterna samt anslutna usb-enheten innebär att flexibiliteten hos systemet är mycket bred. Bildkvaliteten hos blu-ray såväl som dvd anses vara riktigt bra. Musik från cd upplevs som kraftigt, levande, precist och rymligt. Med filmspår blir det en dynamisk återgivning och actionrullar fullkomligen pyr av små ljuddetaljer, skriver testaren. Testaren kikar också på Sony HTP-BD3SF som även om det är billigare och mer flexibelt när det gäller inställningar inte riktigt når samma ljudkvalitet som LGs dito som därför koras till testets vinnare.

Källa: Video (DE) nr 7 2009

Hjemmekino

"Brukbar underholdning i stua"

Även om det följer med ganska många delar i paketet menar Hjemmekino att installationen av systemet är rena barnleken. Utformningen hos huvudenheten och satelliterna anses vara riktigt läcker men subwoofern känns lite blek i sammanhanget. Subben är dessutom lite dåligt dämpad vilket kanske är den största svagheten hos systemet. Basen känns något burkig och svag även om den kan gå relativt djupt. Ljudet i övrigt är det inget fel på, systemet klarar av riktigt höga ljudvolymer och levererar diskant med god detaljåtergivning, avslappnade mellanregister, god upplösning och dynamik som ger liv åt smällande actionscener. Bilden med film på dvd blir bra, mycket tack vare att systemet gör ett bra jobb med att skala upp filmen till hd-upplösning. Kvaliteten vid återgivningen av blu-ray blir snäppet bättre. Även om egenskaperna inte är desamma som hos de bästa stationära spelarna är det med tanke på priset ändå mycket bra, skriver Hjemmekino.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 7 2009

Hemmabio

"Stiligt och välfungerande system"

När Hemmabio tar sig an sex olika hemmabiosystem med integrerad blu-ray blir det LG HB954PB som toppar prispallen. Den champagneglasinspirerade utformningen och den blanka lacken hos satelliterna går hem starkt hos testaren. Resten av systemet är inte lika snyggt. Menyerna är enkla i sin utformning och det går lätt att hitta rätt. Med stöd för alla förekommande ljudformat går det också att nyttja den fulla potentialen hos blu-ray, något som inte alltid är en självklarhet. Det blir även beröm för omfattande anslutningsmöjligheter. Ljudintrycket beskrivs som mycket trevligt. Systemet anses leverera en tillbakalutad, mjuk och vänlig återgivning som är förlåtande mot källor av sämre kvalitet. Det finns också en stor bredd i ljudet och sammanhållningen mellan de olika registren är riktigt bra.

Källa: Hemmabio (SE) augusti 2009

Trusted reviews

"Immensely stylish and packed with features"

Även brittiska Trusted reviews delar ut beröm för utformningen hos högtalarna. Anslutbarheten upplevs också som mycket god. Att systemet kan återge filer från usb-anslutna enheter, har en docka för Iphone, internetanslutning och stöd för de moderna hd-ljudformaten gör att det blir mycket flexibelt. Användargränssnittet är skarpt och lätt att avläsa vilket gör att det är lekande lätt att komma åt den önskvärda funktionen. När en skiva matas in så är det första som märks att volymen inte behöver höjas vidare mycket för att få genomslag. Systemet har nämligen ordentligt med kraft men erbjuder också en förvånansvärt öppen och dynamisk ljudbild. Återgivningen av höga toner och mellanregister är av högsta klass medan basen kan kännas lös och burkig ibland. Integrationen med satelliterna blir därför lidande ibland, men oftast märks det inte av. Bilden får också beröm då spelaren lyckas leverera en skarp, fokuserad och väldetaljerad återgivning med blu-ray.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cirkapris: 8500 kronor

Produktfakta:

LG HB954PB
Effekt: 5x155 watt + 225 watt subwoofer
Formatstöd urval: Dolby digital plus, dolby truehd, dts-hd, dts-hd ma, avchd, mp3, divx, jpeg
Anslutningar urval: Hdmi, komponent, komposit, usb, optiskt ljud, koaxialt ljud
Elförbrukning: 130 watt (standby mindre än 1 watt)
Övrigt: Uppskalning av dvd, rds-radio med 50 förval, dock för Ipod, direktinspelning till usb
Mått: 430x76x379 mm (huvudenhet)
Vikt: Huvudenhet 4,8 kg, fronthögtalare 5,0 kg, center 1,0 kg, surroundhögtalare 0,8 kg, subbas 7,3 kg

Tillverkare: LG