Sök
JVC EX-A1

JVC EX-A1

Imponerande trots storleken

2004-07-13

Hemmabioanläggning med högtalare av björk. Magnifikt ljud och ypperlig bild, till ett bra pris.
Testkälla Betyg Kommentar
Mp3 Musik 5/5 "A superbly talented package"
What Hifi 5/5 "Minor picture quibbles"
Hifi Test "Zukunftsicher"

Vad tycker testarna?

Testarna är väldigt positiva till både ljud och bild hos JVC EX-A1 och betyget blir genomgående högt. En testare klagar över dämpade färger och eventuellt hårt ljud från DVD-Audio, medan en annan gärna hade sett bättre kopplingsmöjligheter. Enheten är liten och mycket prisvärd.

Mp3 Musik

"A superbly talented package"

What Video är förtjusta i designen av JVC EX-A1 men tycker att kopplingsmöjligheterna är en liten besvikelse. Det finns bara högtalarutgångar för stereohögtalare och subwoofer, alltså ingen möjlighet att ytterligare koppla in surround- eller centerhögtalare. Detta är lite tråkigt eftersom anläggningen kan spela såväl DVD-Video som DVD-Audio. Det finns alltså inget enkelt sätt att avnjuta fullt surroundljud. Testaren imponeras dock av prestandan. Ljudet från högtalarna är härligt luftigt, speciellt från DVD-Audio där spelaren står ut lite extra. Bilden imponerar väldigt med fina detaljnivåer utan brus. Detta är ett rejält paket för den som vill uppgradera sitt TV-system, eller för alla som vill ha en prisvärd microstereo med DVD som bonus. Best Buy.

Källa: What Video july 2004
What Hifi july 2004
Hifi Test maj-juni 2004

What Hifi

"Minor picture quibbles"

What Hifi skriver att JVC EX-A1 är utmärkt för alla som har ont om utrymme eller pengar. Förutom en högpresterande anläggning är EX-A1 ett system som designmässigt sticker ut. Högtalarmembranen av björk är ett intressant inslag och bidrar till att ljudet är anmärkningsvärt välljudande. Testaren upplever ljudet från DVD-Audio som lite hårt, men det kan ha att göra med skivan. Bilden från DVD-spelaren är vida överlägsen den man får från de spelare som säljs billigt i större varuhus, även om färgerna kan kännas lite dämpade. Det finns mycket positivt att säga om JVC EX-A1, trots att bara två högtalare används. Den som väntat på något gott...

Hifi Test

"Zukunftsicher"

Hifi Test anser att JVC med EX-A1 lyckats förena japansk tradition med modern högteknologi. God byggkvalitet och utmärkt optik skapar ett "jag-vill-ha-begär" hos testaren. Det finns egentligen ingenting att klaga över. DVD-spelaren fungerar utmärkt och ger fullvärdiga bilder, samtidigt som den också kan spela upp DVD-Audio. Det finns stöd för en omfattande mängd format som säkrar spelaren för framtiden. Microspelare ses normalt som en kompromiss, men inte i detta fall. Belönas med utmärkelsen Hifi Test Highlight.

Cirkapris: 7000 kronor

Produktfakta: JVC EX-A1 är en hemmabio med receiver, DVD-spelare och två högtalare. Enligt tillverkaren världens första högtalare med membran av björk. Högtalarlådan är däremot i äkta körsbärsträ och huvudenhetens chassi är av aluminium. Enheten spelar DVD-Audio/Video, DVD-RW, S-VCD, CD-RW med MP3/JPEG och FM-tuner finns. Utgångseffekt 2x30 W, 4 ohm. Dolby Digital/DTS dekoder. Virtual Surround stöds. 192 kHz/24-bit audio D/AC och 10-bit/54 Mhz video D/AC. En 21-pins SCART-utgång. Huvudenhetens mått är 232x100x269 mm och högtalarna 120x161x239 mm. Vikten är 3 kg för huvudenheten och 1,6 kg per högtalare.

Modell: JVC EX-A1