Sök
KEF KHT 3005

KEF KHT 3005

Dyr, men fantastisk

2006-11-06

KEF KHT 3005 är ett paket bestående av sex små högtalare med annorlunda design. Testarna är mycket nöjda med allt, inklusive ljud, design och flexibilitet. Vissa anser dock att priset är i högsta laget.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 8,8/10 "Boasts audiophile-quality sound"
Hjemmekino 6/6 "Setter en helt ny standard"
Elektronikvärlden "Briljant ljud utan problem"
Bild & ljud hemma 9/10 "Perfekt illusion"
Home theater "The product of an extraterrestial mind"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att KEF KHT 3005 är en utmärkt uppsättning högtalare vars ljudkvalitet och ljudbild är charmerande, behaglig och klarar det mesta. Högtalarna hanterar musik väldigt bra, men enligt de flesta testare är de ännu bättre för hemmabio. Basen går mycket djupt och ljudet är klart i alla högtalarna. Dessutom är denna uppsättning innovativt designade samt lätta och praktiska att placera ut i rummet. De klagomål som finns nämns i förbifarten. Något lägre pris, något fler inställningsmöjligheter, lättare justeringar och fylligare övergång mellan bas och djupbas är de saker som önskas av testarna.

Cnet

"Boasts audiophile-quality sound"

kef-kht-3005-svartCnet tycker att en av de starkaste sidorna hos KEF KHT 3005 är dess utformning. Den är inte bara kompakt, utan också vackert designad. Satellithögtalarna är mycket bra, med sin solida aluminiumuppbyggnad och sin unika teknologi för att förbättra klarheten i ljudet. Subbasen levererar en mycket djup bas. Som helhet producerar KHT 3005 ljud av riktigt hög kvalitet och presterar bra även som hemmabiotillbehör. Den enda svaga sidan Cnet kan finna är att de krävs en del pilligt inställningsarbete för att få den att prestera maximalt och alltså ge den bästa ljudkvaliteten.

Källa: reviews.cnet.com (US)

Hjemmekino

"Setter en helt ny standard"

En av de saker som gör KHT 3005 så himla bra, enligt Hjemmekino, är att de har ett eget system för att ersätta diskanten som inte får plats i en sådan här högtalare. Uni-Q-element, som de kallas, erbjuder en betydligt bättre lösning på problemet än konkurrenterna och tätar luckan mellan diskant och bas. Som musikspelare klarar sig modellen klart bättre än förväntat. Upplösning, öppenhet och dynamik i ljudet är mycket starka kort, framför allt det sistnämnda och förbättrade sedan förra serien. Men än bättre är den som hemmabiohögtalare. Trots sin litenhet gör den ett mycket imponerande resultat och dialog är ett exempel där ljudet når höjder få motståndare klarar. Även musik på dvd klarar KHT 3005 elegant. Ljudbilden är också imponerande avslappnad trots högt tempo. För att spräcka den måste man spela väldigt högt. Enda lilla nackdelen är att vissa kanske tycker att subbasen har för få inställningsmöjligheter.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 7 2006

Elektronikvärlden

"Briljant ljud utan problem"

kef-kht-3005-topElektronikvärlden tycker att KHT 3005 trots sin annorlunda form är lätt att möblera med. Testaren noterar att de är mindre än vad högpresterande högtalare brukar vara. Form och material gör att man slipper undan resonans i väldigt hög grad. Ljudet är av mycket hög kvalitet och både mellanregister och diskant är behagliga med ett klart ljud. Modellen är överlägsen konkurrenterna på det rent ljudmässiga planet, den klarar effekt ända ner till 30 Hz och kan återge toner som andra modeller inte klarar. Det är helt enkelt det mest högkvalitativa hemmabiopaketet. Testaren upplyser dock om att man kan få andra modeller med såväl dvd-spelare och förstärkare till ett lägre pris.

Källa: Elektronikvärlden (SE) nr 9 2006

Bild & ljud hemma

"Perfekt illusion"

Bild & ljud hemma tycker att KEF lyckats med en snygg design och mycket bra ljud med KHT 3005. Den subbas som används klarar att spela djupt, kan hantera satellithögtalarnas tempo och tål mycket. Flexibiliteten är hög hos de olika komponenterna i 3005 och de går tack vare sin utformning och små yttermått att placera väldigt fritt i ett rum. Den breda spridningen av ljudet gör att det inte är så kinkigt med avståndet till de olika högtalardelarna. Om inställningarna är rätt låter KHT 3005 som om det var mycket större. Till hemmabio fungerar det också utmärkt. Ljudbilden är både stor och exakt. Röståtergivningen är bra och surroundljudet gör sitt jobb. Subbasen kompletterar också de andra högtalarna mycket väl. Musikåtergivelsen är något svagare än filmdito, men den är fortfarande bra. Det enda klagomålet är att övergången, som tydligast märks i musik, mellan bas och djupbas är något tunn.

Källa: Bild & ljud hemma (SE) nr 9 2006

Home theater

"The product of an extraterrestial mind"

kef-kht-3005-boxHome theater tycker att KHT 3005 är en mycket snygg uppsättning högtalare, varav subbasen är den bästa av dem allihop, kvalitetsmässigt. En annan fördel med detta paket är att högtalarna går att placera på många olika sätt och också ställas vertikalt eller horisontellt efter smak. Kvaliteten på musik är mycket bra och fokuserad, där rösterna når fram. När det gäller film är alla ljud av mycket hög kvalitet, allt från bilar till dialog. Att musik också återgivs så bra är ett sista mycket fint plus. Som slutsats fungerar denna modell för alla då dess design, ljudåtergivning och flexibilitet är på topp.

Källa: hometheatermag.com (US)

Cirkapris: 15000 kronor

Produktfakta: KEF KHT 3005 är ett 5.1-hemmabiopaket med sex högtalare, två front, två bakre, en center och en bas (HTB2). Högtalarna är utrustade med elementet Uni-Q. Paketets beståndsdelars effekt är 250 watt för subbasen, 100 watt för centerhögtalaren samt satellithögtalarna. Subbasen väger 11,3 kg och är 390x440x195 mm stor. Centerkanalens vikt är 2,6 kg och den mäter 130x300x185 mm. För satellithögtalarna är dessa siffror 2 kg respektive 245x125x150 mm. Tre a/v-ingångar finns för olika sorters video och ett par ljuduttag.

Tillverkare: KEF