Sök
JVC DD-8

JVC DD-8

Prisvärt alternativ

2007-02-05

JVC DD-8 är ett nätverksmediasystem för den filmälskande pc-ägaren. Ett bra och smidigt alternativ till en mer utrymmeskrävande hemmabioanläggning.
Testkälla Kommentar
Hifi test "Überzeugt durch edle Anmutung"
Bild & ljud hemma "En av de mest välgjorda anläggningarna i klassen"
Hemmabio "Bioljudet kunde varit bättre"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att anläggningen är liten och smidig. Systemet saknar nämligen bakre högtalare, något som till viss del ersätts av centern. Testarna tycker dock att denna kunde ha varit mer tilltagen eftersom den nu framstår som något vek. Ljudet håller annars genomgående bra kvalitet med ett detaljerat och kompetent mellanregister. Det saknar dock en del pondus. Bildkvaliteten är god och den digitala anslutningen rekommenderas för att få bästa resultat. Anläggningen är enkel att installera och hantera tack vare bra och tydliga menyer samt en bra fjärrkontroll.

Hifi test

"Überzeugt durch edle Anmutung"

Hifi test påpekar att många har mängder av filmer sparade på sin dator och den största fördelen med denna anläggning är att den snabbt och enkelt kan kopplas samman med datorns hårddisk. Menyerna är bra utformade och fjärrkontrollen likaså. Musik återges också på ett riktigt bra sätt, och röster återges med god fyllighet. Subwoofern samarbetar bra med framhögtalarna. Basen är bra men djupa toner kan ibland framstå som något veka. Tittar man på film via den analoga ingången blir inte resultatet särskilt bra på grund av en hel del brus. Använder man sig av den digitala ingången blir resultatet desto bättre med bland annat hög skärpa. Bilden kunde dock ha varit något ljusare anser testaren.

Källa: Hifi test (DE) nr 1 2007

Bild & ljud hemma

"En av de mest välgjorda anläggningarna i klassen"

Bild & ljud hemma menar att en anläggning av denna storlek aldrig helt kan ersätta ett riktigt hemmabiosystem. Systemet tar inte så mycket plats och det är enkel att använda. Bakhögtalare saknas och ersätts istället av en speciell centerhögtalare. Ljudkvaliteten är förvånansvärt bra och man saknar inte de bakre högtalarna alltför mycket. Lyssnar man på cd-skivor är mellanregistret fylligt och röståtergivningen god. Även diskanten är bra, så länge man inte spelar på alltför hög volym. Den centrerade högtalaren kunde dock ha varit något större. Nu saknar nämligen ljudet en del pondus. Använder man sig av hdmi-anslutningen är bildkvaliteten mycket bra.

Källa: Bild & ljud hemma (SE) nr 12 2006

Hemmabio

"Bioljudet kunde varit bättre"

Hemmabio jämför JVC DD-8 med ett system från Pioneer. Testaren menar att systemen är så olika att det egentligen inte går att utse en testvinnare. För den som gärna kopplar in sin dator i hemmabiosystemet är i alla fall JVC DD-8 ett bra val. Designen är snygg men inte alltid så praktisk då till exempel knapptexten på fronten är svart på svart bakgrund. Anläggningen är uppenbarligen gjord med filmintresserade datorägare som målgrupp. Anslutningen sker via nätverkskabel eller genom trådlös nätverksanslutning. Ljudet når inte alls samma nivåer utan framstår som ganska skrikig.

Källa: Hemmabio (SE) december 2006

Cirkapris: 15000 kronor

Produktfakta: JVC DD-8 är ett hemmabiosystem med nätverksanslutning. Systemet har en direktdriven center och front surroundhögtalare som ger ett virtuellt bakljud. Spelbara format omfattar bland annat dvd, dvd+-r/w, cd och s/vcd. Via lan eller usb stöds bland annat jpeg, mp3, wma, mpeg, divx, wav och ac3. Det finns inbyggda dekodrar för Dolby Digital, DTS och Dolby Pro Logic II. Den totala uteffekten är 220 watt. Systemet har usb 2.0-anslutning samt hdmi och komponentutgång.

Tillverkare: JVC