Sök
Yamaha DVD-S530

Yamaha DVD-S530

Stabilt spel

2003-02-11

Det blir höga betyg rakt igenom för Yamaha DVD-S530. Alla hittar visserligen detaljer som kunde förbättras men inga gapande brister finns.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 8/10 ”Bra bild och bra funktioner”
Audio ”Komfortabler Player”
Area DVD 5/6 “Top-Leistungen bei Bild und Ton“

Vad tycker testarna?

Det blir höga betyg rakt igenom för Yamaha DVD-S530. Alla hittar visserligen detaljer som kunde förbättras men inga gapande brister finns. Överlag anses spelaren ha, om inte perfekt så åtminstone mycket bra bildkvalitet. Ljudmässigt ligger den ännu bättre till med CD-återgivning som toppar de flesta i klassen. Även menysystem och funktionalitet får bra betyg. Allt som allt ett mycket stabilt resultat där varje testare hittar några mindre detaljer som hindrar spelaren från att få absolut högsta betyg.

M3

”Bra bild och bra funktioner”

M3 menar att S530 är en stilren och snygg DVD-spelare, detsamma gäller fjärrkontrollen som ligger bra i handen. Bruksanvisningen anses lättförståelig. Att maskinen klarar många format ger ytterligare plus, med MP3 på CD upplevde testaren dock vissa problem. I detta test deltar åtta andra spelare med Yamaha i topp när det gäller bild- och ljudkvalitet. Det testaren saknar är en extra scartingång för video eller digitaldekoder. I övrigt blir det klart godkänt. Funktionsmässigt uppskattar testaren möjligheten att justera ljusstyrka och kontrast. Det som saknas är bokmärken. Om man klarar sig utan den extra scartingången är Yamaha DVD-S530 ett bra alternativ. Vinner testet gör Samsung DVD-S324.

Källa: M3, Nr 10 2002
Audio, Nr 12 2002
Till Area DVD's startsida

Audio

”Komfortabler Player”

Audio jämför Denon DVD-900, Kenwood DVF-3060, Panasonic DVD-RV32 och Yamaha S530. Yamahan ser bra ut även om fronten är aningen plastig. Bildmässigt menar testaren att konturer kan vara något suddiga vilket knappt märks på en vanlig TV men väl i storbildsalternativ som en projektor. Det är dock så jämnt att alla fyra spelare vad gäller bildkvalitet får samma poäng (80/100). Utmärker sig gör spelaren när det gäller Audio-CD. Alla har sina för- och nackdelar och det är i mångt och mycket en smaksak vilken man väljer tycker Audio om spelarna.

Area DVD

“Top-Leistungen bei Bild und Ton“

Area DVD är av uppfattningen att Yamaha DVD-S530 sköter sig riktigt bra med avseende på ljud- och bildkvalitet. Bilden anses ligga strax under de bästa i klassen. Ljudmässigt är testaren ännu mer positiv och här lyckas Yamaha besegra de bästa. Högsta betyg i både bild- och ljudkategorierna med andra ord. Något som drar ner totalbetyget är att spelaren låter lite väl mycket i sig. En annan negativ detalj är displayen som har låg upplösning och påminner om 80-talets klockradio. Men i övrigt är det mestadels positiva ordalag.

Cirkapris: 3000 kronor

Produktfakta: Yamaha DVD-S530 är en DVD-spelare med kapacitet att återge DVD, CD-R/RW, MP3, SVCD och DVD+R/RW. Den arbetar med en 10-Bit/27 MHz Video-DAC och 24-Bit/96 kHz Audio-DAC. Utgångar är Scart (RGB), S-Video och komposit. En optisk och en koaxial digitalutgång, 2-kanals analog stereo och subwoofer pre-out. Stöd för DTS och Dolby Digital men ingen inbyggd dekoder. Konvertering NTSC till PAL liksom inställningar för ljusstyrka, kontrast, färgmättnad med mera. Mått: 435x75x302 mm, vikt 2,8 kg.

Modell: Yamaha DVD-S530