Sök
JVC TH-L1

JVC TH-L1

Enkel budgetlösning

2007-12-12

Ett hemmabiosystem där man kan ansluta flera olika signalkällor. Testarna anser att TH-L1 är en bra lösning om man enkelt vill ansluta exempelvis en Ipod. Är ljudkvalitet i första rummet finns det bättre alternativ.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 3/5 "A flawed system"
Hemmabio "En väldigt smidig lösning"
Digital trends "Nice looking receiver"
What home cinema "Painless setup"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att systemet har en något plastig framtoning. Någon tycker att det är snyggt medan en annan anser att designen känns en aning gammalmodig. Högtalarna kan monteras på väggen eller ställas på hyllor. Subwoofern är i klenaste laget och orkar inte riktigt leverera den bas som är önskvärd. Testarna menar att ljudkvaliteten är bra med tanke på förutsättningarna. Det kan dock inte jämföras med andra system. Dessutom måste man köpa till en dvd- och/eller cd-enhet eftersom någon sådan inte följer med. Söker man en okomplicerad anläggning och har en budget att hålla sig inom så är denna ett helt okej val.

What hifi

"A flawed system"

What hifi jämför JVC TH-L1 med Sony DAV-IS10, en jämförelse där den senare utses till testvinnare. Testaren menar att JVC TH-L1 har en något gammalmodig design om man jämför med konkurrenterna. Den är dock välbyggd och har ett bra utbud av anslutningsmöjligheter. Surroundhögtalarna är smidiga och kan stoppas undan på en hylla eller monteras på väggen. Subwoofern är lite för klen och klarar inte riktigt av att producera en stark bas. Bildkvaliteten är godkänd med tanke på priset, men det är knappast någonting som imponerar alltför mycket. Testaren menar att systemet i stort inte är riktigt övertygande och det är framför allt på grund av den veka basen.

Källa: What hifi (GB) oktober 2007

Hemmabio

"En väldigt smidig lösning"

Hemmabio menar att JVC TH-L1 är en smidig lösning för dem som vill ha en prisvärd mediacentral. Såväl huvudenhet som högtalare känns dock ganska plastiga och tråkiga. Enheten är enkel att lära sig och lika enkel att använda. Menyn är klar och tydlig. En nackdel är att man alltid måste använda samma videosignal ut som systemet matas med. Detta betyder att man inte kan köra en hdmi-anslutning till tv:n om man använder sig av exempelvis en komponentanslutning från dvd-spelaren. Ljudet beskrivs som homogent utan att imponera. Det blir ingen riktig utbredning i rummet. TH-L1 anses vara en smidig lösning om man enkelt vill kunna ansluta ipod eller usb-minne. Har man även överseende med att ljudet är något grötigt så anses systemet vara riktigt prisvärt.

Källa: Hemmabio (SE) nr 12 2007

Digital trends

"Nice looking receiver"

Digital trends tycker att installationen går lekande lätt, den tar totalt ca tio minuter om man inte räknar med tid det tar att montera högtalarna på väggen. Testaren tycker att surroundljudet fungerar bra, ljudkvaliteten är bra i stort sett oavsett vilken typ av källa man använder. Drar man upp ljudvolymen blir det däremot tydligt att kvaliteten brister. Det är ett minus att man inte får med någon dvd/cd-enhet. Det är bra att man kan koppla till sin usb-enhet, men vill man bläddra igenom filerna i enheten så är processen ganska tidsödande. Utbudet av anslutningsmöjligheter är riktigt generöst.

Källa: reviews.digitaltrends.com (US)

What home cinema

"Painless setup"

What home cinema menar att den stora fördelen med systemet är att man har möjlighet att ansluta såväl usb-minne som Ipod och spela upp musiken direkt i högtalarna. Anslutningsmöjligheterna är ok. Installationen går snabbt och enkelt, kablarna är tydligt uppmärkta och bildskärmsmenyerna snygga och väldesignade. Ljudkvaliteten är inte imponerande, vill man ha en bättre sådan bör man investera i ett separat system. Önskar man titta på videoklipp via sin Ipod är man utelämnad till analoga videoanslutningarna och inte via hdmi, något som kan upplevas som mycket frustrerande. Testaren tycker dock att systemet överhuvudtaget fungerar bra och att det är mycket prisvärt.

Källa: www.tech.co.uk (GB)

Cirkapris: 3400 kronor

Produktfakta: JVC TH-L1 utgörs av en centralenhet som kan spela upp mp3, wma, wav, jpeg, mpeg-1/2 samt mpeg-4. Video-d/a är 12-bitar/108 MHz och ljud-d/a är 24-bitar/192 kHz. Det finns dolby digital-dekoder, dts, samt dolby pro logic II. Bland anslutningarna märks hdmi med 1080p-stöd, usb 2.0-stöd samt ipod-anslutning. Total effekt är 360 watt där front och surroundhögtalarna ger 2x40 watt och centern samt subbasen ger 100 watt styck. Måtten för huvudenheten är 118x276x246 mm och vikten är 2,9 kg. Subbasen väger lika mycket och har måtten 266x270x157 mm. Satelliterna väger 0,5 kg och har måtten 100x104x105 mm.

Tillverkare: JVC