Sök
Yamaha DVD-S657

Yamaha DVD-S657

Prisvärd och hög användbarhet

2005-12-08

Testarna anser att spelaren är lättanvänd och att den håller hög klass avseende såväl bild som ljud. En testare menar dock att den inte kan mäta sig med de absolut bästa.
Testkälla Betyg Kommentar
What Home Cinema 95/100 “A superb DVD-Audio and SACD player”
What Hifi 3/5 “Inoffensive picture performance”
Audio 4/5 “Bemerkenswert gut klingender, günstiger Universal-Player”
Home Cinema Choice 4/5 “A great video partner for flatscreens”
What Video 4/5 “Top notch performer”

Vad tycker testarna?

Samtliga testare är överens om att spelaren är bra och lättanvänd via ett enkelt menysystem och väldesignad fjärrkontroll. Vidare uppskattas anslutningsmöjligheterna samtidigt som spelaren är kompatibel med de flesta format man kan tänkas vilja spela. En testare anser att bild- och ljudkvalitet visserligen är bra, men inte lika skarp som hos de bästa konkurrenterna. Övriga testare menar att spelaren håller en genomgående mycket bra bildkvalitet med korrekta färger och skarpa bilder.

What Home Cinema

“A superb DVD-Audio and SACD player”

Yamaha DVD-S657 bakWhat Home Cinema menar att spelaren är i stort sett densamma som S557 med skillnaden att denna modell också hanterar dvd-audio och sacd-format. Dock bör man ha i åtanke att den förstärkare man använder sig av inte har sexkanalsingångar så måste man uppgradera den för att kunna spela just dvd-audio och sacd-format. Anslutningsmöjligheterna är enligt testaren riktigt bra. Bildkvaliteten är ingenting annat än utmärkt, skärpan är hög, detaljåtergivningen bra och färgåtergivningen strålande. Ljudkvaliteten är också mycket bra eftersom ljudet är både rikt och detaljerat. Testaren ger spelaren benämningen "Best buy".

Källa: What Home Cinema okt 2005

What Hifi

“Inoffensive picture performance”

Yamaha DVD-S657 silverWhat Hifi anser att om man använder sig av dvd-audio och sacd så är spelaren ett bra val. Anslutningsmöjligheterna är många och använder man sig av scart så får man fullt godkända bilder. Det är först när man använder sig av en komponentsignal som spelaren kommer till sin rätt. Färgerna är slående goda och bjuder på ett överraskande djup. Testaren anser dock inte att spelaren riktigt kan mäta sig med den bästa konkurrensen med avseende på klarhet och solida bilder. Ljudkvaliteten är bra men spelar man cd-skivor så framstår musiken som relativt tunn. Generellt så är spelaren bra, men det finns ännu vassare konkurrenter.

Källa: What Hifi nr 12 2005

Audio

“Bemerkenswert gut klingender, günstiger Universal-Player”

Audio uppskattar de navigationsvänliga menyerna. Hanteringen är överhuvudtaget enkel och fjärrkontrollen har en bra utformning. Den bästa bildkvaliteten får man när man använder sig av komponentutgången, färgerna är korrekta och bilden får ett bra djup. Ljudkvaliteten är också riktigt bra och ger ett harmoniskt och stabilt intryck. Testaren tycker att spelaren genomgående håller en hög klass och att den är väl värd pengarna.

Källa: Audio nr 11 2005

Home Cinema Choice

“A great video partner for flatscreens”

Yamaha DVD-S657 fjärrkontrollHome Cinema Choice testar förutom Yamaha DVD-S657 även Pioneer DV-585A-K, Toshiba SD-350E, Panasonic DVD-S49, Denon 1720 samt Relisys RDVP1000. Testvinnare är Pioneer DV-585A-K medan Yamaha DVD-S657 hamnar på en andra plats. Testaren tycker att spelaren är mycket snygg så väl som den är välutrustad. Anslutningsmöjligheterna är många samtidigt som den hanterar flera olika disk- och filformat. Spelaren har flera nyttiga funktioner, som exempelvis möjligheten att visa tumnagelbilder från varje kapitel. Bildkvaliteten är genomgående mycket hög, även små detaljer syns mycket tydligt och dessutom är färgåtergivningen utmärkt och kontrasten superb. Spelaren har ett högt pris men den är värd pengarna.

Källa: Home Cinema Choice dec 2005

What Video

“Top notch performer”

What Video ger plus för det låga priset på DVD-S657. Spelaren är snygg och kompletteras bra med en väldesignad fjärrkontroll som är både översiktlig och ligger bra i handen. Anslutningsmöjligheter saknas inte utan man har tvärtom en hel del att välja mellan. Skärpan är häpnadsväckande och framför allt hudtoner är mycket realistiska. Färgåtergivningen är överhuvudtaget mycket bra och bilderna är skarpa och tydliga. Ljudkvaliteten beror föga förvånande på vilken typ av högtalare man använder sig av. Men det är inte nödvändigt att lägga tid på att ställa in Virtual Surround-funktionen då den inte gör någon direkt skillnad. Spelaren är mycket enkel att använda och detta i kombination med att den är kompatibel med de flesta format man kan önska sig, gör den till ett mycket bra köp.

Källa: What Video dec 2005

Cirkapris: 2300 kronor

Produktfakta: Yamaha DVD-S657 är en dvd-spelare som bland annat är kompatibel med formaten dvd, dvd-audio, sacd, jpeg, mp3 och wma. Bland de skivtyper som stöds finns dvd+/-rw och dual layer-skivor i dvd+r. Spelaren har 108 Mhz/12 bitars d/a-omvandlare för video samt 192 kHz/12 bitar för audio. Bland finesserna märks osd-display och night mode som sänker volymen vid scener med högt ljud. DVD-S657 är utrustad med såväl optisk som koaxial ljudutgång, kompositvideo ut, s-video ut, rgb scart samt komponent video in/ut (progressive scan). Spelarens dimensioner är 435(b)x51(h)x310(d) mm och vikten är 2,6 kg.

Modell: Yamaha DVD-S657