Sök
JVC TH-A5R

JVC TH-A5R

Mycket vill ha mer

2002-07-29

En komplett hemmabioanläggning för lite pengar med en DVD-spelare som presterar över budgetgenomsnittet och högtalare som är aningen sämre. Halvbra testbetyg.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video & TV 3/5 "The speaker system is a letdown"
Home Cinema Test "Einfache Bedienung"
Home Cinema Choice 4/5 "JVC give you so much for so little"
Home Entertainment 3/5 "Makes a cool and stylish statement"

Vad tycker testarna?

Alla testare ser JVC:s system som en komplett hemmabioanläggning för nybörjaren. Två testare klagar över att det saknas Pro Logic II och att högtalarna är aningen veka. Men DVD-spelaren gillas av samtliga och utseendet på hela systemet får också en del beröm. Betygen är medelbra.

What Video & TV

"The speaker system is a letdown"

What Video & TV skriver att om man inte är audiofil så ger JVC TH-A5R ett gott helhetsintryck. Den är speciellt bra på att leverera ljud från filmer och MP3. Kompatibiliteten med DTS är också mycket god även om högtalarna inte är de bästa. Förstärkaren fungerar bra men intrycket tas ner lite av att basljudet är svagt och av att satelliterna inte låter riktigt som man kunde önska. Bäst fungerar DVD-spelaren med förvånansvärt bra bild. Som första köp är den här anläggningen inte alls fel. Systemet ser bra ut och prestandan är tillräcklig för att man ska bli nöjd.

Källa: What Video & TV juni 2002
Home Cinema Test nr 1 2002
Home Cinema Choice juli 2002
Home Entertainment juli 2002

Home Cinema Test

"Einfache Bedienung"

Home Cinema Test ser avsaknaden av Dolby Pro Logic II som en av de största nackdelarna, men är annars positivt inställda till anläggningen som för sitt pris säkert kommer att glädja många. Enkelheten talar för att många nybörjare kommer att kunna ta JVC TH-A5R under övervägande. Ljudet är riktigt klart och fint. Totalt sett hamnar JVC TH-A5R på andra plats efter Thomson DPL-910VD men före Sony DAV-S500, Panasonic SC-HT70 samt LG DA-3520 i testet.

Home Cinema Choice

"JVC give you so much for so little"

Home Cinema Choice anser att JVC har genomfört ett litet mirakel med JVC TH-A5R. Som konsument får man mycket anläggning för lite pengar. Enheten saknar RGB-utgång och hade den funnits hade den fått en rekommendation av testaren. DVD-spelaren är väldigt bra för ett budgetpaket och även om anläggningen är ett billigare hemmapaket med begränsningar har JVC försäkrat sig om att den presterar ett bra resultat. Tyvärr saknas avkodare för Dolby Pro Logic II och nyare surround-tekniker, men för priset är anläggningen ändå värd pengarna.

Home Entertainment

"Makes a cool and stylish statement"

Home Entertainment skriver att JVC TH-A5R är prisvärd, men prestanda har försakats. JVC TH-A5R jämförs med LG DA-5620, Samsung HT-DL100 och Sony DAV-S400. Vinnare blir LG  med stämpeln bästa köp. God tvåa är Sony. JVC delar tredjeplatsen med Samsung och får gott omdöme för väldesignad fjärrkontroll samtidigt som anläggningen i sig är snygg. Tyvärr anser testaren att stereoljudet saknar förfining och tydlighet samt att högtalarna är aningen veka.

Cirkapris: 9000 kronor

Produktfakta: JVC TH-A5R är en hemmabioanläggning med receiver, DVD-spelare och högtalaruppsättning. DVD-spelaren stödjer Dolby Digital & DTS samt spelar MP3 och VCD. Den har även NTSC på PAL-TV. En subwoofer samverkar med en centerhögtalare och fyra satelliter. Uteffekten är 5x35 watt RMS till satelliterna med 60 watt i subwoofern. På baksidan hittas två phono-ingångar, 1 SCART (ej RGB), kompositvideo, S-video och antenningångar. Enheten mäter 350x80x300 mm och väger 6,3 kg.

Modell: JVC TH-A5R