Sök
Denon ADV-700

Denon ADV-700

Hög kvalitet i liten låda

2002-04-19

ADV-700 är en högpresterande DVD-hemmabioreceiver som inte kommer gå finsmakaren förbi. En ljud- och bildälskares dröm i litet format.
Testkälla Betyg Kommentar
Home Entertainment 4/5 "A class product"
TV Advisor 4,5/5 "Superb performance"
What Hifi 4/5 "Style and equipment"
T3 3/5 "Makes you feel full"
What Video & TV 4/5 "Mouthwatering"

Vad tycker testarna?

Testarna är tämligen lyriska över Denon ADV-700. Man låter sig villigt tjusas av den stilfulla designen, den levande färgåtergivningen och det mäktiga ljudet från den lilla anläggningen. Allt ryms hos den som har lite plats i hemmet. Plånboken bör dock inte vara av det mindre slaget. Ljudmässigt räcker den lilla effekten och de små högtalarna inte alltid till riktigt, menar vissa.

Home Entertainment

"A class product"

Home Entertainment berömmer kompaktheten i detta hemmabiosystem med en liten enhet som får plats i TV-hyllan och som dessutom är lättmonterat. Bildkvaliteten är av högsta klass med rik färg, fantastisk skärpa och knivskarp kontrast. Ljudet har sina förtjänster men haltar när högtalarna inte riktigt klarar hela spännvidden i ljudåtergivningen, trots en utmärkt subwoofer.

Källa:

Home Entertainment, Jan. 2002
TV Advisor, Jan. 2002
What Hifi, Nov. 2001
T3, Dec. 2002
What Video & TV, Dec. 2001

TV Advisor

"Superb performance"

TV Advisor är överförtjusta över vad man kallar ett högteknologiskt hemmabiosystem som är högpresterande på alla nivåer men ändå flexibelt och mycket användarvänligt. Dessutom kommer det i en enda slimmad och mycket snygg förpackning. Finesserna är många och däribland kan nämnas de ultratunna högtalarna, Audio Decode som automatiskt väljer den bästa input-källan samt Pro Logic ll som omvandlar allt stereoljud till surroundljud.

What Hifi

"Style and equipment"

What Hifi? tycker detta är en bra produkt som blandar stil med gott utförande. Bild- och ljudkvalitet är av hög klass och har mycket av Denons ”big box magic” kvar trots att anläggningen är i ”one-box” utförande. Testaren ondgör sig dock över avsaknaden av koaxiala uttag samt att högtalarkablarna fästes med vanliga clips.

T3

"Makes you feel full"

T3 intar en relativt sval attityd till produkten och kallar den ett ”Whopper Meal of the AV world”. Anläggningen är snygg i klassisk design; en kompakt allround-anläggning som passar perfekt för mindre boyta. Bildkvaliteten är förstklassig med starka färger, hög skärpa och bra kontraster. Ljudkvaliteten är det som drar ner betyget i testet. Ljudet duger bra för det otränade örat men förflyttar man sig till en större yta eller ökar volymen så märks bristerna för den vane lyssnaren.

What Video & TV

"Mouthwatering"

What Video & TV rekommenderar denna snygga, lättanvända kombianläggning å det varmaste till hemmabiofansen och musikälskarna. Anläggningens bildkvalitet är av bästa sort och ger tittaren en bra biokänsla. Likaså berömmer testaren det flerkanaliga ljudet som kommer ur de ultratunna högtalarna. Om tillverkaren gör något åt S-videouttagen är detta den perfekta hemmabioanläggningen, menar What Video & TV.

Cirkapris: 13000 kronor

Produktfakta: Denon ADV-700 är en kombination bestående av DVD-spelare och receiver med Dolby Pro-Logic ll och RDS-tuner med 40 förvalda stationer. Förutom DVD-video klarar den av Video-CD samt CD-R/-RW och Mp3. Dessutom inbyggd Dolby 5.1 och DTS dekoders. 5x35 watt förstärkare. Ljudet bärs fram av fem platta NXT högtalare och 50 watts subwoofer. I övrigt finns två optiska digitala ingångar, fem videokontakter samt SCART. Självlysande universal fjärrkontroll. Måtten är 434x90x415 mm, vikt 9,4 kg.

Modell: Denon ADV-700