Sök
Denon DHT-FS3

Denon DHT-FS3

Snygg och kompetent

2007-12-21

Söker man en snygg enhet med ett bra ljud är Denon DHT-FS3 väl värd att överväga, den är inte bara snygg utan presterar bra också.
Testkälla Betyg Kommentar
Audio 2/5 "Schnell installiert"
Video 69/100 "Grosser Raum-Effekt"
Home Cinema Choice 3/5 "Entertaining virtual surround"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att designen på DHT-FS3 är uppseendeväckande snygg, enheten är pianosvart och sticker ut från mängden. Någon testare tycker att systemet faller platt om man monterar det i större rum, eftersom dynamiken försvinner. En annan testare menar att dynamiken är ständigt närvarande och att såväl musik som dialog hanteras bra. Installationen är relativt enkel, det är i stort sett bara att plugga in enheten och köra igång. Ljudmässigt mäter den sig med de flesta allt-i-ett enheter på marknaden. Testarna tycker att den är prisvärd och värd en extra titt.

Audio

"Schnell installiert"

Den tyska tidningen Audio jämför Denon DHT-FS3 med Yamaha YSP-900, där den senare går hem med segern. Testaren påpekar att Denons receiver går snabbt att installera, och den gör ett klart bättre jobb än vanliga tv-högtalare. Dock är inte surroundeffekten så bra som man skulle hoppas. Alla sladdar kopplas in på baksidan vilket betyder att man kan hålla kabeltrasslet till ett minimum. Högtalarsystemet kan monteras på väggen eller på stativ. Sätter man upp systemet i ett större rum faller det dock något kort. Dynamiken går förlorad och röster faller platt. Testaren tycker att systemet erbjuder en bra kompromiss mellan design, prestanda och funktion.

Källa: Audio (DE) nr 8 2007

Video

"Grosser Raum-Effekt"

Video testar förutom Denon DHT-FS3 även Canton DM1, Yamaha YSP-4000 samt Philips HTB 8100. Testvinnare är Canton och Yamaha. Denon hamnar på andra plats. Testaren tycker att Denon producerar ett tredimensionellt ljud som bör passa många. Vidare är den kompatibel med ett stort antal olika ljudformat. Installationen är enkel och okomplicerad, man har möjlighet att göra detaljerade inställningar om man vill. Ljudkvaliteten är bra och testaren tycker att ljudet riktas på ett bra sätt från de bakre högtalarna. Vrider man upp till de högre ljudnivåerna sviker dock kvaliteten något. Designen är platssparande och priset är bra.

Källa: Video (DE) nr 11 2007

Home Cinema Choice

"Entertaining virtual surround"

Home Cinema Choice tycker att designen är snygg och får systemet att sticka ut. Installationen är lekande enkel trots att man saknar bildskärmsmenyer. Testaren tycker att prestandan är bra, dynamiken är påtaglig och surroundeffekterna når ut i varje hörn. Dialogen är klar och tydlig. Musikuppspelning fungerar också bra, ljudet är att jämställa med de flesta anläggningar med breda användningsområden. Den som söker en anläggning med bara en högtalare bör ta sig en ordentlig titt, för man får en del för pengarna. En tuff motståndare är dock Yamaha YSP 1100.

Källa: Home Cinema Choice (GB) jan 2008

Cirkapris: 10000 kronor

Produktfakta: Denon DHT-FS3 är ett aktivt högtalarsystem med subbas. Ljudformat som stöds innefattar dolby digital, dts, plII, dolby headphone och stereo. Effekten är 5x22 watt vid 6 ohm. Frekvensomfånget (inkl subbas) är 45-20000 Hz. Det finns två analoga ingångar samt två digitala ingångar (koaxial/optisk) samt ipod docka. Måtten för frontsystemet är 850x96x125 mm och vikten är 4,6 kg, mått subbas 106x380x360 mm respektive 5,6 kg.

Tillverkare: Denon