Sök
JVC CP-100AL

JVC CP-100AL

Flexibelt och kvalitativt allt-i-ett

2002-01-16

JVC har satt ihop ett hemmabiopaket som tack vare dess kapacitet och flexibilitet kan vara ett bra val för förstagångsköpare som funderar på hemmabio. Rekommenderas av flera testare.
Testkälla Kommentar
Ljud & Bild "God flexibilitet"
HemmaBio "Rekommenderas till förstagångsköpare"
What Hi-fi? "A strong performer"

Vad tycker testarna?

Testarna är imponerade av JVC CP-100AL. Den är en fröjd för ögat att titta på, levererar bra ljud och bild och är väldigt flexibel tack vare separata enheter. En annan sak som testarna uppskattade mycket är de fyra scartutgångarna som sitter på baksidan. Vidare tyckte testarna att den var väldigt enkel att installera, mycket tack vare den pedagogiska instruktionsboken. Den negativa kritiken gällde främst vissa brister i ljudet och något krångligt handhavande med de två fjärrkontrollerna.

Ljud & Bild

"God flexibilitet"

Ljud & Bild tycker att JVC CP-100AL är ett bra paket med självständiga delar, vilket medför flexibilitet. Samtidigt är handhavandet med de två fjärrkontrollerna lite krångligt. Högtalarna ger en tydlig ljudbild, med aningen tveksam återgivning i nedre mellanregistret vilket medför att mörka röster i dialogen kan sakna en del tyngd. Annars upplevs återgivningen som detaljerad och klar, nästan en smula hård. Basen upplevs som verkligt lågfrekvent och kraftig. Den klarar av att skaka om rummet fysiskt och ger inte bara ett akustiskt intryck av djupa frekvenser.

Källa: Ljud & Bild, nr 12 2001
HemmaBio, nr 9 2001
What HIFI, oktober 2001

HemmaBio

"Rekommenderas till förstagångsköpare"

HemmaBio är lyriska över att det finns hela fyra scartutgångar på baksidan och man tycker att ”smarthet” överlag är något som genomsyrar anläggningen. Det märks inte minst när man ska koppla in den. Instruktionsboken visar hur allt ska gå till och med hjälp av illustrationerna går installationen smidigt. HemmaBio konstaterar att ljudet brukar vara en akilleshäl hos den här typen av system, men JVC CP-100AL överraskar och levererar fullgott ljud. Den lyckas leverera ljud hela vägen upp i frekvensregistret, även om det känns som om det finns ett hål i diskantens mittregion. HemmaBio är nöjda med enheten och konstaterar att JVC har lagt ribban på en ny högre nivå.

What Hi-fi?

"A strong performer"

What HI-FI? tycker att JVC har lyckats sätta ihop en riktig goding i och med detta paket. Testaren tycker att den är vacker att se på och att den innehåller alla de funktioner man kan tänkas behöva. Även What HI-FI tycker att det är enkelt att sätta ihop de olika delarna och bilden från DVD:n imponerar direkt. Ljudet är också fullgott och JVC har lyckats frambringa en enhet som presterar bra ljud över hela registret. What HI-FI konstaterar att det finns en uppsjö av den här typen av allt-i-ett paket, men att JVC CP-100AL verkligen tillför något nytt. Den är flexibel, kapabel och en fröjd för ögat att se på.

Cirkapris: 10000 kronor

Produktfakta: JVC CP-100AL är ett färdigt hemmabiopaket bestående av DVD-spelaren XV-E100SL , receivern RX-E100R med RDS, aktiv bas SP-PW100 och fem satellithögtalare SP-X100. Spelaren och receivern består av två självständiga delar vilket gör att enheten styrs med hjälp av två fjärrkontroller. DVD:n klarar de vanliga obligatoriska skivformaten DVD-V och vanlig CD men även VCD, CD-R och -RW. JVC CP-100AL har utgångar för komposit- och S-video, fyra SCART varav en RGB samt YcbCr. Den är utrustad med dekoder för Dolby Digital, Dolby Pro Logic och DTS. Uteffekten på förstärkaren är 5x50 w medan subwoofern har ett inbyggt slutsteg på 100 w. Storleken på DVD:n är 435x68x268 mm och den väger 2,6 kg.

Modell: JVC CP-100AL