Sök
KEF KHT 2005.3

KEF KHT 2005.3

Långt ifrån kefft

2008-11-13

KEF KHT 2005.3 är ett högtalarsystem som ger en maffig och ren ljudbild. Omdömet lyder att det rör sig om en utrymmesbesparande hemmabiolösning som inte gräver orimligt djupa fickor i plånboken.
Testkälla Betyg Kommentar
Audio 69/100 "Sehr kompaktes System mit unauffällig angenehmen Klang"
What hifi 5/5 "The KEF offers fluent sound and now-classic good looks in equal measure"
Trusted reviews 9/10 "Among the best we've heard from a sub/sat system at this price"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker överlag att KEF gör bra ifrån sig. Systemet ger ett gott intryck med tilltalande design. Högtalarna är äggformade och kan lätt monteras på både vägg och fot. Priset anses vara konsumentvänligt och man uppskattar funktionen att ljudet anpassas efter högtalarpositioner. En del testare anser att ljudet brister i detaljrikedom, medan andra inte finner några nackdelar alls hos ljudbilden. Systemet får genomgående goda betyg.

Audio

"Sehr kompaktes System mit unauffällig angenehmen Klang"

KEF 2005.3 1Audio konstaterar att KEF marknadsför KHT 2005.3 med UniQ-teknologin, som skall sprida ljudet i rummet på ett bra sätt. Satelliternas äggform anses vara perfekt för både väggmontering och montering på fot. Subwoofern gör ett gott intryck när den jobbar och ljudet bedöms vara högst angenämt. KHT 2005.3 klarar sig dock endast hyfsat i ett jämförande test på fyra modeller. Dess styrkor är designen och ett "trevligt ljud", svagheten är bristen på detaljer i detsamma.

Källa: Audio (DE) nr 8 2008

What hifi

"The KEF offers fluent sound and now-classic good looks in equal measure"

KEF 2005.3 3What hifi gillar utformningen av systemet, det ger ett övertygande kvalitetsintryck. I stora drag är KEF KHT 2005.3 utseendemässigt hyfsat likt tidigare modeller. Någonting som dock har uppdaterats är subwoofern. Den ger lika fint ljud som man hade kunnat ana från den snygga utsidan. Ljudet beskrivs vara fullt av detaljer och kraft. Dialog återges med känsla och inspiration, men kapaciteten bedöms komma fram ännu mer med musikuppspelning. Presentationen av hela registret kunde knappast ha varit bättre.

Källa: http://whathifi.com (GB)

Trusted reviews

"Among the best we've heard from a sub/sat system at this price"

KEF 2005.3 2Testaren från Trusted reviews anser att KEF 2005.3 är ett sofistikerat hemmabiosystem som erbjuder en högtalarlösning som varken tar utrymme från hemmet eller plånboken. Högtalarna anses vara vackra och snyggt konstruerade. Ljudet anpassas lätt efter högtalarplaceringar. Det ger ett enat intryck och en mycket ren ljudbild. Både filmljud och musik anses ge en mäktig och detaljerad ljudbild.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cirkapris: 10000 kronor

Produktfakta: KEF KHT 2005.3 är ett högtalarsystem i aluminium bestående av fyra satellithögtalare och en centerhögtalare samt en subwoofer som heter KUBE-2. Subwoofern har inbyggd 200 watts förstärkare och har måtten 335x330x330 mm, vikten är 12 kg. Satellitehögtalarna har vikten 2 kg och måtten 228x130x150 mm samt centerhögtalaren har samma vikt men måtten 162x190x150 mm.

Tillverkare: KEF