Sök
Yamaha DVD-S550

Yamaha DVD-S550

Ljudstark spelare av hög kvalitet

2004-12-10

Testarna menar att denna DVD-spelare från Yamaha har mycket bra bild samtidigt som ljudet håller utmärkt kvalitet. Såväl MP3-filer som vanliga CD-skivor får ett fylligt och detaljrikt ljud.
Testkälla Kommentar
HemmaBio “Bra funktioner för brända skivor”
DVD & Hjemmekino “Flotte bilder”
Hifi Test “Besten klingende Player dieses Testfeldes”

Vad tycker testarna?

Testarna anser att spelaren är mycket kompetent eftersom bilderna har bra skärpa och färg. En testare gillar också möjligheten att detaljerat kunna ställa in bilden precis som man vill ha den. Samtliga påpekar att spelaren håller en mycket bra ljudkvalitet och att ljudet är väldefinierat. Alla är inte särskilt förtjusta i fjärrkontrollen som är mörk och upplevs som trög. Dessutom är det alltför lätt att blanda ihop knapparna, anser testarna.

HemmaBio

“Bra funktioner för brända skivor”

dvd-s550_review

HemmaBio anser att bilden har en svag dragning mot blått och är en aning kall. Annars är den mjuk och brusfri vilket är bra. Testaren upptäcker inga egentliga kvalitetsskillnader oavsett om man använder s-video, scart-RGB eller komponentvideo. Ljudet är väldefinierat och kontrollerat och har bl a ”night mode” som dämpar dynamiken så att volymskillnaderna i ljudet inte är så stora. Fjärrkontrollen är trög och svåranvänd i mörker då det är lätt att ta fel på knapparna. Ljudmässigt låter mp3-filer mycket bra. Spelaren är kompetent och är ett prisvärt köp för de som vill ha progressive scan och har en enklare plasma-tv, projektor eller liknande. Dessutom hanterar spelaren brända skivor på ett bra sätt, avslutar testaren.

Källa: HemmaBio nr 8 2004
DVD & Hjemmekino nr 7 2004
Hifi Test nov/dec 2004

DVD & Hjemmekino

“Flotte bilder”

DVD & Hjemmekino menar att spelaren har en snygg formgivning som passar i de flesta miljöer. Dessutom är den kompatibel med de flesta format man kan tänka sig vilja spela upp. Användaren kan skräddarsy bilderna via bildkontrollen i menyn med avseende på ljusstyrka, färg och kontrast. Bilderna håller hög kvalitetsnivå när det gäller både kontrast och färg. Skärpan i konturerna är dessutom något utöver det vanliga. Spelaren har en funktion som gör det enklare att uppfatta detaljer på vanliga CD-inspelningar. Detta gör det enklare att uppfatta detaljer på inspelningarna, men samtidigt försvinner något av dynamiken och trycket. Oavsett om man använder sig av denna funktion eller inte så är ljuduppspelningen mycket bra, avslutar testaren.

Hifi Test

“Besten klingende Player dieses Testfeldes”

dvd-s550_frontview_remote_b

Hifi Test testar förutom Yamaha DVD-S550 även Grundig GDP 2400, LVC XV-N316S, Philips DVP 720SA, Samsung DVD-S550, Thomson DTH233, Toshiba SD 340, Philips DVP 721VR och Pioneer DV-470. Testsegrare är Philips DVP 720SA. Bilden hos Yamahas spelare ligger dock inte långt efter testsegraren. För den som inte i första hand ser på film är förmodligen ändå intresserad av denna spelare eftersom ljudet är suveränt bra, fortsätter man vidare. Spelaren ger mycket bra ljud för pengarna och med levande dynamik överträffar den Philips med flera hästlängder. Fjärrkontrollen är okej, men det är ibland svårt att hitta knapparna eftersom kontrollen är svart och inte bakgrundsupplyst.

Cirkapris: 1800 kronor

Produktfakta: Yamaha DVD-S550 är en DVD-spelare som hanterar formaten DVD+R, DVD+RW, DVD-R, DVD-RW, CD-R, CD-RW, VCD, SVCD, MP3, JPEG, Kodak, DIVX 3.11, 4.x samt 5.x. Befintliga anslutningar är scart (RGB), komponentvideo, s-video, kompositvideo, stereoljud ut, optisk och koaxialt digitalljud. Dimensionerna är 440x50x310 cm och vikten ligger på 2,6 kg.

Modell: Yamaha DVD-S550