Sök
JVC RX-DV3SL

JVC RX-DV3SL

Kompakt högprestanda

2003-04-09

JVC RX-DV3SL är en kombinerad DVD-spelare och receiver, som av testarna får gott omdöme för bra prestanda till förhållandevis lågt pris. Högtalare saknas i paketet.
Testkälla Kommentar
Sound & Vision Magazine "An interesting and useful new act"
The Star "Priced right"
Home Cinema Choice "Impressive performance"

Vad tycker testarna?

Samtliga är mycket positivt inställda till spelarens design som anses vara mycket snygg. Spelaren är prisvärd och kvaliteten är av det slag man associerar till dyrare produkter. Såväl ljud- som bildkvalitet är goda och testarna påpekar att spelaren är en utmärkt grund för hemmabiosystem. En testare anser att man bör lägga tid på att matcha med rätt högtalarsystem. Omdömena om fjärrkontrollen är delade och även utformningen av menyerna delar testarna. Överlag anser testarna att spelaren är en av de bättre och att den bör övervägas för den som behöver allt i ett.

Sound & Vision Magazine

"An interesting and useful new act"

Sound & Vision Magazine menar att den silverfärgade och slimmade designen har något av en snobbig utstrålning omkring sig. Den matchande fjärrkontrollen har de knappar man kan förvänta sig. Generellt sett är dock DVD-hanteringen något begränsad. Det finns bara en snabbspolningshastighet och dessutom är skärmmenyn svårbegriplig. Vad gäller bilden är detaljerna skarpa och klara. Såväl progressiva videosignaler som S-video fungerar bra. Om man redan har en bra receiver och saknar DVD-spelare eller omvänt skall man dock inte bry sig om denna produkt. En separat komponent är mest kostnadseffektiv. Vill man skaffa hemmabio från noll och behöver en kompakt enhet är denna anläggning däremot värd att titta på.

Källa: Till Sound & Vision Magazines hemsida
Till The Stars hemsida
Home Cinema Choice april 2003

The Star

"Priced right"

The Star gillar den slimmade designen och berömmer den digra funktionslistan samt att progressive scan finns. Även effekten anses fullt tillräckligt. Anslutningskontakterna på baksidan ser billiga ut vilket är synd men inte allvarligt. Installationen går smärtfritt och fjärrkontrollen och menyerna på displayen är enkla att använda. Testaren saknar bakgrundsljus på fjärren. Bildkvaliteten vid DVD-uppspelning håller bra kvalitet, framför allt detaljåtergivningen håller hög klass. Det som kan vara lite problematiskt är matchningen med rätt högtalarsystem för att erhålla bästa möjliga upplevelse. Att spela musik är inte spelarens starka sida även om den inte gör bort sig helt. Är man ute efter en hemmabioanläggning utan att det skall kosta skjortan så kan denna produkt vara något att fundera på tycker testaren.

Home Cinema Choice

"Impressive performance"

Home Cinema Choice påpekar att spelaren har en extremt snygg och glamourös design. Den väger inte mycket men testaren menar att företaget varken har sparat in på vare sig prestanda eller tillbehör. Den inbyggda DVD-spelaren syns knappt. Fjärrkontrollen ser tråkig ut och det finns extremt många knappar, avsaknaden av ljus gör den dessutom svåranvänd i mörker. Dock innehåller fjärrkontrollen åtskilliga bra funktioner. Flexibiliteten hos produkten är stor med många inställningsmöjligheter. Bilden är utmärkt och håller en kvalitet som associeras med dyrare spelare. Färgerna är skarpa och har man dessutom RGB-kvalitet får bilderna en mycket bra tredimensionell framtoning. Ljudet är imponerande med tanke på storleken anser testaren.

Cirkapris: 6300 kronor

Produktfakta: JVC RX-DV3SL är en DVD-receiver (spelare, förstärkare och radiodel) som väger 8 kilo och har dimensionerna 435(B)x100(h)x404(d) mm. Den stöder CD-R/RW/MP3/M-PEG/SVCD och JPEG. Inbyggd Dolby Digital- och DTS dekoder samt Dolby Pro-Logic II. Uteffekten vid 8 Ohm 5x80 Watt. Anslutningar är två Scart-ingångar samt en utgång, digital koaxial ingång, optisk in- och ut. I övrigt innefattar produkten programmerbar fjärrkontroll samt en RDS-tuner med 45 förval.

Modell: JVC RX-DV3SL