Sök
Bose Lifestyle 35

Bose Lifestyle 35

Litet, nätt och dyrt

2003-03-18

Ett system med ännu mindre högtalare, mer finesser och snyggare design än någonsin tidigare. Blandade betyg i testerna.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 85/100 ”Hohe praxistauglichkeit”
What Video & TV 3,5/5 ”Decent picture and sound”
CNet 6,3/10 ” The bass goes way, way down”

Vad tycker testarna?

Testarna är något oense över Lifestyle 35. En av testarna är riktigt förtjust i systemet medan de andra är något skeptiska. Alla lovordar AdaptiQ systemet som anses fungera ypperligt. DVD-spelaren anses sköta sitt jobb riktigt bra och det är inte här bristerna finns. Ljudet får istället ta emot en del kritik och framförallt när det gäller filmljud anses systemet inte riktigt hålla måttet. Kombinerat med den höga prislappen får paketet inte de höga betyg som kunde ha uppnåtts med ”lite mindre skryt och en lägre prislapp”.

Video

”Hohe praxistauglichkeit”

Video har mycket gott att säga om systemets akustiska egenskaper. Ljudet anses hålla hög klass upp till nivåer där grannen tröttnat. En funktion som testaren uppskattar är AdaptiQ som automatiskt kompenserar för högtalarnas placering och rummets ljudreflexioner. DVD-spelaren anses hålla hög klass med bilder där svartnivåerna inte är helt perfekta, men över genomsnittet. Utan tvekan det mest kompletta allt-i -ett paketet som säljs. Det höga priset är berättigat.

Källa: Video, Nr 11 2002
What Video & TV, Dec. 2002
Till CNet's startsida

What Video & TV

”Decent picture and sound”

What Video & TV hittar en del att klaga på hos Lifestyle 35. Testaren menar att ljudet är godkänt men inte mer. Mellanregistret delas upp mellan satelliterna och subwoofern och de små får verkligen kämpa för att orka. Vid höga ljudnivåer finns tydliga brister i ljudbilden. Visserligen anses systemet vara ett av de mest kompletta allt-i-ett paket på marknaden men priset anses för högt. Bildmässigt klarar sig systemet bättre, med hög detaljrikedom och fina färger. Med ett högt pris och uttalanden som höjer förväntningarna blir systemet dock en besvikelse till slut.

CNet

” The bass goes way, way down”

Cnet hade förväntat sig mer funktionalitet i den här prisklassen. Framförallt saknas framtidssäkra format som Dolby Digital EX 6.1, DTS-ES och möjligheten att återge DVD-Audio och SACD. Designmässigt är paketet mycket lyckat både storleks- och utseendemässigt. AdaptiQ är väldigt passande på ett allt-i-ett paket där köparen inte vill genomlida en komplicerad och långvarig inställning. Lifestyle 35 klarar sig hyfsat bra på ljudsidan och framförallt musik återges bra med fin bas men inte lika bra som en riktigt bra ljudanläggning. Filmljudet är något sämre. Framförallt vid högre ljudnivåer kan det låta rörigt. Sammanfattningsvis ett system med ett par riktigt bra funktioner som AdaptiQ, men som inte riktigt håller vad det lovar.

Cirkapris: 45000 kronor

Produktfakta: Bose Lifestyle 35 är ett allt-i-ett paket som inkluderar nästan allt som behövs för en hemmabio i form av receiver, AM/FM med RDS, DVD-spelare och högtalare. Recievern klarar Dolby Digital, DTS och Video Stage 5. Optisk digital ljudutgång, komponentvideo, komposit- och S-video. DVD-spelaren klarar CD-R/-RW med Mp3. Högtalarmässigt ingår fem satelliter och en subwoofer. Radiostyrd fjärrkontroll medföljer. Måtten för satellithögtalarna är 57x112x83 mm, spelaren mäter 399x94x292 mm och subwoofern 206x409x634 mm. Hela paketet väger 33,1 kg.

Modell: Bose Lifestyle 35