Sök
JVC TH-R3

JVC TH-R3

Enkel att installera

2006-01-10

Testarna anser att installationen är förhållandevis enkel men man är lite splittrade med avseende på prestandan.
Testkälla Betyg Kommentar
T3 5/5 “Impressive recording”
What Video & Widescreen TV 3/5 “Has some impressive qualities”
Bild & Ljud Hemma 8/10 “En något ojämn basrespons”
Pocket-lint 7/10 “The audio side of things is a disappointment”

Vad tycker testarna?

Testarna har ganska skilda åsikter om anläggningen. En testare menar att såväl ljud- som bildkvalitet är mycket bra medan en annan anser att ljudkvaliteten avslöjas med en hel del brister. Den automatiska installationen av ljudet är enligt testarna enkel, men man är inte särskilt förtjust i manualen som upplevs som krånglig. Inspelningskvaliteten är bra, dessutom tycker testarna att den är ganska flexibel eftersom den kan hantera flera olika användbara format.

T3

“Impressive recording”

T3 tycker att anläggningen med sin inspelningsfunktion är ambitiös. Den har en snygg och slimmad design, installationen är enkel och går snabbt. Den automatiska installationen aktiveras med en handklappning och sedan är den klar. Såväl bild- som ljudkvalitet är riktigt bra, mycket tack vare PAL progressiv scan. Hög inspelningskvalitet på dvd-r uppvisar utmärkta resultat. Använder man sig av dvd-ram som inspelningsmedium så kan man pausa programmet man tittar på samtidigt som inspelningen fortsätter, en funktion som är mycket bra. En av de största fördelarna med anläggningarna är att den är mycket enkel att hantera samtidigt som ljud- och bildkvalitet är bra.

Källa: T3 dec 2005

What Video & Widescreen TV

“Has some impressive qualities”

JVC TH-R3 fjärrkontrollWhat Video & Widescreen TV uppskattar det automatiska installationssystemet som kräver minimal ansträngning från användaren. Å andra sidan så kräver resten av inställningarna ibland ganska ologiska manövrar vilket gör att man aldrig bör befinna sig för långt ifrån manualen. Bildkvaliteten är riktigt bra när man använder sig av rgb, skärpan är påtaglig och detaljåtergivningen hög. Vid inspelning försämras bildkvaliteten något men är fortfarande bra. Redigeringsmöjligheterna är relativt goda och uppspelning av dvd likaså. Anläggningen dras dock med ett läppsynkningsproblem som är ganska irriterande. Dessutom sker inspelningar ibland i 16:9-format och ibland i 4:3 vilket också är något som testaren gärna hade varit utan. Ljudkvaliteten är ganska medelmåttig, vilket blir än mer påtagligt vid högre volymer.

Källa: What Video & Widescreen TV jan 2006

Bild & Ljud Hemma

“En något ojämn basrespons”

Bild & Ljud Hemma testar förutom JVC TH-R3 även Yamaha HTiB 3300, Sony DAV-DZ700FW samt Pioneer RSC-77H. Testvinnare är Sony medan JVC hamnar på en andraplats. Testaren menar att ljudkvaliteten är helt okej med en öppen diskant, men man är inte lika positiv till den ojämna basresponsen och det metalliskt låtande mellanregistret. Testaren vill inte riktigt rekommendera produkten som musikanläggning, men vid filmhantering fungerar den riktigt bra. Det är dock huvudsakligen bildkvaliteten som är anläggningens styrka. Ljudkvaliteten saknar realismen vid musiklyssning och mer biotryck när man tittar på film, men anläggningen är huvudsakligen riktigt bra. 

Källa: Bild & Ljud Hemma nr 12 2005

Pocket-lint

“The audio side of things is a disappointment”

Pocket-lint uppskattar att systemet har rgb scart till skillnad från en stor del av sina konkurrenter. Inspelningskapaciteten erbjuder en hel del flexibilitet tack vare kompabilitet med flera olika inspelningsmedier. Inspelningskvaliteten håller dessutom hög klass rakt igenom och återger överraskande mycket detaljer. Dvd-uppspelningen är av hög kvalitet, speciellt när man använder sig av progressiv scan via komponentanslutningen. Däremot anser testaren att ljudkvaliteten inte håller lika hög nivå. Kvaliteten övertygar inte riktigt, subwoofern gör sitt bästa för att ge anläggningen pondus men lyckas inte riktigt. Installationen är relativt komplicerad på grund av en invecklad manual och fjärrkontrollen är irriterande besvärlig.

Källa: www.pocket-lint.co.uk

Cirkapris: 8500 kronor

Produktfakta: JVC TH-R3 är en hemmabioanläggning med dvd-inspelare som spelar in på formaten dvd-ram/-r/-rw. Den är försedd med en analog tv-tuner. Dessutom finns dolby digital/dts/dts 96/24/pro-logic 2. 140 watt i de främre högtalarna samt subwoofer. 130 watt i övriga högtalare. Rds tuner. Dimensionerna är 435(b)x70(h)x318(d) mm medan vikten är 3,6 kg. Anslutningar är bland annat dv in, s-video in, kompositvideo in, stereo audio in, komponentvideo ut för pal progressiv scan, 2 scart (rgb in/ut).