Sök
Infinity Modulus HCS

Infinity Modulus HCS

Litet kraftpaket

2003-09-02

Ett fräckt designat högtalarpaket som bjuder på en bra hemmabiokväll. De flesta av testarna är mäkta imponerade av ljudåtergivningen hos detta lilla kraftpaket.
Testkälla Kommentar
HiFi & Musik "Spänn fast möblemanget"
Essential Home Cinema "A design-conscious solution"
Home Cinema Choice "It does look cool"
Video "Klingt in allen Räumen vorzüglich"

Vad tycker testarna?

Alla är otroligt imponerade av designen på Modulus HCS. Systemet kan uppfattas som dyrt, men tre av fyra testare tycker definitivt att det systemet presterar är mycket väl godkänt. Den testare som inte håller med anser att systemet inte fungerar bra som sammanlänkad enhet. Två av testarna tyckte också att det inte var direkt enkelt att komma igång med paketet, men att det lät bra.

HiFi & Musik

"Spänn fast möblemanget"

HiFi & Musik har testat 11 hemmabiopaket, stereopaket och högtalare. Klart snyggast var Inifinty Modulus med stilren och småfuturistisk design. Foten på satellithögtalarna är vridbar och sladden döljs i foten på ett snyggt sätt. Trots att det handlar om ett kompakt system är ljudet i klass med stativ- eller golvhögtalare. Ljudet presenteras med hög detaljrikedom och basen har en spänst och kontur som imponerar. Diskanten är ren och subwoofern tycks ligga i hög klass. Den upplevs som mycket exakt och ger mycket konturstadga. Integrationen av subwoofern får testaren att lovorda systemet. Även integrationen av centerhögtalaren är god. Centern har en detaljrikedom som gör att filmdialoger känns mycket realistiska. Dyrt men bra.

Källa: HiFi & Musik, nr 4, 2003
Essential Home Cinema, nr 12, 2002
Home Cinema Choice, juli 2002
Video, nr 7, 2003

Essential Home Cinema

"A design-conscious solution"

Essential Home Cinema tycker om designen som upplevs som något ur en rymdfilm. Att ett högtalarpaket bara får medelmåttigt betyg i användande beror i detta fall på att det tog lång tid att montera systemet. Men när man väl får upp allt ser det extremt snyggt ut. Trots sin litenhet kan satellithögtalarna producera otroligt mycket djup, men ska inte pressas för mycket. Center återger röster väl men avståndet mot det främre paret är begränsat, då ljudet kan fraktioneras om avståndet är för långt. Subben är mycket högljudande och risk för klagomål från grannarna utfärdas. Att centerns placering är begränsad gör att systemet är bäst lämpat för mindre rum. För priset får man dock ett robust system som känns mer hållbart än konkurrenterna.

Home Cinema Choice

"It does look cool"

Home Cinema Choice verkar vara mest imponerade av designen på de kurviga satellithögtalarna. Den fiffiga uppbyggnaden dödar den störande resonans som annars skulle uppstå med raka linjer vid källan. Att satelliterna är behagliga att se på gör inte saken sämre. Inkörningstiden för att få ut bästa möjliga ljud uppskattas till 20 timmar. Men då har man ett system som klämmer ur sig detaljer som inte kommer fram med de bästa tv-högtalare. HCC är dock inte helt nöjda med hur systemet samspelar mellan komponenterna. De enskilda delarna är suveräna, men sammanslagna bildar de inte ett homogent ljud. Därmed blir det knappt godkänt.

Video

"Klingt in allen Räumen vorzüglich"

Tyska Video har gått igenom 8 hemmabiopaket och hur dessa låter i olika rumsmöbleringar. Infinity Modulus HCS segrar med motiveringen att systemet har en fräck design och ett ljud som håller vad designen lovar. Både uppspelning av tal och filmmusik binder fast lyssnaren i stolen ett bra tag, skriver testaren. Systemet bjuder på en klar och kraftig ljudupplevelse. Uppspelning av musik-cd ligger i spetsen av de testade produkterna. Tack vare sina universella egenskaper så passar systemet in i alla typer av rum menar Video slutligen.

Cirkapris: 15000 kronor

Produktfakta: Infinity Modulus HCS är ett högtalarpaket innehållandes fyra satellithögtalare, en subwoofer och en centerhögtalare. Effekten är maximalt 90 W medan den aktiva subwoofern ger 110 W separat. Mått på center 159x527x114 mm, vikt 3,6 kg. Satellithögtalare 248x140x146 mm, vikt 2,3 kg. Subwoofern mäter 369x349x414 mm samt väger 15,5 kg. C.M.M.D.-hölje med elektromagnetisk avskärmning. Finns i silver och svart.

Modell: Infinity Modulus HCS