Sök
Denon S-302

Denon S-302

Allroundanläggning

2008-03-04

Denon S-302 är ett 2.1-system med inbyggd dvd-spelare. För den som söker en bra hemmabioanläggning i litet format kan Denon S-302 vara ett alternativ.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 84/100 "Bietet eine unkomplizierte, hochwertige Lösung für alle"
Hjemmekino 4/6 "Fullspekket med avansert teknologi"
Stuff 5/5 "Well featured"
Smarthouse 4,5/5 "Is a slick package"
Pocket lint "Seems to have all that you could want"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att anläggningen är riktigt prisvärd. Den beskrivs vara okomplicerad att installera och använda. Fjärrkontrollen beskrivs som enkel och väldesignad, bildskärmsmenyn får också bra omdöme. Dvd-filmer hanteras på ett bra sätt, med starka och naturliga färger och hög detaljrikedom. Dessutom fungerar uppskalningen till 1080p utmärkt. Även hd-material hanteras på ett utmärkt sätt. Ljudkvaliteten är även den riktigt bra. Testarma tycker överlag att anläggningen fungerar utmärkt, även om en anser att priset är lite väl högt.

Video

"Bietet eine unkomplizierte, hochwertige Lösung für alle"

Video menar att denna modell utseendemässigt knappast skiljer sig från föregångaren. Men det är enkelt att koppla systemet då kablaget hålls till ett minimum. Testaren gillar bildskärmsmenyn. Dvd-spelaren producerar en lugn, färgstark och harmonisk bild med hög detaljrikedom. Ljudkvaliteten är klart godkänd, såväl dialog som musik återgivs på ett bra sätt. Rymden är påtaglig och dynamiken likaså. Testaren menar att anläggningen är prisvärd. Slutsatsen är att S-302 erbjuder en enkel och okomplicerad lösning för de konsumenter som är intresserade av att lyssna på musik och titta på dvd-film men inte måste omges av en högkvalitativ ljudkuliss.

Källa: Video (DE) nr 11 2007

Hjemmekino

"Fullspekket med avansert teknologi"

Hjemmekino uppskattar att anläggningen är utrustad med nätverksanslutning vilket gör att man kan strömma musik direkt från sin pc eller lyssna på musik via internetradio. Ljudet imponerar och basåtergivningen är riktigt bra. Mellanregistret är en aning tillbakadraget och diskanten sticker ut, men det är inget som stör helheten. Om man är noga med placeringen av de förhållandevis små högtalarna kan man få ett riktigt bra resultat. Anläggningen kan skala upp alla bildkällor till 1080p, vilket är riktigt bra. Skärpan beskrivs som knivskarp. Testaren menar att anläggningen är imponerande allsidig. Dock är priset lite väl högt, vilket är en nackdel.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 1 2008

Stuff

"Well featured"

Stuff konstaterar att man har ett stort antal funktioner att tillgå. Bland annat beröms det virtuella surroundljudet. Anslutningsmöjligheterna är riktigt bra med bland annat hdmi-utgång samt analoga och digitala ljudingångar. Dvd kan skalas upp till 1080p, vilket är tacksamt. Anläggningen är mycket enkel att hantera, bland annat tack vare en pedagogisk fjärrkontroll. Ljudkvaliteten är riktigt bra, musiken återges föredömligt. Dvd-skivor presenteras på ett utmärkt sätt, såväl skärpa som detalj är bra. Färgerna är dessutom starka och naturliga.

Källa: stuff.tv (GB)

Smarthouse

"Is a slick package"

Smarthouse jämför Denon S-302 med Bose Lifestyle V30. Testvinnare är Denon S-302. Testaren menar att anläggningen är snygg och prisvärd. Anslutningsmöjligheterna är bra, vilket gör modellen allsidig. Dock hade testaren velat ha två stycken hdmi (1.3)-ingångar. Anslutningsmöjligheterna är annars riktigt bra, exempelvis finns det inte mindre än tre olika möjligheter att koppla en Ipod till anläggningen. Installationen är enkel och okomplicerad med bland annat färgmatchade kabelanslutningar. Fjärrkontrollen beskrivs som väldesignad. Testaren tycker att ljudkvaliteten är riktigt bra och man får förhållandevis mycket för pengarna.

Källa: smarthouse.som.au (AU)

Pocket lint

"Seems to have all that you could want"

Pocket lint anser att anläggningen är både kompakt och välbyggd och uppvisar i stort sett alla funktioner man kan behöva. Anläggningen är inte särskilt stor vilket är bra. Dessutom kommer kablarna ut från högtalarnas undersida istället för baksida, vilket gör att man kan placera enheterna ända ut i hörnen av rummet. Testaren imponeras inte av ljudeffekterna när man tittar på film, detta då surroundljudet inte känns särskilt äkta. Bildskärmsmenyerna är knappast det bästa man sett, men de utgör en klar förbättring jämfört med tidigare Denonmodeller. Dvd-spelaren fungerar bra, uppskalningen sker utan större problem. Den hanterar såväl dvd-filmer som hd-material på ett bra sätt.

Källa: www.pocket-lint.co.uk (GB)

Cirkapris: 18000 kronor

Produktfakta: Denon S-302 är ett 2.1-system med inbyggd dvd-spelare. Det är samma dvd-enhet som finns i den stationära spelaren DVD-2930. Enheten har 12 bit/216 MHz video d/a. Systemets högtalare är på 50 watt vardera, subwoofern är på 100 watt. Hdmi-utgången är 1080p-kompatibelt och systemet med Faroudja-chip kan skala upp lägre upplösningar till 1080p. Det finns usb-port, hdmi, komponent samt ethernet och wlan-anslutning. Systemet är dlna-certifierat för strömmande medier. Det går att lyssna på internetradio via nätverket. Bland de filformat som stöds märks divx och mp3/wma/flac. Huvudenheten väger 4,3 kg och har måtten 380x97x301 mm. Subwoofern väger 11,2 kg och har måten 212x378x406 mm. Satellithögtalarna väger 2 kg och har måtten 131x335x76 mm.

Tillverkare: Denon